Autor Wątek: Prawie Pół Polski  (Przeczytany 5030 razy)

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Odp: Prawie Pół Polski
« 10 Sie 2020, 02:50 »
Ale zaczął bym od obalenia demokracji :)

A to gdzieś taki ustrój panuje?  :icon_surprised:

Wilu13

• Gość
« 10 Sie 2020, 04:48 »
Nie wiem!  W Biblii jest napisane o ile ją dobrze przetłumaczono, żeby to człowiek  panował nad ptactwem powietrznym nad rybami morskimi i nad wszelkim gadem i płazem, a nie jakaś demokracja. Ale człowiek jak to człowiek lubi kombinować...  Nima tam chyba nic o demokracji ani o bezpańskich psach...  :)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 10 Sie 2020, 06:30 »
Być może czytelnikom Biblii należałoby jeszcze dopisać, że jak już panuje nad takim psem to trzeba jeszcze go karmić i zadbać, by nie szwendał się bezpańsko po wsi, nie rozmnażał do woli.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 10 Sie 2020, 08:06 »
Nie wiem!  W Biblii jest napisane o ile ją dobrze przetłumaczono, żeby to człowiek  panował nad ptactwem powietrznym nad rybami morskimi i nad wszelkim gadem i płazem, a nie jakaś demokracja. Ale człowiek jak to człowiek lubi kombinować...  Nima tam chyba nic o demokracji ani o bezpańskich psach...  :)
Jak juz chcesz opierać się na tym nurcie to sięgnij do św Franciszka. I nie karm psa czekoladą. Nawet jedną tabliczką, ani żadnymi produktami z kakao. A przeciwdziałanie, to ograniczenie reprodukcji. Głównie przez bezpłatną sterylizację.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Wilu13

• Gość
« 10 Sie 2020, 08:43 »
Wolę nie ciągnąć w ogóle tego tematu w oparciu o cokolwiek (paradoks tego wpisu), bo jeszcze się "oberwie czarnym"; a nóż się trafi ksiądz rowerzysta i będzie mu przykro gdy przeczyta, że katolicyzm to fikcja... i w tym momencie zamieniam się w milczenie przynajmniej na jakiś czas :)
« Ostatnia zmiana: 10 Sie 2020, 09:35 Wilu13 »

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 10 Sie 2020, 10:03 »
U nas we wsi taki kundelek bezpański ma kilka opcji. I-ktoś go przygarnia i wtedy faktycznie w przypadku suczki gmina finansuje sterylizację jak nowy pan se tego życzy. II-trafia pod koła samochodu
Ja to może słabo się znam na układach na wsi, ale mnie zawsze atakują pieski wybiegające z konkretnych posesji a sądząc z reakcji obserwatorów, nie są w żadnym przypadku bezpańskie.

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016
« 10 Sie 2020, 10:10 »
U nas we wsi taki kundelek bezpański ma kilka opcji. I-ktoś go przygarnia i wtedy faktycznie w przypadku suczki gmina finansuje sterylizację jak nowy pan se tego życzy. II-trafia pod koła samochodu
Ja to może słabo się znam na układach na wsi, ale mnie zawsze atakują pieski wybiegające z konkretnych posesji a sądząc z reakcji obserwatorów, nie są w żadnym przypadku bezpańskie.

Może jako formę obrony warto wozic tabliczke czekolady   ;) ?
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 10 Sie 2020, 10:20 »
Może jako formę obrony warto wozic tabliczke czekolady   ;) ?
Szkoda psa, najczęściej wystarczy zejść z roweru, jak nie pomaga należy udać, że się schylamy po kamień, to już eliminuje 99% przypadków :)

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 10 Sie 2020, 11:01 »
Lepiej wozić kiełbasę i zaprzyjaźnić się z "wrogiem" ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum