Autor Wątek: głośny wózek  (Przeczytany 4686 razy)

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
głośny wózek
« 12 Wrz 2020, 18:42 »
Po umyciu łańcucha wózek pracuje za głośno. Wcześniej był niesłyszalny. Teraz praca jest nieakceptowalnie głośna. Dźwięk na pewno pochodzi z wózka. Osprzęt 105, przebieg 5000, łańcuch został zdjęty, umyty w benzynie i założony. Wyczyściłem z brudu tylne kółka. Tak właściwie odciął z każdego wałek brudu i smaru. Wszystko delikatnie i z umiarem. Póki co nie zmieniłem nałożenia łańcucha. Można go nałożyć na 4 sposoby. Nie zaznaczyłem jak był nałożony oryginalnie. Czy to jest przyczyną głośnej pracy?

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: głośny wózek
« 12 Wrz 2020, 18:44 »
jak łańcuch trze o blaszkę z powodu nieprawidłowego założenia, to może trochę hałasować. Przetnie ją, to przestanie ;)

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
« 12 Wrz 2020, 18:48 »
Globalbus. W punkt. Lubię takie konkretne i szybkie odpowiedzi. Niestety łańcuch o nic nie trze. To nie to. Dźwięk pochodzi z kółek. Jakieś inne sugestie?

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
« 13 Wrz 2020, 10:04 »
Czasem trudno przyznać się do błędów i braku znajomości rowerów.

Globalbus. W punkt. Blaszka w stanie agonii, po przejechaniu kolejnych 50 km problem sam by się rozwiązał. Łańcuch założyłem poprawnie. Przypuszaczam, że dźwięk zniknie.

Przynajmniej spinkę nauczyłem się zakładać i zdejmować bez męki i przeklinania ;)

Jeszcze raz dzięki. Jest szansa że się kiedyś nauczę obsługi roweru. Ciekawe ile  mnie to będzie kosztować :D

Offline Mężczyzna zolw

• Miasto:
  • Na forum od: 05.02.2018
« 13 Wrz 2020, 11:13 »
Prosta sprawa kawałek metalu coś ociera wydaje dźwięk  ;)  ;D Mój ojciec w takich sytuacjach lubi powtarzać "To nie uniwersytet tu trzeba myśleć" :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum