Autor Wątek: Rower do MTB XC do 3 tys. zł  (Przeczytany 4165 razy)

Offline gocu

• Miasto:
  • Na forum od: 04.04.2013
    • Rower i góry.
Odp: Rower do MTB XC do 3 tys. zł
« 22 Sie 2020, 18:16 »
Bagażnik jest do obejścia, na szczęście ten Kross ma z tyłu zwykła os. Obejma podsiodłową z gwintami na bagażnik + bagażnik z mocowaniem do osi załatwia sprawę. Robiłem to ostatnio z przełajówką, montaż jest bezproblemowy i bez ingerencji w ramę.
gocu

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 23 Sie 2020, 10:45 »
No cóż. Wygląda, ze dokłdnie wiesz jakie kryteria mają być spełnione. One mocno ograniczają wybór a i rok jest ciężki na poszukiwania. Przy Twoich założeniach skuiłbym się na 3 elementach 1) korzystnej dla mnie geometrii ramy 2) dobrych kołach 3) sensownym amortyzatorze. To są elementy najdroższe do późniejszego up-gradu. Resztę osprzętu całkowicie bym olała, bo nowa, każda grupa będzie działać przyzwoicie i wbrew mitom całkiem długo pożyje, dając jedynie mniejszy komfort.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 23 Sie 2020, 11:19 »
Trzeba się też spodziewać, że dobrą geometrię i oczka do bagażnika może być trudno pogodzić. Adaptery na oś koła używałem, ale nie przekonują mnie. Przy każdym demontażu koła bagażnik przestaje być przymocowany. Potencjalnie może też powodować słabsze osadzenie koła.

Z bardziej konkretnych propozycji, mam ramę Mondrakera z bardzo fajna geometrią (długą górną rura i płaski kąt widelca) i dolnymi oczkami. Mógłbyś rozważyć tę markę.

Jeśli rower na być kobniecznie nowy, to też zadowoliłbym się poziomem Deore. Nie jest to szczyt marzeń, ale szkoda przepłacać, zwłaszcza, że osprzęt to najmniej istotnac cześć roweru.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum