Autor Wątek: Rower na przejażdżki  (Przeczytany 2506 razy)

MCMXCII27

• Gość
Rower na przejażdżki
« 26 Maj 2010, 19:09 »
Witajcie,

Zastanawiam się od paru miesięcy nad kupnem nowego roweru, gdyż mój stary psuje się i już po prostu nie warto w niego wkładać kasę. Myślę nad czymś porządnym, co pozwoli mi wygodnie i szybko się przemieszczać zarówno na terenach podmiejskich, jak i miejskich. Za rok z hakiem wybieram się na studia i również zamierzam dojeżdżać rowerem (nie wiem czy na samochód będzie mnie stać). W sklepie rowerowym polecono mi Gianta X-Sport 4. Szukam czegoś do 1500 zł. Zalezy mi na wygodzie i niezawodności. Myślę, że jak podam me wymiary, będzie łatwiej Wam coś mi doradzić :D A więc mój wzrost to 191 cm, a waga - 80 kg. Dziennie średnio jeżdżę koło 5km, w czasie wakacji dużo więcej.

Dzięki z góry za pomoc. Pozdrawiam

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Rower na przejażdżki
« 26 Maj 2010, 19:32 »
Raz - przywitaj się w odpowiednim dziale. Dwa - wynajdź kilka propozycji, to pozwoli nam je porównać, bo trudno wybrać najlepszy mając jeden do wyboru. Trzy - wklejaj do postów linki z proponowanymi rowerami - ułatwi to doradzanie i zachęci więcej osób do wypowiedzenia się.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Rower na przejażdżki
« 26 Maj 2010, 20:34 »
Na dojazdy na uczelnie zapomnij o rowerze za większą kasę. Co to reszty to podpisuję się pod postem Daniela - daj więcej propozycji

Offline tobiasz

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.06.2006
Rower na przejażdżki
« 26 Maj 2010, 20:42 »
nie chce robic zadnej reklamy konkretnego sklepu ale jako ze jestes z kalisza to proponuje http://gilickibike.pl/sklep/rower-kellys-cross-axis-p-502.html

calkiem fajny rower + odbierzesz go sobie na miejscu

MCMXCII27

• Gość
Rower na przejażdżki
« 27 Maj 2010, 18:07 »
@Tobiasz -> Hm... Dość ciekawy. Nie słyszałem jednak o tej firmie wcześniej i nie wiem czy jest dobra jak np. Giant. Poza tym Giant X-Sport 4 również mam na miejscu (obok liceum mam sklep rowerowy).

@Dudi -> chodzi Tobie zapewne o kradzieże?

Nie znam się jakoś tam super na rowerach, dlatego prosiłbym o doradzenie mi, który z tych 2 jest lepszy:

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/lifestyle/3310/34651/
http://gilickibike.pl/skl...axis-p-502.html

Offline tobiasz

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.06.2006
Rower na przejażdżki
« 27 Maj 2010, 18:14 »
ogolnie rowery sa do siebie zblizone - jak masz mozliwosc zobaczyc je na zywo, to to zrob, kup ten co CI sie wizualnie bardziej podoba

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Rower na przejażdżki
« 27 Maj 2010, 18:25 »
Cytat: "tobiasz"
kup ten co CI sie wizualnie bardziej podoba

Lub raczej ten, na którym jest Ci wygodniej :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
Rower na przejażdżki
« 27 Maj 2010, 18:27 »
Klasowo rowerki ta sama półka. Jak masz możliwość to przejedź się i na jednym i na drugim i wybierz ten, który lepiej leży Ci geometrią ;)

I tak, chodziło mi o kradzieże. I wiem co mówię niestety :roll:  Chyba, że stać Cię na jeżdżenie drogim rowerem na uczelnie

MCMXCII27

• Gość
Rower na przejażdżki
« 29 Maj 2010, 14:18 »
Przejadę się niebawem na obu. Na początku Giant, bo mam bliżej do sklepu. Jak będzie dobrze się jechać i będzie wygodny to go biorę :P

Co do kradzieży - coś się wymyśli. Zresztą zależy gdzie będę mieszkał. Bo jak blisko uniwerku czy przystanku to nie ma sensu. :)

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Rower na przejażdżki
« 29 Maj 2010, 14:22 »
Sens jeżdżenia po mieście rowerem zawsze jest, ale wtedy sensowne jest posiadanie drugiego roweru :wink:
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Rower na przejażdżki
« 29 Maj 2010, 21:35 »
Zgadzam się z Danielem. Może gdybyś miał na uniwerek mniej niż kilometr, to ten dystans nie byłby wart ryzyka ewentualnej kradzieży roweru. W każdym innym wypadku (a zwłaszcza "przystanku", o którym piszesz) rower jest w mieście Twoim najlepszym przyjacielem :)

A w jakim mieście ten uniwerek? Bo z forumowych statystyk wynika, że najwięcej kradną we Wrocławiu... :oops:
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

MCMXCII27

• Gość
Rower na przejażdżki
« 29 Maj 2010, 22:14 »
Raczej Poznań (Morasko). Opcjonalnie Polibudka w PN lub Uniwerek/Polibudka we Wrocławiu. Zalezy od matur jak za rok pójdą :P

Chyba we wtorek znajdę czas na przetestowanie :)

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
Rower na przejażdżki
« 29 Maj 2010, 22:22 »
Cytat: "MCMXCII27"
lub Polibudka we Wrocławiu

W tym przypadku zapomnij o jeżdżeniu dobrym rowerem i zostawianiu go tam :wink:

Offline wasylq

• Miasto: Poznań/Piszczac
  • Na forum od: 16.11.2009
Rower na przejażdżki
« 6 Cze 2010, 17:35 »
A jeśli chodzi o Morasko to raczej bezpieczne miejsce, przynajmniej w moim odczuciu :D .

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum