Autor Wątek: Wiarygodne wysyłkowe niemieckie sklepy rowerowe ?  (Przeczytany 20811 razy)

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Witam
Jakie są wasze doświadczenia z poszczególnymi niemieckimi wysyłkowymi niemieckimi sklepami rowerowymi ? Ktoś musiał skorzystać z gwarancji ? Jak się dany sklep zachował ? Czy były problemy z dostawą (nie to co zamówiliście, wymiana, nie dotarła przesyłka) ?
Czeka mnie większy zakup i nie chciałbym zostać z czymś uszkodzonym w transporcie, bez gwarancji itp.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Bike24 i Rose bez problemów, więc nie mam doświadczeń z reklamacjami. W bike24 zamawiałem też telefonicznie z odbiorem w Dreźnie, konkretnie i szybko (na niemieckim VAT, sami wiecie).

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Bike24.de - zawsze wszystko w porządku.
Amazon.de - przysłali nie to, co chciałem - cały zwrot organizowali oni, kasę na konto zwrócili mi po 2 dniach. pozostałe zakupy zawsze w porządku.
bike-discount.de - tu mi pomylili opony (zamiast wersji evolution przysłali perfomance) - zwrócili kasę, a tańszą wersję miałem w prezencie.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Zamawiałem wiele razy w bike-components.de, bez problemów. Kontaktowi.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

W uzupełnieniu powyższych

bike-components.de

zawsze czysto, zawsze sucho.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Kilka zakupów z Bike Components, pojedyncze z Bike24 i BMO (Bike-Mailorder), wszystkie w porządku.

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
Kilka zakupów z bike24.de bez problemów, ale nigdy nic nie zwracałem. Generalnie sprawiają dobre wrażenie.

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
bikester.pl (mają wersję .pl ale to GmbH i jeszcze niedawno wysyłali z .de) - bez problemów, ceny bardzo różne ale można trafić perełki w promocji tudzież wersje, których u nas nie można znaleźć (np. opon).

canyon - też ok.

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
w bikester.pl zamawiam regularnie , najlepszy sklep . Regularnie też odsyłam przymierzone siodełka, kaski itd. Procedura jest banalna - drukujesz etykiete zwrotu, naklejasz na paczke, zanosisz na poczte - i po ok tygodniu masz kasę spowrotem na koncie. Za przesylkę płacisz raz - a jak kupujesz chyba powyżej 500 zł, przesyłka i zwrot jest wliczona. Nieco gorzej spisuje się hiszpański bikeinn.com - tam zwrot trwał 4 tygodnie (sama paczka zwrotna idzie ok 3 tygodnie - do PL około tygodnia) - a zwrot kasy przyszedł dopiero po założeniu "ticketa" w ich supporcie. Ale ceny mają bardzo dobre , i rzeczy potencjalnie pewnie - których nie będe zwracał kupuje właśnie w Hiszpanii , natomiast całą resztę w bikester.pl - bo tutaj obsługa i procedury są na rewelacyjnym poziomie ...

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
w bikester.pl zamawiam regularnie , najlepszy sklep
Ale ma chyba najgorsze ceny z wszystkich mi znanych.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
w bikester.pl zamawiam regularnie , najlepszy sklep

To zależy na co i kiedy, w zeszłym roku kupiłem u niech w blackfriday przyczepkę cruzer, amortyzowaną jedynkę o 700 złotych taniej niż gdziekolwiek indziej, a ceny obserwowałem przez 3 miesiące, więc czasami można trafić.

Co do zwrotu też coś u nich zwracałem, bez problemu bez płacenia. Jeżeli ktoś znajdzie coś w dobrej cenie polecam ten sklep.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska

Bardzo duży asortyment, cały czas sporo promocji, kawałki grupy XTR zakupiłem na offie 70%, co
było nieosiągalne nigdzie. Oczywiście zawsze weryfikuje inne źródła i często wygrywa Polska
- tj, centrumrowerowe i rowertour ...

Offline Mężczyzna szy

Nieco gorzej spisuje się hiszpański bikeinn.com - tam zwrot trwał 4 tygodnie (sama paczka zwrotna idzie ok 3 tygodnie - do PL około tygodnia) - a zwrot kasy przyszedł dopiero po założeniu "ticketa" w ich supporcie.

Remik, a jak wysyłałeś paczkę do nich, ile płaciłeś za zwrot?

Piszą, że Paypal zwraca koszty przesyłki zwrotnej - może to ćwiczyłeś?

Szy.

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Remik, a jak wysyłałeś paczkę do nich, ile płaciłeś za zwrot?

Piszą, że Paypal zwraca koszty przesyłki zwrotnej - może to ćwiczyłeś?

Szy.

Płacisz za wysyłkę, zwrot jest w cenie - generujesz tylko etykietę zwrotną i zanosisz na pocztę. Chyba - że kupujesz za 500+, to wszystko zawarte w tej cenie.

EDIT: pisałem o bikester - w bikeinn niestety płacisz dwa razy (koszt wysyłki ponad 3 dychy) ...
« Ostatnia zmiana: 7 Mar 2021, 00:54 remik »

Offline Mężczyzna szy

Dzięki.

Chyba - że kupujesz za 500+, to wszystko zawarte w tej cenie.

Ale to dotyczy tylko sprzętu narciarskiego  8)

Szy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum