następnym razem tylko 4 sakwy
Ciężkie to bałkanskie powietrze.
1. Widze, że jednak nie ma sensu walczyć o założenie bagażnika na fulla, bo z sakwami w bardziej wymagającym terenie i tak się nie pojeździ, tylko raczej popcha
6 kg bagaż można upchnąć w dużą podsiodłówkę plus torba na kierownicę (tak mi się zdaje). Przynajmniej tak to sobie w tej chwili wyobrażam.
Stąd wynika, ze idea ciekawa, pytanie tylko, czy spadek komfortu (którego oczekuję) będzie dla mnie do zaakceptowania.
Ja też myślałem, że będę na coś narzekał, ale nie czuć tego tak mocno o ile się nie przesadza (bivy bagi, tarpy bez moskitier itp.).
Bez torby na ramę/plecaka albo 'drastycznych' cięć (bez dublowania ubrań, jednopowłokowy namiot, alumata) może być ciężko. Większość UL'owców jeździ z plecakami.
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje
Myślę, że najwięcej na objętości można zyskać na namiocie i śpiworze. Karimata niby duża, ale za to lekka i bezproblemowa.
Czy do fulla da się bagażnik taki na sztyce założyć?
Znalazłem taką torbę podsiodłową 23 litry pojemności:http://www.carradice.co.uk/index.php?page_id=product&product_id=32&under=typeRazem z jakąś torbą na kierownicę to już trochę się zabierze.
Rozłożyć sobie to na cztery sakwy ( wór zostaje) ładując każdą gdzieś do połowy czy zostawić sam tył??