Wiosna nareszcie zawitała na dobre 🌤🌻🪴🚴♂️. To nie primaaprylisowy żart🤣, czas zacząć snuć plany na rowerowe wakacje 2021.🗺🧭🌍🏖🏝🏜🏕🏞🚴♂️🇧🇻
https://fb.me/e/fcOx5idSZKilka szczegółów wyprawy rowerowej 🏕🚴♂️🇧🇻
Wyprawa rowerowa po Skandynawi z sakwami , spanie na dziko🏕 , cempingi🏖 itp.. z przewagą na dziko , wyjazd niskobudżetowy💰 , typowy wyjazd biwakowy .
Start wyprawy 1.06.2021 jest to wyprawa na kilka miesięcy , wiem ze nie każdy dysponuje takim czasem rozumiem , urlop sie każdemu należy odpocząć zresetować itp..
Wiem ze teraz ciężko turystycznie przekraczać granice z wiadomych przyczyn ale myślę że do lata sie wszystko unormuje i dojdzie realizacji planów.
Szukam towarzyszki🚶♀️🧍♀️ / towarzysza 🚶♂️🧍
wyprawy rowerowej po Skandynawi.
Dzienny dystans przewiduje od 80 - 120km w zależności od warunków drogowych, atmosferycznych itp..
Spanie na dziko , cempingi ,pola namiotowe itp..
Trasa liczy ponad 11 tys km wiem ze to dużo zdaje sobie sprawę , na taką wyprawę potrzebny oczywiście sprawny rower 🚴♂️ , chęci , czas , lekką kondycję również zalecam .Rower z sakwami moze być naprawdę cieżki .
Bagaż wedle uznania jedni wolą namiot inni hamak nie zalecam , podstawowy sprzęt biwakowy namiot , karimata , kuchenka turystyczna wedle uznania. Taki sprzęt dobieracie sobie dla swoich potrzeb ,co bedzie wam potrzebne a co nie . Cieplejsze ubrania zalecane warunki atmosferyczne, chłodno ❄, deszczowo 🌧, słonecznie ☀️, wietrznie 🌪 wszystko może się zdarzyć. Liczę że będzie pogoda laskawa i będzie można podziwiać malownicze widoki🏞🗻🌋 , cieszyć się z wyprawy rowerowej. Wyjazd niskobudżetowy💰💶🪙 , nie jest przez nikogo sponsorowany , środki własne a jaki budżet trudno mi określić tak aby starczyło Norwegia drogim krajem.
Trasa zróżnicowana , większości idzie Europejskimi rowerowymi szlakami EuroVelo .
Przewidywane postoje na zwiedzanie ciekawych miejsc🏞🗺🌐 , kilka fotek 📸📹i w drogę byle poruszać się do przodu🚴♂️🚲.
Jak ktoś jeszcze nie ma wakacyjnych planów to zapraszam serdecznie do kontaktu 📧📨📩
#pabianicenadwochkolkach 💙
#rowerowepabianice 🧡