Autor Wątek: Ultra Sudety Gravel Race 2021  (Przeczytany 13971 razy)

Offline Mężczyzna xsadusx

• Miasto: Czaple
  • Na forum od: 23.12.2016
Odp: Ultra Sudety Gravel Race 2021
« 24 Cze 2021, 13:37 »
Ludzie dali się nabrać na te gravele w myśl hasła "będziesz na gravelu zapieprzał w terenie jak na MTB, tylko szybciej", a potem płacz, że nie jest szybciej, nie jest wygodniej. Na Wanodze jeden zawodnik zapytywał mnie czemu jadę na MTB skoro to rajd gravelowy, wtedy myślałem, że żartuję i nawet doceniłem poziom humoru. Obecnie se myślę, że mógł wcale nie żartować.
Z dyskusji w Internetach można odnieść wrażenie, że dopisek "gravel" ma powodować, że będzie łatwo i przyjemnie nawet w ultra.

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
« 24 Cze 2021, 13:39 »
haha, coś w tym pewnie jest.
Polski Klub MTB

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 24 Cze 2021, 14:36 »
Trochę w tym też jest prawdy, bo część ludzi jeżdżąca te gravelowe ultra to jak w definicji kaprala Wiadernego, zwyczajnie ciency są; byle przeciwność się trafia i wycofy i narzekania  ;)

Tutaj jednak i sporo doświadczonych ludzi z ilomaś wyścigami na koncie też narzekało czy się wycofało. Ale to myślę, że był efekt właśnie kumulacji słońca i trasy, słońce zniszczyło ludzi fizycznie, a wtedy już znacznie mniej zostaje tolerancji na niedogodności, a przede wszystkim frajda z tego wszystkiego ucieka.

tzu

• Gość
« 30 Cze 2021, 14:47 »
Widziałem na relacjach, że trasa faktycznie była trudna i osobiście nie wyobrażam sobie startu na gravelu ze względu na komfort, ale piszę to z perspektywy rowerzysty, który nie ma tak dobrej techniki jak ludzie ścigający się ultramaratonach.
Brałem udział w jednym ultra gravelowym, ostatecznie wybrałem MTB i nie żałuję tej decyzji. Super przygoda. Gravel sprzedałem - chyba za bardzo jestem przyzwyczajony do miękkiego zawieszenia :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum