Autor Wątek: 21.08 - 20.09 Eurotrip PL-CZ-AT-IT-CH-FR-ES 30 Dni  (Przeczytany 13175 razy)

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
Trzymam kciuki, jakby nastąpiła zmiana planów i gdzieś w pobliżu Belgii.. pomogę dołączę
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

Offline Mężczyzna Kamilek

• Pół legenda, pół prawda, pół nieprawda.
  • Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 01.05.2014
dzieki Piotr, poki co planuje jechac swoja trasa dalej z ra roznoca ze z Bordeux pojade TGV do Paryza i z paryza Flixbusem jak planowalem :)
mam nadzieje ze to kiec pogodowych niespodzianek :)

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Twoje fotki ugruntowały moje przekonanie, że tarp to kiepski pomysł ;)
Jeżeli chodzi o kamerkę to uważam, że kask to najlepsze miejsce na jej montaż. Przy dłuższej jeździe odczuwa się jej obecność na głowie, ale za to ujęcia są (w większości przypadków) dużo lepsze niż z perspektywy kierownicy.
Powodzenia w dalszej drodze :)
Mi w tym roku deszcz skrócił alpejskie rowerowanie o 4 dni.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

dzieki podjazdy za info, jestes takim naszy
 forumowym pogodynkiem :) wyjade przed 8 to moze sie na okno bez opadow zalapie, jak nie to trudno, mimo ze hotel swietny to jednak wole las.

co do reszty:
DreamMaker "tarp to zly pomysl" moze dla ciebie zly, ja polubilem i w las bede bral tarpa a w miejsca gdzie bede spal pomiedzy innymi ludzmi jak np. baza przed KMT bede bral namiot.
Co do ujec z kamery jest to kwestia gustu i tu soe w dyskusje wdawal nie bede.

ślimac "Obserwuję Twoją podróż, ale przestałem rozumieć jej istotę.
Ani nie zapieprzasz, ani nie zwiedzasz.
Obok fenomenalnych miejsc przejeżdżasz bez jakiejkolwiek foty, co sugeruje, że je omijasz.
Ale nie krytykuję absolutnie - po prostu podbijanie bębenka na forum, chyba zaszkodziło ( choć wrażeń oczywiście masz pod korek )."

A widzisz miejsca ciekawe dla ciebie dla mnie moga byc kompletnie nie warte uwagi, a istota podrozy jest wlasnie podroz i to co sie podczas niej dzieje, ja sie wogole nie dziwie ze nie rozumiesz:) masz inne podejscie do podrozy i zwiedzania niz ja.

A z tym bebenkiem na forum to napisales chyba pod wplywem chwilowego udaru  :icon_twisted: i zapomniales sprawdzic przed wyslaniem, staralem sie zrozumiec do czego sie odnosisz tym tekstem ale nie podolalem :)

Co do pociagu do Spondinga to rozwazalem dzis ale cena 6,5 jirkow za 40km plua 7 za rower jest zaporowa, wolalem kipoc pizze i piwo w knajpie :)

Offline Mężczyzna DanielKot

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 08.08.2017
co do reszty:
DreamMaker "tarp to zly pomysl" moze dla ciebie zly, ja polubilem i w las bede bral tarpa a w miejsca gdzie bede spal pomiedzy innymi ludzmi jak np. baza przed KMT bede bral namiot.
Co do ujec z kamery jest to kwestia gustu i tu soe w dyskusje wdawal nie bede.

Mam pytanie w temacie tarpa, czy tam się da jakoś odsłonić od wiatru z każdej strony? czy po prostu się śpi jakby na zewnątrz i osłania to tylko od deszczu? Bo wygląda na to jakby zimno mogło łatwo dostać się do środka z każdej strony, a w takim przypadku noclegi w górach dla mnie są też średnim pomysłem pod takim tarpem, to tak jakby spać pod gołym niebem, tylko na głowę nie kapie :)

terp jest 3x3m rozkladajac go na odwroconym rowerze da sie go zamknac przy odrobinie kombinacji, ale wtedy z tana bedzie mokry od spodu. na Hochtor rozlozylem go fatalnie tak ze wialo do srodka, moglem to zrobic lepiej ale bylo zimno ciemno soe robiloni chcialem miec to z glowy ;)

ale jal spisz w lesie rozlozysz na drzewach, oalonisz z jednej strony to z rana wszystko suche, chyba ze spisz kolo dunaju to i tak bedzie mokro :)

ale ja mam z tarpem doswiadczenie tygodniowe, mozliwe ze i tak go jeszcze zle uzywam

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Da się, są różne opcje, zależnie od wymiarów tarpa. Ja mam prostokąt 2,5x3 m z doszytymi do krótszego boku dwoma trójkątami, które tworzą wejście zamykane na rzep. Jak pogooglujesz, znajdziesz mnóstwo materiałów o różnych sposobach rozbicia. Oczywiście jak tarp jest mały, to zbyt wiele nie da się zdziałać.

Pogadamy i oczywiście pomarudzimy po powrocie, trzymam kciuki

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
Kto jeszcze z forum zaliczył Hochtor 27 sierpnia br  ;) ? Cztery osoby to i tak nieźle.
Powodzenia
"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Offline Kobieta linuś

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 01.01.2018
dzieki Piotr, poki co planuje jechac swoja trasa dalej z ra roznoca ze z Bordeux pojade TGV do Paryza i z paryza Flixbusem jak planowalem :)
mam nadzieje ze to kiec pogodowych niespodzianek :)

Wow Owsianka, ale się rozjeździłeś :) przeglądam zdjęcia z zazdrością i trzymam kciuki za podróż :-)
To było dla mnie jak olśnienie.

wszyscy ktorzy mowili ze sie nie uda moga otwierac szampana:)
jutro z Mediolanu flix do berlina i na Szczecin

nie chce mi sie juz, prawie 2 tyg wystarczy :)

Kto jeszcze z forum zaliczył Hochtor 27 sierpnia br  ;) ? Cztery osoby to i tak nieźle.
Powodzenia

a kto jeszcze byl wtedy bo ja nikogo nie kojarze z zaladowanym rowerem?

a co do do drobnej korekty planu to chociaz powrot flixbusem sie zgadza :D

Odpocznij wysusz się , napij się proseco a potem niech dotrze do Ciebie myśl : kto jeśli nie ja

Offline Mężczyzna zolw

• Miasto:
  • Na forum od: 05.02.2018
No Francja też jest ładna ale żeby długo jechać to trzeba mieć duże parcie i jednocześnie dużo luzu. W tym sensie, żeby myśleć "A co mi tam zależy jechać dalej". Do listopada jeszcze sympatyczna pogoda we Francji.

Fajne zdjęcia zrobiłeś, choć mówi się, że dużo zdjęć jest często nieciekawych to twoje oglądałem z zaciekawieniem. Szkoda, że nie będzie dalszej części.  :)

Odpocznij wysusz się , napij się proseco a potem niech dotrze do Ciebie myśl : kto jeśli nie ja

ktos inny :) ja mam dosc na ten rok, 2 tygodnie to takie optimum dla mnie zeby sie oderwac od codziennosci.

No Francja też jest ładna ale żeby długo jechać to trzeba mieć duże parcie i jednocześnie dużo luzu. W tym sensie, żeby myśleć "A co mi tam zależy jechać dalej". Do listopada jeszcze sympatyczna pogoda we Francji.

Fajne zdjęcia zrobiłeś, choć mówi się, że dużo zdjęć jest często nieciekawych to twoje oglądałem z zaciekawieniem. Szkoda, że nie będzie dalszej części.  :)

a beda, se stelvio i z okolic jeziora Como ale to na spokojnie przejrze i wrzuce, sporo tez nagrywalem ale nie wiem czy cos z tego bedzie, moze przebitki widokow :)
 ciesze sie ze sie podobaly, zauwazylem ze fajnie sie przeglada takie niewymuskane zdjecia zrobione od tak cyknieciem, bez ustawien iso i innych, przynajmniej ja takie lubie ogladac

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum