Manetka blokady amortyzator nie wiem, czy taka potrzebna. Zbędna waga
Starając się poskąpić na osprzęcie już na początku, planujesz szybki upgrade pod siebie? Czy też ma to być rower treningowy dla 'sprawdzenia' czy XC jest dla Ciebie?
Słuchaj worka i zacznij przeglądać rynek wtórny - tam są większe szanse na ciekawy model w okresie październik-luty. No i dostaniesz frameset, w który warto inwestować
Tak jak pisałem wyżej: drogi osprzęt nie jest wyznacznikiem sukcesu.
Z tego co słyszałem to jest to bardzo fajna opcja na stromych podjazdach i jeździe po płaskim i równym (asfalcie) terenie...
Przecież Deore to jest dobry osprzęt, szczególnie w tej półce. Według mnie droższe rowery nie będą mniej awaryjne, a co najwyżej lżejsze i z lepszą amortyzacją i paroma innymi bajerami.
Miałem trekinga w całości na Deore i zrobiłem na nim dziesiątki tyś km z sakwami po różnych zadupiach, nie wiem czy miałem choćby jedną awarię.Może od 2011 roku coś się zmieniło, ale mam wrażenie że uprawiacie tu gadżeciarstwo.
P.S. Dzisiaj w Go Sport widziałem Kross Esprit 6 za 2999zł. To model dedykowany do tej sieci i dostępny taniej niż w ich saklepie internetowym. Wygląda fajnie, ma nawet napęd 1x12.https://www.go-sport.pl/rower-grski-mski-kross-esprit-6-koa-29-c1475412