ale też muszę przyznać, że jak jechałem Green Velo to chętnie z infrastruktury korzystałem
Nad Jeziorem Czorsztyńskim wygląda to tak - lepiej?
Zauważyłem też ogniwa słoneczne na dwóch zdjęciach, co one zasilają?
Taki sam badziew . Rozumiem Twój argument, że żeby projekt sprzedać, to musi "wyglądać", ale z drugiej strony jest też w Polsce wiele miejsc z zupełnie normalną infrastrukturą bez odjebanych mostków i ławeczek.
A może piszesz o rowerowych mostach na Velo Dunajec, ale te z kolei umożliwiają samo prowadzenie szlaku z dala od ruchu samochodowego, często po wałach rzecznych, ale też pomagają mieszkańcom w łatwiejszym kontakcie z cywilizacją.
Podobnie jak z wiatami, nie czepiam się samego istnienia, tylko z tym że są (moim zdaniem) niepotrzebnie odjechane, z jakimiś bonusowymi elementami, nie wiem co to w ogóle jest, ławeczki do modlitwy?
Taka infrastruktura negatywnie ingeruje w krajobraz. Znudziłbym się po paru kilometrach jazdy takimi drogami rowerowymi
Po co taki wypas? Żeby lokalby polityk mógł przeciąć wstęgę, albo jakaś firma szwagra mogła sobie zarobić?
A co po przytuleniu się do takiej barierki? Moim zdaniem kierownica skręci w stronę barierki, koło się zaklinuje i nieszczęśnik trzaśnie w żelastwo.
Odjechane wiaty z wygrawerowanymi symbolami GV, dziesiątki eleganckich śmietników (bynajmniej nie do segregacji), nieczynne toalety i umywalki bez wody.CytujNad Jeziorem Czorsztyńskim wygląda to tak - lepiej?Taki sam badziew
Natomiast dzięki inwestycji jak ta okazję do ruchu będą miały setki, albo tysiące osób, które wcześniej jej nie miały. [...]cała reszta społeczeństwa nie wyobraża sobie rekreacji w ten sposób. To dla nich buduje się izolowaną, bezpieczną infrastrukturę rowerową. Także dla rodzin z dziećmi, dla seniorów, dla niepełnosprawnych. Ta ingerencja w krajobraz jest naprawdę minimalną stratą w porównaniu do ogromnego zysku, jakim jest rozruszanie społeczeństwa. Wyciągnięcie z domu tych, którzy wcześniej po prostu nie mieli innej alternatywy. Danie możliwości rodzicowi na odciągnięcie dziecka od telefonu i komputera. Itp.Szy.