Cena zależy od koloru. Czerwone tańsze niż czarne. Przy okazji przestroga. Czerwony kolor z zębatki i kasety zaczyna delikatnie schodzić pod wpływem dipera.
Cytat: Miciek w 10 Maj 2021, 17:49Na prawdziwy test przyjdzie czas w wakacje, kiedy wybiorę się w góry.To dobierz zębatkę korby tak, aby na podjazdach było odpowiednio lekko.
Na prawdziwy test przyjdzie czas w wakacje, kiedy wybiorę się w góry.
Na razie widzę same pozytywy - rower jest lżejszy, maszyneria mniej skomplikowana i zrobiło się więcej miejsca na kierownicy.
Cytat: Miciek w 10 Maj 2021, 17:49Na razie widzę same pozytywy - rower jest lżejszy, maszyneria mniej skomplikowana i zrobiło się więcej miejsca na kierownicy.A to co zniknęło? Pewnie masz klamkomanetki, więc chyba nic poza malutką dźwignią nie zniknęło?
Łatwo możesz doprowadzić, że najlżejsze przełożenie będzie takie samo jak w 3 razy 8. Twoim kosztem, oprócz zmniejszenia rozpiętości, jest zwiększenie skoku przełożeń. Efektem pewna utrata komfortu, poprzez brak możliwości optymalnego doboru przełożenia do potrzeb w niektórych momentach.
Cytat: Waxmund w 10 Maj 2021, 23:13Cytat: Miciek w 10 Maj 2021, 17:49Na razie widzę same pozytywy - rower jest lżejszy, maszyneria mniej skomplikowana i zrobiło się więcej miejsca na kierownicy.A to co zniknęło? Pewnie masz klamkomanetki, więc chyba nic poza malutką dźwignią nie zniknęło?Manetka to prawie nic nie waży, ale przerzutka przednia już trochę więcej. No i korba 3-rzędowa to też kawał żelastwa.
Chyba chodziło o miejsce na kierownicy. Tez mnie to zaintrygowało.
Liczę się z tym, ale ponieważ się nie ścigam, tylko jeżdżę rekreacyjnie, to nie przywiązuję do tego dużej wagi.
Będzie Pan zadowolony Ja zmieniłem 3x9 na 2x11. Niektórzy twierdzą, ze to półśrodek, ja jednak jestem bardzo zadowolony z tego napędu. Jednak dla ścigaczy się nie nadaje , bo odległości pomiędzy przełożeniami czasami można odczuć.
Na razie po krótkiej jeździe widzę, że na moim płaskim Mazowszu używam tylko 3 przełożeń. Reszta będzie potrzebna w górach.