Autor Wątek: Maraton Podróżnika 2021 - zgłaszanie kandydatur i dyskusja  (Przeczytany 42483 razy)

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
Też jestem zdziwiony trzecim miejscem "Jury".
Chociaż głosowałem na "Południowy Wschód" bo trzeba wynagrodzić krzywdę wyrządzoną tej trasie przez działaczy Kola Ultra w tym roku  ;)
W moim rozrachunku gminnym Jura oferowała mi 35 nowych gmin, Pd-Wsch - 12, a Mazury tylko 3.
Nawet się zastanawiałem, czy nie przenieść swojego głosu w drugiej turze, zgodnie z zasadą, że w pierwszej turze idzie się za głosem serca, a w drugiej - rozumu. A tu fiasko.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Ja najbardziej jestem zawiedziony, że nie było remisu. Tyle było już edycji, tyle głosowań, mamy taki piękny zapis przewidujący rozstrzyganie remisów w oparciu o kryterium dystansu od poprzedniej edycji, a tu nici, nigdy jeszcze go nie użyliśmy :(
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
Olo, jakby Ci to powiedzieć, Ty liczysz głosy :D (na Białorusi by saobie z tym poradzili :P)

Offline Mężczyzna m.arek

• Na forum od: 17.03.2014
Olo, jakby Ci to powiedzieć, Ty liczysz głosy :D (na Białorusi by saobie z tym poradzili :P)
u nas też sobie poradzili ;)

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
Tylko w USA sobie nie radzą  ;)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
A ja przyznam jestem zaskoczony że trasa na Jurze przegrała z "klonem" PTJ...szczerze myślałem, że w aktualnej sytuacji (łatwość dojazdu/dostęp do infrastruktury) będzie to czarny koń tego głosowania.

Też obstawiałem Jurę, że powalczy z Bieszczadami o wygraną, bo jednak dojazd ma wygodny, a sama trasa całkiem ciekawa; do tego z rejonu Małopolski jest dużo forumowiczów. Ale chyba za bardzo już mają objeżdżone te rejony by ich to przekonało. A wielką zaletą kandydatury bieszczadzkiej jest to, że prowadzi po drogach sporej części startujących nieznanych, do tego przez bardzo fajne rejony.

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Na forum od: 22.09.2013
Ale chyba za bardzo już mają objeżdżone te rejony by ich to przekonało.

@Gerwazy: powyższe właśnie miałem na myśli, pisząc że "za łatwo" "za dostępnie" bo obiektywnie patrząc jurajska trasa fajna.
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna MikoY

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 10.11.2019
    • Bio
Też mi żal Jury, ale ja dla odmiany na nią głosowałem  :icon_mrgreen:  W tym roku prawie się tam odbył Brevet Orle Gniazda, prawie  :wink:  Tak że faktycznie trzeba się tam samodzielnie wybrać. Dziękuję autorowi za zgłoszenie.

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
Mam nadzieję, że Jura jeszcze kiedyś będzie gościła MP. Trasa 500 biegła pod oknami mego domu ale właśnie dlatego nie głosowałem na Jurę - zdecydowana większość dróg jest mi znana. Mazury - tam jest sporo białych plam  ;)

Offline Mężczyzna lukidra

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.05.2018
(...) do tego z rejonu Małopolski jest dużo forumowiczów. Ale chyba za bardzo już mają objeżdżone te rejony by ich to przekonało.
Tutaj właśnie trafiłeś w sedno. Głównie z tego powodu zagłosowałem na Mazury, bo tereny Jury dość mocno mam objeżdżone, zwłaszcza okolice Ojcowa/Olkusza. Podobnie jak spora część forumowiczów. Natomiast na Mazurach nigdy nie byłem, dlatego ta trasa wydaje mi się ciekawsza.
Nie mniej jednak mamy jeszcze drugą turę, i może rzeczywiście pojedziemy na Mazury, zamiast w Pogórza : ) Choć w sumie mam nadzieję, że skoro nie udało się w tym roku, to w przyszłym będzie możliwość przejazdu przez te wspaniałe, czasami wręcz dziewicze tereny : )
Płaskie to nuda, górki to dopiero coś :)

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
Stało się tak się stało. Szkoda, że nie mogłem głosować bo trasa Wyciora jest bajeczna. Część mam objechaną i nie zapomnę obiadku pod Pieskową Skałą. Ach!
Fajne tam macie tereny Panowie

Offline Mężczyzna Goofy601

• Miasto: Zabrze/Bielsko-Biała
  • Na forum od: 22.04.2014
    • Goofy'ego rowerem wycieczki
Pora wesprzeć Bieszczady... W tym roku nie wyszło, a rowerowo jeszcze tam nie byłem. Mazury też bardzo kuszą, ale na przyszły sezon mam zaplanowany PTJ więc dwie wyprawy do krainy Wielkich Jezior raczej nie wchodzą w grę... :P

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
Sprawdzałem na portalu pasażera teraz - jednak nie będzie zamknięcia linii przez Korsze, Giżycko, wszystkie pociągi IC pojadą tamtędy.  Przetarg na budowę nierozstrzygnięty, więc zamknięcia linii nie będzie. A odnośnie linii Warszawa - Białystok to też powinna być normalnie przejezdna, może z powodu prac będą utrudnienia (wydłużenie jazdy, opóźnienia)

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
Macie niezły wybór, bo rozpierniczą w tym okresie zarówno połączenia kolejowe w Bieszczady, jak i do Białegostoku. Trzeba będzie się umawiać na samochodowe dojazdy.

Jeśli wygrają Bieszczady, to pewnie pojadę na start samochodem. Nawet gdybym chciał pociągiem, to rozpierniczona jest trasa z Czechowic-Dziedzic do Krakowa...  :D Objazdy istnieją, ale wtedy z minimum z dwoma przesiadkami, albo na kołach do Krakowa.
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Olo, a jak będzie tylko jedna tura głosowania to będą 20.11 czy będą przyspieszone o tydzień?

jednak skłamałem, głupi ja ;-)

Zapisy ruszą 27.11, potrzebujemy kilka dni po ogłoszeniu wyniku na formalności związane z bazą. Póki nie ma rozstrzygnięcia, to nic nie możemy zrobić ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum