Autor Wątek: Maraton Podróżnika 2021 - zgłaszanie kandydatur i dyskusja  (Przeczytany 42503 razy)

Offline Mężczyzna lukidra

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.05.2018
Z Rzeszowa chyba najszybciej z dworca będzie jechać do Siemiradzkiego i dalej ścieżką rowerową wzdłuż Wisłoka do aż ulicy Kwiatkowskiego/Jachowicza, którą się dojedzie do drogi wojewódzkiej. Jest nieco dalej jak główną szosą (około 1 kilometr), ale 95% trasy jest bez żadnych skrzyżowań ze światłami, co znacznie przyspieszy przejazd. 100% asfalt, tylko trzeba w odpowiednim miejscu brzeg rzeki zmienić z lewego na prawy, jest do tego bezkolizyjna kładka.
https://ridewithgps.com/routes/36173738 mówisz mniej więcej o czymś takim?
Płaskie to nuda, górki to dopiero coś :)

Online Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
Tylko trzeba ominąć kawałek nad Wislokiem bo kawałek ścieżki jest rozkopane. Można włączyć się przed mostem Narutowicza.
Ja w ogóle bym jechał tak
Udostępniona trasa
Z Dworzec Pkp Rzeszów do Dylągówka przez Aleksandra Fredry i Targowa.

1 h 52 min (30 km)

Aby zobaczyć tę trasę, wejdź na https://maps.app.goo.gl/gbn7ZZpvLikspRDSA

PS. Widać?
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
Hej, nie mogę w tym roku jechać w Podróżniku  :(

Nie wiem, jak to wygląda od strony organizatora, ale jeśli ktoś chciałby (i org nie miałby obiekcji) wskoczyć na moje miejsce (500 km, choć podejrzewałam, że dałoby się przepisać na 300 km), to proszę info na priv.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019

Online Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
Jest prawie w porządku. Z tym, że jak sam się przyjrzałem to w samym Rzeszowie na drugą stronę Wisłoka przeskoczylbym nie kładką koło fontanny tylko po zaporze oznaczonej na mapie jako mała elektrownia wodna. Czyli przejeżdżasz pod nią i zaraz jak ją miniesz wjeżdżasz takim rowerowym slimaczkiem na nią. Potem już zjazd na ślad.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
Jest prawie w porządku. Z tym, że jak sam się przyjrzałem to w samym Rzeszowie na drugą stronę Wisłoka przeskoczylbym nie kładką koło fontanny tylko po zaporze oznaczonej na mapie jako mała elektrownia wodna. Czyli przejeżdżasz pod nią i zaraz jak ją miniesz wjeżdżasz takim rowerowym slimaczkiem na nią. Potem już zjazd na ślad.

Widzę, omijam wtedy potrójny przejazd na dużym skrzyżowaniu. O tak: https://ridewithgps.com/routes/36234551 ??

Online Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
- Gandhi

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Z Łańcuta masz 5km mniej, 140m w pionie więcej i sporo ładniejszą drogę, A tu się tłuczesz po sporym mieście z 10-15km.

A z innej beczki, pierwsze bardzo wstępne prognozy na maraton raczej optymistycznie wyglądają, ciepło, opady jak  się w ogóle trafią to minimalne. Ale to jeszcze tydzień trzeba poczekać na poważniejsze konkrety w tym zakresie.

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
A z innej beczki, pierwsze bardzo wstępne prognozy na maraton raczej optymistycznie wyglądają, ciepło, opady jak  się w ogóle trafią to minimalne. Ale to jeszcze tydzień trzeba poczekać na poważniejsze konkrety w tym zakresie.

Czy na którymś z maratonów była brzydka pogoda? :)

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
Czy na terenie bazy będzie możliwość zaparkowania samochodu?
Planuję spać w aucie, fajnie by było w bazie.
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Czy na którymś z maratonów była brzydka pogoda? :)

W zeszłym roku trochę jednak walnęło część stawki na Podhalu, długo nie padało, póki co był to jedyny opad w historii Podróżników :P

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad

W zeszłym roku trochę jednak walnęło część stawki na Podhalu, długo nie padało, póki co był to jedyny opad w historii Podróżników :P

Bo był w niestandardowym terminie :)
Nie brałbym go do statystyk ;)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Tegoroczny też ze względu na Boże Ciało jest tydzień później niż normalnie, niewielkie przesunięcie, ale jednak  ;)

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
Czy ktoś redukował z punktów ślad trasy 500?
Organizator poszalał i po wczytaniu nie mam nawet połowy trasy.
Chętnie bym przygarnął gotowy :)

ok, zredukowałem on-line, niżej link jeśli ktoś nie zna:
https://labs.easyblog.it/maps/gpx-simplify-optimizer/

choć teraz mam 507 km :(
« Ostatnia zmiana: 3 Cze 2021, 18:13 vuki »
MiRowerDajePower

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
A to Wahoo nie łyka śladów większych niż 10tys? Czy już sobie dałeś spokój z tym Roamem? ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum