Autor Wątek: Maraton Podróżnika 2021 - zgłaszanie kandydatur i dyskusja  (Przeczytany 42531 razy)

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
Jeszcze nie do końca ogarniam warsztat jeśli chodzi o składanie filmów ale obiecuję poprawę ;) Pizza w Solinie - pycha :) Sklep był tylko po wodę - faktycznie jeszcze przed Kalwarią :)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Nie jest to /.../

Połowę czasu projekcji zastanawiałem się, czy ta w dół droga jest jednokierunkowa (co?!, jeśli nie), drugie pół, czy "Komuś" przymilnym określeniem (zdrobnieniem) jest słowa "Komuch".
Przykład: "Ten to był niezły komuś."
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Na Martinka można by tak w sumie mówić. Komuś. Dużo KOMów ma....  ::)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

czy ta w dół droga jest jednokierunkowa (co?!, jeśli nie)
Nie była :D

Na Martinka można by tak w sumie mówić. Komuś. Dużo KOMów ma....
O to to :D

• Skup i ubój. Rozbiór.
Nie była :D

Japier... A gdyby tak...

[ja bym przez kolano, trójfazowym kablem na fiolet kuper po pięty złoił; edge/wahoo do studni, przez sezon kolarka pod kłódką; i na milicję]

Nieeee To tylko tak wyglądało - BHP przede wszystkim ;)
A poważnie - Michał świetnie zjeżdża i wszystko było kontrolą. Z ujęć kamery wygląda to na jazdę znacznie szybszą i bardziej niebezpieczną niż w rzeczywistości była.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Zastanawiam się, jak bardzo by mnie wkurzała i ile bym wytrzymał z tak bujającą się podsiodłówką.   ;D

Marek

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
A poważnie - Michał świetnie zjeżdża i wszystko było kontrolą. Z ujęć kamery wygląda to na jazdę znacznie szybszą i bardziej niebezpieczną niż w rzeczywistości była.

Jadąc blisko za kimś to jeszcze jest bezpiecznie, bo on bierze ryzyko ale jadąc jako pierwszy przecież nie widzisz, czy nagle nie wyjedzie samochód zza zakrętu. Ja na tym zjeździe z tego względu hamowałem w paru miejscach mocno, psuje to płynność zjazdu, ale bezpieczeństwo znacznie zwiększa. Np. w zeszłym roku na MPP był taki wypadek na zjeździe z Knurowskiej, kolarz przesadził z wchodzeniem w zakręty i skończył na masce, jak mu nagle zza zakrętu wyskoczył samochód.

• Skup i ubój. Rozbiór.
A poważnie /.../ Z ujęć kamery wygląda to na jazdę znacznie szybszą i bardziej niebezpieczną niż w rzeczywistości była.

Okej, dzięki.
Wyjaśnia.

Zastanawiam się, jak bardzo by mnie wkurzała i ile bym wytrzymał z tak bujającą się podsiodłówką.   ;D

Marek

Odkąd sięgam pamięcią tak się bujała ;)

Ja na tym zjeździe z tego względu hamowałem w paru miejscach mocno, psuje to płynność zjazdu, ale bezpieczeństwo znacznie zwiększa.

Strava jest fajna do analizy ;)  Największa moja prędkość na tym zjeździe to 63 km/h a najmniejsza 28 km/h Średnia z segmentu 42.8 km/h KOM tam jest zrobiony ze średnią 60.1 km/h :D

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Strava jest fajna do analizy ;)  Największa moja prędkość na tym zjeździe to 63 km/h a najmniejsza 28 km/h Średnia z segmentu 42.8 km/h KOM tam jest zrobiony ze średnią 60.1 km/h :D

Tylko KOMy to nie wszystko powiedzą w tym przypadku, bo nie wiemy czy nie było tam kiedyś rozgrywanego wyścigu z zamkniętym ruchem, np. w tym roku pojedzie tamtędy Tour de Pologne Amatorów, a i prosi chyba też. A przy wyścigu z ruchem zamkniętym zupełnie inaczej wygląda kwestia zjazdów. Inna sprawa, że na te tereny to TdP ze swoją komerchą to pasuje jak pięść do oka.

Ale to rzeczywiście widok z kamery musi mocno przyspieszać i w błąd wprowadza, jak sprawdziłem to miałem na tym segmencie średnią 41,4km/h, więc bardzo zbliżoną, a jechałem ostrożnie, wyhamowując na zakrętach przy których nie widziałem dalszej drogi.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
Który kawałek taki kontrowersyjny? Ja tam widzę w miarę spokojne zjazdy.

Tylko KOMy to nie wszystko powiedzą w tym przypadku, bo nie wiemy czy nie było tam kiedyś rozgrywanego wyścigu z zamkniętym ruchem...

Z 10 najlepszych wyników (bo tyle mogę podejrzeć) tylko ostatni jest z GPA Amatorów 2020 (ale to nie było w zamkniętym ruchu) Pozostałe to pojedyncze przejazdy lub lokalne ustawki. Mają ludzie fantazje ;)

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Ja też nie ryzykuję na zjazdach, przez co się traci, wiadomo.
Rok temu mijałem się kilka razy na trasie Podróżnika z Waxmundem. Ja go wyprzedzałem pod górę, a on mnie sunąc na urwanie karku w dół. To ja mu mówię, że ja to się tak boję, a on na to, że on też.

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum