Autor Wątek: TransIberica 2020  (Przeczytany 4219 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odp: TransIberica 2020
« 25 Wrz 2020, 13:44 »
Wszyscy startowali w tym samym czasie? Jak tak to dlaczego u Pawła jest jakby mniej czerwonego (stopów rozumiem) a jest za Bjornem?
Może wolniej jedzie.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 25 Wrz 2020, 14:03 »
Wszyscy startowali w tym samym czasie? Jak tak to dlaczego u Pawła jest jakby mniej czerwonego (stopów rozumiem) a jest za Bjornem?

Przecież nie tylko czas postojów decyduje, prędkość jazdy też jest kluczowa. Lenhard trochę więcej śpi, ale i sporo szybciej jedzie. Do tego na tym wyścigu poza zaliczaniem obowiązkowych punktów i odcinków zawodnicy sami planują sobie trasę - co też ma wpływ na ich pozycję w wyścigu. A Bjoern Lenhard to strasznie mocny zawodnik, światowa czołówka, chyba 2 razy na podium TCR, np. w tym roku zrobił trasę 809km i 3000m w pionie ze średnią 35,9km/h - to pokazuje poziom jego możliwości  ;)

Offline Mężczyzna poltugalczyk

• Miasto: Kraków/Doha
  • Na forum od: 08.06.2011
    • Mój podcast o podróżach
« 25 Wrz 2020, 21:32 »

Przecież nie tylko czas postojów decyduje, prędkość jazdy też jest kluczowa.

Święte słowa Michał ;)

A tak a propo relacji..... Bjorn jako pierwszy opuścił Portugalię, i rusza w stronę zakładam najcięższego odcinka do Bilbao
Paweł mu wtóruje, a kolejnych 4 zawodników juz w Portugalii, Richard zgagę z numerem 19 jako jedyny postanowił ominąć pasmo Serra Estrella od północy, chyba ze Ew się wycofał ale raczej nie ;)

« 26 Wrz 2020, 11:28 »
Paweł już ponownie w Hiszpanii. Chyba Portugalia nie wpadła w jego gusta :(
„no le gusta” 🇵🇹😢

Offline Mężczyzna Felek

• Na forum od: 09.11.2017
« 26 Wrz 2020, 12:55 »
Może wolniej jedzie.

No nie pomyślałem, że różnica z ta średnią prędkością może być taka duża.

p.s. Z podglądu wynika, że Bjorn ma DNF, więc Paweł go przed chwilą minął i jest na czele - trzymam kciuki!
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 26 Wrz 2020, 13:23 »
Rzeczywiście, Lenhard się wycofał.
To jest cholernie mocny fizycznie zawodnik, ale głowa to nie jest jego najmocniejszą stroną, to już kolejny duży wyścig, którego nie jest w stanie ukończyć. Na początku trasy strzela jak torpeda, ale później łapie kontuzje, albo psychicznie nie radzi sobie z trudami trasy.

A Paweł Puławski psychikę ma bardzo mocną i zawsze wyścigi jedzie równiutko. A do tego fizycznie tez jest bardzo mocny, a w przeciwieństwie do Lenharda dużo lepiej siły rozłożyć umie.

Trasa tej imprezy bardzo ciekawa, szkoda, że w tak bardzo kadłubowej obsadzie. Równolegle jedzie terenowy wyścig przez Hiszpanię - Iberica Traversa, tam to już w ogóle, ledwie 5 osób wystartowało.
http://iberica-traversa.legendstracking.com

I też świetnie jedzie Polak, walcząc o zwycięstwo, Aleksander Pachulski (syn organizatora Wisły i Carpatii)

Niestety pewnie głównie Covid się do tego przyczynił, bo oba te wyścigi mają duży potencjał, a Półwysep Iberyjski to świetne tereny na rower, szczególnie na tę terenową wersję trasy, bo tam jest chyba najwięcej odludnych szutrów w całej Europie.

« 26 Wrz 2020, 18:09 »
Björn złamał baranka...

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 26 Wrz 2020, 19:10 »
Rzeczywiście, tym razem to awaria go zatrzymała. On miał kierownicę nowszego typu, karbonową i płaską, a na tym sporą torbę zawieszoną, nie wiem czy to nie było za dużo dla takiego wynalazku, bo to raczej pod inną aktywność sa takie kierownicę robione. W ogóle połamane karbonowe kierownice to nie rzadkość, na polskich ultra już kilka razy się zdarzały takie przypadki, co mnie osobiście zniechęca do takich wynalazków.

A tym bardziej, że ta trasa miała wstawki, niewiele mające wspólnego z szosową jazdą, tutaj nasz Paweł Puławski:

Offline Mężczyzna KrzysiekW

• Na forum od: 19.09.2018
« 29 Wrz 2020, 10:08 »
No i Paweł wygrał.
2.817km +41.800m
7d | 21h | 47m
Tak poza Bjornem to ktoś jeszcze zrezygnował przez pęknięte karbonowe koło. Coś te weglowe komponenty się nie sprawdzają na ultra.

« 29 Wrz 2020, 11:23 »

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 29 Wrz 2020, 14:35 »
Super to pojechał kolega. Tym razem chyba z przerzutkami?

Offline Mężczyzna KrzysiekW

• Na forum od: 19.09.2018
« 29 Wrz 2020, 16:06 »
Super to pojechał kolega. Tym razem chyba z przerzutkami?

Tym razem z przerzutkami :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum