Autor Wątek: Hiszpania, Portugalia, Listopad 2020  (Przeczytany 1458 razy)

Offline Mężczyzna pentaho

• Miasto: wroclaw
  • Na forum od: 17.10.2020
Hiszpania, Portugalia, Listopad 2020
« 17 Paź 2020, 23:11 »
Czesc,
Mam 28lat, doswiadczenia w wyprawach rowerowych niewielkie, ale sprawnosc fizyczna odpowiednia.
Jakbym mial w skrocie cos o sobie to lubie muze elektroniczna, piwo, czasem maluje, lubie w ludziach otwartosc i prostote. Na wyprawe szukam kogos elastycznego i luznego.

• Zarys, startujemy w Barcelonie, a pozniej robimy wielkie U az do Porto przez (Malege, Giblartar, Faro, Lizbone). Do Barcelony mozna nawet Flixbusem, z Porto juz samolotem, to jeszcze do ustalenia.
• czas:   1-1,5 miesiaca, chcialbym byc w polowie grudnia najpozniej spowrotem, poza tym juz od grudnia moze byc gorzej z pogoda
• dzienny dystans - 100km, ale jak nam sie zachce to dzien odpoczynku, joga czy zwiedzanie w trakcie, elastycznie
• całkowity planowany dystans wyprawy:    ok 2000km
• rodzaje noclegów:     namiot do dyspozycji, ale od czasu do czasu moze jakies airbnb, hostel, czy camping, nie potrzebuje wygod, ale tez moge sie dostosowac, elastycznie.
• sposób wyżywienia:    jak wygodnie :)
• przybliżony budżet wyprawy na jedną osobę:    nie mam pojecia
• priorytety/ sposób spędzania czasu:   natura, tez inne sporty, troche miast obejrzec raczej z siodelka, obojetnie
• podejście do deszczu: ja moge jechac, ale zakladajac 30dni do dyspozycji i 2000km, mozna czasem odpuscic
• preferowane drogi: ja mam do dyspozycji gravela, wiekszosc bedzie na asfalcie, ale warto czasem zboczyc na polne.

Wolalbym sie spotkac albo chwile poskypowac przed wyjazdem. Mam tez troche sprzetu ktory moge pozyczyc.

Dziekuje za uwage

Offline Kobieta TryWalkingInMyShoes

• Miasto: Racibórz
  • Na forum od: 07.04.2016
Hej ;) I jak, zrobiłeś tą trasę?
 Ja teraz chciałabym pocisnąć na rolkach Eurovelo z Portugalii do Polski, ewentualnie trasę wzdłuż Dunaju z Wiednia do Tuttlingen (maj/czerwuec/lipiec) i szukam kompana (raczej rowerowego, bo nie wierzę, że jest druga taka osoba na świecie, która chce robić 70-100km dziennie na rolkach 🤣). Jeśli miałbyś ochotę na taki rowerowo pewnie luźny wypad (bo to po płaskim, bez podjazdów) ze mną to odezwij się.
Justyna (795 328 217)]

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum