Autor Wątek: Szlak orlich gniazd 15-17.08  (Przeczytany 763 razy)

Offline Mężczyzna Radosław

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.03.2017
Szlak orlich gniazd 15-17.08
« 10 Sie 2020, 22:01 »
Szukam ziomków do wspólnej rowerowej wycieczki szlakiem orlich gniazd z Częstochowy do Krakowa albo w przeciwnym kierunku. Cała trasa to 195 km. Tępo spokojne 15-20 km/h. Oczywiście jak poza trasą będziemy mieli coś ciekawego to zajedziemy.
Część  zamków których jest wiele na trasie znam bo jest wiele skałek do wspinania w okolicach.
Trasę chciałbym przejechać 15-17 sierpnia (trzy dni tak na spokojnie). Ja będę jechał z Warszawy pociągiem. 
Mnie interesuje bardziej przyroda i krajobraz niż zamki. 
Spanie pod namiotem. Jedzenie w rejestracjach i gotowanie na własnej kuchence chociaż na takiej krótkiej trasie nie opłaca się brać palnika.
TRASA https://pl.mapy.cz/zakladni?planovani-trasy&x=19.5038392&y=50.4351328&z=9&dim=5f0b03af8089b5f9e8e55ab3

Offline Mężczyzna zabiraj

• Miasto: warszawa
  • Na forum od: 29.03.2019
Odp: Szlak orlich gniazd 15-17.08
« 12 Sie 2020, 14:41 »
Cześć, byłem niedawno na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. W trakcie sześciodniowego wypadu poznaliśmy różne oblicza Jury, bardziej i mniej dzikie, od asfaltu przez błota do głębokich piachów włącznie z wypychem. Jura jest bardzo zróżnicowana i każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam nie tylko powszechnie znany Szlak Orlich Gniazd, ale są tam dziesiątki krzyżujących się dobrze oznaczonych innych szlaków, w tym rowerowy szlak orlich gniazd. Tereny super (w tygodniu nie ma ludzi) ale w planowanym przez Ciebie terminie będą tłumy. Powodzenia 

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum