Autor Wątek: Baltic Bike Challenge  (Przeczytany 17012 razy)

Online Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Odp: Baltic Bike Challenge
« 5 Paź 2021, 22:05 »
Wszystko to tylko indywidualne odczucia. Jechałem gravelem i dla mnie jedyny odcinek pchania roweru to było 6 km plaży (wiele osób znając technikę po tej plaży przejechało). Odcinek wzdłuż bagien w Klukach o ile pamiętam to jest dość krótki i dla mnie w większości był przejezdny. Było jeszcze kilka kilometrów ścieżki piaszczysto-korzeniastej wzdłuż jakiegoś jeziora i to chyba wszystko. W innych miejscach piaski raczej sporadycznie, nierówne podłoże (nierówno położone płyty, nierówny nasyp kolejowy), Zupełnie subiektywna ocena to tak 10-20 km.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 48%]

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 6 Paź 2021, 08:29 »
Wszystko jest przejezdne ,łącznie z plażą , Klukami , pustynią korzenną pod Łebą , tylko to zależy od kolejno fali i techniki , nawodnienia gleby i doboru opon pod piachy. I edycja była pod tym względem prawie idealna , sucho , chłodno , pusto,wiatr w plecy , trochę może fala za wysoka. Jechałem poczciwym starym hardtailem alu 26 na semislickach 1.9 . Na odcinku XC przez Trójmiejski Park wtedy miałem wrażenie ,że wszystko inne (czyli osławione gravele) by się tam połamało . Od maja jak wgłebiłem sie w zawiłości rowerów allroad , to wyszykowałbym gravela pod tą trasę i przy sprzyjających warunkach urwał parę godzin . Ale na pewno nie takiego wycieniowanego , <7 kg , raczej z konkretną oponką i zdecydowanie 2x niż 1x. Warto zdecydowanie .

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 6 Paź 2021, 09:13 »
Mam stalowe kowadło z oponami  700x42c. Dzięki za podpowiedzi, w niedzielę o 20.00 będę próbował się zapisać.

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
« 6 Paź 2021, 15:34 »
haha, dokładnie. Wszystko jest do przejechania pytanie jaką dysponujesz kondycją. Ja plażę przejechałem może w połowie i stwierdziłem, że to bez sensu tak się napinać na tą jazdę i drugą cześć z buta dla relaksu  :D A tak to prawie całość można było pięknie jechać więc polecam.
Polski Klub MTB

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum