Autor Wątek: Malowanie ścian, wróć roweru  (Przeczytany 5612 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Malowanie ścian, wróć roweru
« 28 Wrz 2020, 20:11 »
Co chcesz osiągnąć zmianą kierownicy?

Nie wiem jaką masz aktualnie kierownicę, ale pamiętaj, że zmiana szerokości o 5 cm spowoduje dramatyczną różnicę w prowadzeniu roweru. Do tego będzie konieczne skrócenoe mostka o około na 3 cm.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
« 28 Wrz 2020, 20:50 »
Szerokość jest ta sama , ritchey ma mniejszy drop czyli mógłbym teoretycznie częściej jeździć w dolnym chwycie
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 28 Wrz 2020, 21:05 »
Venturemax mam i używam z przyjemnoscią ponad 2 lata, w dolnym chwycie jest takie wybulenie, dzięki któremu ręka trzyma się mega wygodnie. Prowadzenie pewne przy szybkich kamienistych zjazdach. Jest jeszcze fajna Butano, testowałem ją w szosówce używanej jak gravel i do szybszej jazdy na pewno będzie lepsza. Ma mniejsze rozwarcie, więc jedzie się bardziej aero i ogólnie na drogi jako takie jest lepsza, na dziury i jazdę z bagażem lepszy venturemax. Tego beacon nie widziałem na oczy.

« 28 Wrz 2020, 21:14 »
Szerokość jest ta sama , ritchey ma mniejszy drop czyli mógłbym teoretycznie częściej jeździć w dolnym chwycie
Jeszcze jest kwestia dostępu do klamek - dzwignie muszą być na tyle blisko żeby dało się wygodnie chwytać. Nowe klamkomanetki chyba często mają możliwość regulacji (???). Zmniejszenie dropu to chyba słuszna droga.

Na whatbars.com można porównywać kierownice. Trzeba jednak pochodzić ze sceptycyzmem, bo kształt kostuchy zależy od kąta. Niestety nie ma tam Beacon, a sam byłbym ciekaw jak wygląda.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

« 28 Wrz 2020, 21:31 »
Zostanę więc przy venturemax , plus dodatni jest taki że zyskam kilka cm przy montażu sakwy na kierownicę

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 28 Wrz 2020, 21:41 »
Zwróć tylko uwagę, że w tej kierownicy jest tylko 9 cm prostej rury (z czego część zabiera mostek)- potem się zwęża, a następnie skręca do tyłu. Więc jeśli chcesz tam pomontować jakieś opaski od osprzętu - nie masz wiele miejsca.

« 28 Wrz 2020, 22:02 »
Na kokpicie mam tylko Garmina 64,  ;)

« 28 Paź 2020, 09:11 »
I wrócił z malowania . Zapowiada się miła sobota przy budowaniu w zasadzie nowego roweru.

« 28 Paź 2020, 09:34 »
Nie jestem fanem zielonych rowerów, ale ten wyszedł super Bardzo dobrze pasuje biały widelec. Wygląda trochę jak malowanie z końcówki zeszłego wieku ;)

Ile kosztowało malowanie? Jak z trwałością takiego lakieru w porównaniu do fabrycznego? (Zakładam, że mogłeś się dowiadywać)

« 28 Paź 2020, 09:45 »
Z kolorami był problem bo internet swoje, życie swoje. Korzystałem z palety SIGMA . Rama jest 6003 widelec 1014 więc bliżej koloru kości słoniowej.
Co do trwałości to się dopiero okaże.
Z wymianą sterów i przygotowaniem wyszło 330 zł .
Do pomalowania nie mam żadnych zastrzeżeń .
Co do ceny , wiem że kupując materiały i malując sam nie zbliżyłbym nawet do podobnego efektu

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum