Cytat: martink w 22 Cze 2021, 12:55Strava jest fajna do analizy Największa moja prędkość na tym zjeździe to 63 km/h a najmniejsza 28 km/h Średnia z segmentu 42.8 km/h KOM tam jest zrobiony ze średnią 60.1 km/h Tylko KOMy to nie wszystko powiedzą w tym przypadku, bo nie wiemy czy nie było tam kiedyś rozgrywanego wyścigu z zamkniętym ruchem, np. w tym roku pojedzie tamtędy Tour de Pologne Amatorów, a i prosi chyba też. A przy wyścigu z ruchem zamkniętym zupełnie inaczej wygląda kwestia zjazdów. Inna sprawa, że na te tereny to TdP ze swoją komerchą to pasuje jak pięść do oka. Ale to rzeczywiście widok z kamery musi mocno przyspieszać i w błąd wprowadza, jak sprawdziłem to miałem na tym segmencie średnią 41,4km/h, więc bardzo zbliżoną, a jechałem ostrożnie, wyhamowując na zakrętach przy których nie widziałem dalszej drogi.
Strava jest fajna do analizy Największa moja prędkość na tym zjeździe to 63 km/h a najmniejsza 28 km/h Średnia z segmentu 42.8 km/h KOM tam jest zrobiony ze średnią 60.1 km/h
Ja też nie ryzykuję na zjazdach, przez co się traci, wiadomo.Rok temu mijałem się kilka razy na trasie Podróżnika z Waxmundem. Ja go wyprzedzałem pod górę, a on mnie sunąc na urwanie karku w dół. To ja mu mówię, że ja to się tak boję, a on na to, że on też.
@ślimac, szczerzę, to mam wątpliwości, czy jest tu się czym chwalić (w sensie, czy ten wyczyn rzeczywiście stawia cię w pozytywnym światle, co każdy niech oceni sam). W ramach dygresji dodam, że 3 lata temu mój tata miał wyrypę na zjeździe przy prędkości ok. 50 km/h - dobrze zakamuflowana wyrwa w asfalcie - lot przez kierownicę. W tym przypadku wektor i wartość siły były akurat takie, że odruchowa amortyzacja na rękach nie wystarczyła i huknął głową w asfalt. Uderzenie było na tyle silne, że kask rozciął mu łuk brwiowy.