Autor Wątek: Topeak Barloader już jest.  (Przeczytany 7483 razy)

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Odp: Topeak Barloader już jest.
« 8 Paź 2020, 11:52 »
Rumuński browiec?

Ale w dalszym ciągu uważam, iż jej umiejscowienie bez podpory/usztywnienia to raczej materiał na trampolinę/ubijanie jajek na ciasto... Skoro ja zwykłą uprząż z workiem na kierownicy spinam czterema trokami, a ta dalej fruwa jak szalona, to z przedłużeniem na froncie odleci na księżyc szybciej aniżeli SpaceX

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
« 8 Paź 2020, 16:18 »
... Skoro ja zwykłą uprząż z workiem na kierownicy spinam czterema trokami, a ta dalej fruwa jak szalona, to z przedłużeniem na froncie odleci na księżyc szybciej aniżeli SpaceX

Mam uprząż Triglava, a w niej jeździł worek 20L z całym biwakiem (namiot, śpiwór syntetyk, materac z Deca, poduszka, poncho). Razem pewnie z 3kg samego bagażu. Nawet na sporych nierównościach ani drgnęła. A na wierzchu przypięta jeszcze litrowa cola  :)  W mojej ocenie ta uprząż jest mega stabilna.

... Dzisiaj w Bikemanie pomacałem i kupiłem do wypróbowania.
Zobacz czy rozstaw taśm i mocowań pasuje do Triglava. O ile przypasuje to byłby bardzo fajny dodatek.
« Ostatnia zmiana: 8 Paź 2020, 19:20 misiek »
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 9 Paź 2020, 19:41 »
Bezpośrednio jak w przypadku Ortlieba pewnie się nie da. Ale łatwo można zawiesić na paskach - nieco na skos.

UWAGA!!!

Zawieszka oryginalna jest dosyć wysoko w stosunku do dna torby i w przypadku krótkiej sterówki (szosa), torba może szurać po kole. Nawet jak na pusto nie szura, to wypełniona może szurać przednią częścią. Trzeba to wziąć pod uwagę bo wyżej się chyba w prosty sposób nie da podwiesić na samej kierownicy (czyli nie na uprzęży).

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 9 Paź 2020, 20:37 »
jeździł worek 20L

Hmm... u mnie też worek 20L, w sam raz na kierę 68cm ;)
Ja mam chyba tę uprząż od sports arsenal, czy czegoś podobnie czeskiego - ale na wyobojach się zastanawiam czy trzymać kierownicę, czy lepiej jedną ręką złapać za worek, by nie wyleciał...

Offline PABLO

« 9 Paź 2020, 20:58 »
Ja mam chyba tę uprząż od sports arsenal, czy czegoś podobnie czeskiego - ale na wyobojach się zastanawiam czy trzymać kierownicę, czy lepiej jedną ręką złapać za worek, by nie wyleciał...

Trzeba było brać Triglava. Wożę na tej uprzęży naprawdę dużo - 4-osobowy namiot + 25l wór ze spaniem i rezerwowymi ciuchami oraz częścią kilkudniowych zapasów żarcia  + w kieszonkach dwie litrowe butelki PET z wodą + torba z akcesoriami (tzn. 4 puszki browca) + na gumkach 2.5 litrowa flaszka PET browara. W górach, zjazdy, bezdroża, kamule ... nic nie lata, nic nie wypada.

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
« 9 Paź 2020, 21:59 »

Miałem małą torebkę do kierownicy Sport Arsenal ale zaczęła się pruć i to bez specjalnego przeciążania klamotami. Teraz do ich produktów raczej podejdę z rezerwą.
Poluj na Triglava, zdecydowanie warto. Mi udało się kupić na giełdzie forumowej i jestem mega zadowolony. Wcześniej były sakwy 2x15L Crosso ale sprzedane po zmianie koncepcji pakowania.   

...+ torba z akcesoriami (tzn. 4 puszki browca) + na gumkach 2.5 litrowa flaszka PET browara.

4,5L samego browara  :o Dodatkowa torebka nie zasłania gumki z uprzęży ? Miałem obawy, że po założeniu straci się dostęp do bardzo praktycznego mocowania. U mnie była tam np. litrowa Cola.   
« Ostatnia zmiana: 9 Paź 2020, 22:12 misiek »
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline PABLO

« 9 Paź 2020, 22:25 »
...+ torba z akcesoriami (tzn. 4 puszki browca) + na gumkach 2.5 litrowa flaszka PET browara.

4,5L samego browara

Reszta w trójkącie. Też Triglav.

Dodatkowa torebka nie zasłania gumki z uprzęży ?

Nie. Wisi niżej.

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 19 Lis 2020, 11:10 »
Trzeba było brać Triglava. Wożę na tej uprzęży naprawdę dużo - 4-osobowy namiot + 25l wór ze spaniem i rezerwowymi ciuchami oraz częścią kilkudniowych zapasów żarcia  + w kieszonkach dwie litrowe butelki PET z wodą + torba z akcesoriami (tzn. 4 puszki browca) + na gumkach 2.5 litrowa flaszka PET browara. W górach, zjazdy, bezdroża, kamule ... nic nie lata, nic nie wypada.

To ile to jest kilogramów? Tak circa? Ja nie przekraczałem dotąd 3,5 kg na kierownicy. Ale myślę sobie, że w rowerze bez amortyzatora (lżejszy przód)  mógłbym się chyba pokusić o więcej kg na kierownicy, odciążając tył. 
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna zwierzak

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 03.12.2019
« 19 Lis 2020, 20:25 »
Dopuszczalna masa na kierownicy przy karbonie to 4,5 kg. Plus na goleniach po 3 kg na stroneMiałem 3,5 kg na triglav ie i bez problemu trzymało wszystko.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum