Są samochody ze skrzynią główną, połówkową i redukcyjną - przekładasz 3 wajchy na raz i to bez synchronizacji, a przy odrobinie wprawy i bez sprzęgła... Tak to wygląda w Ameryce https://youtu.be/8lEYaTvvq4g
Tak na marginesie - pozdro dla rezerwy LWP.
Kilka razy też padła w tym wątku teza o zmniejszeniu wagi. Ciekawy jestem jak się to przedstawia w konkretnych danych - gramach. Za niedługo będę przekładał napęd 3x8 do innej ramy i będę mógł zważyć poszczególne komponenty. Moglibyśmy zrobić porównanie wagi.
A zauważyłeś, że mowa jest o kołach 28, a nie 26? Pewnie dlatego brakowało Ci biegów.
Poza tym gdy jedzie się z sakwami, to na zjazdach trudno mówić o dokręcaniu - masa, a więc i grawitacja szybko robi swoje.
(...)A tu się nie zgodzę. Grawitacja za wolno działa. Trzeba jej pomóc. W końcu takie rezultaty same się nie zrobią:
Dziwi mnie ta fascynacja, że z przodu nic nie trzeba zmieniać. Za iluzoryczny dla mnie komfort płaci się koniecznością kompromisów. Jest on wyrażony w samym sformułowaniu doznań, że się dało. Mam wrażenie, że te napędy są jak socjalizm. Same generują problemy, które później dzielnie przezwyciężają.Mam poczucie ogromnej presji marketingowej. Nie uwierzę w realną przewagę 1x11 nad no 2x11. Za to w konieczność zaistnienia działów marketingu i infuencerów już tak. Dla wszystkich nadwrażliwych, nie mam na myśli Mićka.
... korba 176,90 zł....