Autor Wątek: Góry Pińczowskie.  (Przeczytany 2680 razy)

Offline Mężczyzna remi

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2011
Odp: Góry Pińczowskie.
« 9 Wrz 2020, 22:44 »
Różnica jest w rodzaju użytej gumy. Organoleptycznie jest to dostrzegalne.
W tych drutówkach guma jest zdecydowanie twardsza i cała opona jest masywniejsza.
To chyba tak jak w Schwalbe gdzie tak samo wyglądająca opona występuje w wersji Performance lub Evolution, ale właściwościami się różnią.
Jest jeszcze jakby wersja pośrednia Tough która ma grubsze ścianki boczne, ale chyba występuje tylko w oponach MTB :
https://allegro.pl/oferta/opony-mtb-wtb-riddler-tcs-tough-fast-rolling-27-5-9611257081
Największym rowerzystą jest ten, któremu rowerowanie sprawia największą przyjemność!

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 9 Wrz 2020, 23:01 »
Nie o to chodzi - podałeś w obu przypadkach ten sam link  ;)

Offline Mężczyzna remi

• Miasto:
« 10 Wrz 2020, 00:32 »
Nie o to chodzi - podałeś w obu przypadkach ten sam link  ;)

Nie załapałem, ale już poprawione. Dziękuję za uwagę.
Największym rowerzystą jest ten, któremu rowerowanie sprawia największą przyjemność!

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 10 Wrz 2020, 11:12 »
Podziękowania. Jeszcze mi się teraz vittorie terrano pojawiły na horyzoncie.

Offline Mężczyzna remi

• Miasto:
« 10 Wrz 2020, 12:29 »
Wojtek nie wiem jakiego rozmiaru oponę potrzebujesz, ale też całkiem fajne są opony Vee Tire:
https://allegro.pl/oferta/opona-mtb-vee-tire-rail-am-29x2-25-dual-xc-trail-9444337788?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Mam dwa modele i muszę przyznać, że w tych cenach w których są na Allegro to stosunek jakości do ceny jest świetny.
Niestety ilość dostępnych modeli jest coraz mniejsza,ale zawsze można przejrzeć.

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
« 10 Wrz 2020, 19:58 »
To ja też mam pytanie w temacie opon - która to wersja? Widziałem przynajmniej trzy różne w sklepie, jedna niewiele droższa od opon, które miałem zamiar kupić, pokuszenie się pojawiło...

Wydaje mi się, że ta moja drutówka (pierwsza od lewej-przednia) to jest ten model:
https://allegro.pl/oferta/opona-wtb-riddler-comp-700cx45-cx-gravel-9662424100
Mam je od kolegi Felka, może będzie pamiętał co to za model? Za te pieniądze myślę że warte zakupu.

Zwijane to model:
https://allegro.pl/oferta/wtb-riddler-28x1-75-700-45c-tcs-opona-zwijana-9510114585 (kupiłem za ok 160zł/szt)
Środkowa przez 80% była z przodu, prawa jako tylna. Przebieg wszystkich trzech opon (drutówka przód/tył podobne zużycie) ok 4000km-maks.5000km; mniej więcej pół na pół z obciążeniem i bez i tak samo stosunek szosy do szutrów/piachów.

Te opony (pierwsza z lewej), były oryginalnie założone w moim rowerze Breezer Radar Expert z 2018 roku - model opony to WTB Ridler race, 700 x 45c wire bead.

Co ciekawe, jak jedna z opon mi się rozcięła, ta co ją naprawiłeś to kupiłem nową, model ten sam, ale była jakby gorzej wykonana, miała odczuwalnie inny materiał gumy i wszędzie były kawałki gumy jakby po odlewie czy coś. Odnalazłem oznaczenie gdzie była wyprodukowana i okazało się, że ten sam model był produkowany w innych krajach. Oddałem ją z powrotem do sklepu i kupiłem Continental, a te wraz z uszkodzoną znalazły się u Ani w rowerze:)

Jak widać, ten sam model opon może mieć inną jakość w zależności od kraju produkcji.

P.s. remi, dziś spotkałem Anię na mieście i zamieniłem kilka słów, świat jest mały, pozdrawiam!
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum