Chodzi mi o większy objazd Podlasia. Białowieża, Biebrzański PN, Augustów, Wigry.
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
A zna ktoś jakąś bazę w okolicach Tarnowskich Gór/Strzelców Opolskich/Opola, wzdłuż DK94? Bo w sumie dobry dojazd i autem (blisko autostrada) i koleją. Podjąłbym się wtedy ułożenia trasy na północ, w stronę Częstochowy/Kalisza/Konina. Tylko muszę mieć bazę, a totalnie nie znam tamtym regionów.
W razie czego jest przecież ta miejscówka pod Krasiczynem, gdzie odbywał się 2 lata temu zlot. Wymagałoby to pewnego przerobienia trasy, ale clou zostałoby to samo. Jest też kemping w Łańcucie
Łańcut odpada, dzwoniłem tam rok temu i mają bardzo mało miejsc. Nie ma szans na imprezę rzędu 120 osób.Nie wiem dlaczego mi ta Perła Sanu w wyszukiwanych nie wyskakiwała. W sumie pierwszy raz słyszę o tym ośrodku. Ale jeśli by nie miał nikt nic przeciwko, to mógłbym ułożyć trasę z tamtego miejsca, bo skoro tam był Zlot to raczej miejscówka sprawdzona. Jedynym problemem może być dojazd, bo jednak jest trochę dalej tam i z pociągu, i z autostrady, niż to miało miejsce w Przeworsku. Też nie wiem, Swoją drogą, stamtąd jest jeszcze bliżej w Bieszczady niż z Przeworska, a trasy by w sumie nie uległy dużej zmianie, bo obie biegną blisko tego miejsca.
Dojazd dalej jest wygodny. Samochodem to tuż przy krajówce, a rowerem z Przemyśla tam jest koło 15km ledwie jak pamiętam. A do trasy - to warto wiedzieć, ze tam jest w pobliżu most na Sanie dla rowerzystów i też wygodne ścieżki rowerowe z dobrym asfaltem od strony DW 884.
Przejazd przez Przemyśl nie byłby problemem, gdyby nie to, że to pierwsze kilometry. Skok adrenaliny, jazda pociągami, w grupkach, jazda ponad stan etc. więc te pierwsze kilkadziesiąt kilometrów powinno prowadzić poza miastem, najlepiej poza dużym ruchem. Co innego np po 200 km, gdy już ludzie przejeżdżają rozrzuceni na wiele godzin, już adrenalina opadła, jest szara rzeczywistość długiego dystansu ;-)
Przeworsk https://ridewithgps.com/routes/31523066Perła Sanu https://ridewithgps.com/routes/34435256