Nie chce Cię martwić, ale robienie trasy PGR przed wschodem, to nie jest dobry trening .
Na Facebooku CD opublikowano filmik że startu. Niektórzy jadą z pokaźnymi plecakami...Pytanie: brak doświadczenia? Może jednak taki sposób pakowania mają przetestowany na tego typu trasach i wiedzą co czynią?
Dlaczego brak doświadczenia? Na tego typu mocno terenowej trasie plecak to normalna sprawa. Im mniej masz na rowerze tym lepsze panowanie nad nim w terenie, zwrotność, łatwość przenoszenia przez przeszkody (co się na tej trasie trafia wielokrotnie). Oczywiście coś za coś, bo obciążenie pleców też ma spore minusy, ale to już każdy wybiera co woli. W każdym bądź razie wśród ludzi jeżdżacych terenowo to plecaki nie są czymś dziwnym, to właśnie dla takich osób są robione specjalne plecaki rowerowe o pojemności 25-30 litrów Jak ja jechałem 2 lata temu, to sporo było ludzi z większymi plecakami, na oko ze 30%
OK. To u mnie wychodzi brak doświadczenia Na dotychczas jechanych przeze mnie ultra (raczej płaskich) widziałem mało ludzi w plecakach. Z czołówki nikogo. Sam próbowałem jeździć z plecakiem, ale ostatecznie po kilku próbach porzuciłem tę opcję.
Jednak z tego co piszesz taki naprawdę górski wyścig rządzi się innymi prawami. Tak czy inaczej ciężko mi siebie wyobrazić z 15-20kg plecakiem - bo takie właśnie widziałem na wspomnianym filmiku.
To numery zapisanych na Wschód a startujacych w Carpatii których udało mi się zidentyfikować:23, 24, 39, 43, 48, 49, 52, 55, 56, 57, 108, 126, 135, 137, 159, 184
HejTeż mam zamiar. Jestem 201 na 7:05. Z formą krucho. Startuje jutro z Zakopanego do Dwernika trasą "PGRwstecz" i to będzie mój jedyny tegoroczny trening przed. To widzimy się, jak wszystko dobrze się ułoży:)