Autor Wątek: Mapa tras, linii kolejowych, przystanków  (Przeczytany 3417 razy)

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Cześć,

szukam mapy linii kolejowych w Polsce, najlepiej z przystankami.

Chodzi o to, żeby jadąc gdzieś rowerem, można było sobie sprawdzić gdzie są najbliższe przystanki kolejowe, dzięki czemu można by wyszukać w rozklady.pkp.pl czy/kiedy odjeżdżają stamtąd pociągi.

Lub też planując wcześniej wyjazd rowerowy można zaplanować trasę która zaczyna/kończy się/przebiega w pobliżu kolei.

Znalazłem coś takiego: http://mapa.plk-sa.pl/

Czy ktoś z tego korzystał? Czy może jest lepszy sposób na osiągnięcie tego co opisałem?

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
Coś takiego?
Niestety mocno nieaktualne. W mojej okolicy widzę trzy linie, którymi żaden pociąg nie jechał od kilkunastu lat.
Inna sprawa, że na mapie PLK te linie też są zaznaczone, a np. na trasie do Fromborka to dość duże drzewa rosną już na torach.

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
Ale skoro to będzie i tak weryfikowane rozkładem jazdy...

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Też szukałem takiej mapy i bardzo się zdziwiłem, że właściwie nie ma. Ideałem byłaby mapa ukazująca natężenie pasażerskiego ruchu kolejowego (ilość składów).

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
Już chciałem pisać ale mnie podjazdy ubiegł. To jest najlepsza mapa i ma parę dodatkowych i ciekawych informacji poza samymi stacjami.
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Ja nawet otworzyłem okienko, żeby skopiować link. Ale @podjazdy wszystko zepsuł. To fakt.

pociągiem intercity zatrzymującym się w Piotrkowie... Kujawskim.
One tam się zatrzymywały bodaj jeszcze w ubiegłym roku. Stacja ta wyskakiwała jak sprawdzałem ewentualny dojazd PKP na kulinarną.

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Przy okazji polecam porażającą lekturę: "Ostre cięcie" Karola Trammera.
Autor opisuje, jak polscy decydenci - wbrew światowym trendom i eksperckiej wiedzy - przyjęli sobie za cel likwidację „nierentownej” infrastruktury, odbierając całym miastom i miasteczkom połączenia kolejowe.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Mocna rzecz. Aż się przykro czyta.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Jak teraz patrzę, jak gigantycznymi nakładami wskrzesza się linię przez lasy Gór Sowich to szczerze mam wątpliwości, czy tam będzie z 5 % rentowności. Z bardzo gęsto uprzemysłowionego regionu ze słabymi drogami zrobił się wyludniony i w ogóle nie uprzemysłowiony region z wystarczającymi drogami, więc na grzyba to?  Nie ma szkół, nauczycieli, bibliotek, kanalizacji, gazu - czy naprawdę szyny są dla tych ludzi ważniejsze od podstawowych potrzeb?

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Proszę o nie wprowadzanie do wątku tematów politycznych, bo nam się temat rozmyje

LXTravel

• Gość
Pod tym adresem powinieneś znaleźć wszystko   https://portalpasazera.pl/KatalogPolaczen  ,nie jest to mapa, ale skoro wiesz jaką trasę planujesz rowerem  to tu masz odpowiedzi.

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Jak teraz patrzę, jak gigantycznymi nakładami wskrzesza się linię przez lasy Gór Sowich

A gdzie w górach Sowich odbudowuje się trasy kolejowe ?

Pod tym adresem powinieneś znaleźć wszystko   https://portalpasazera.pl/KatalogPolaczen  ,nie jest to mapa, ale skoro wiesz jaką trasę planujesz rowerem  to tu masz odpowiedzi.

Dzięki.Nie znałem tego portalu

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum