Autor Wątek: Wyprawa rowerowa Skandynawia Przylądek Północny Nordkapp 2021 🇧🇻🌍🧭  (Przeczytany 6682 razy)

Offline Mężczyzna Yobi

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 11.03.2019
Cześć
apropo pogody, to ja w lipcu w 2019 doświadczyłem anomalii pogodowych w tym regionie (Norwegii) i miałem temperaturę przez tydzień miejscami ponad 30 stopni.
Wtedy pisali w mediach że to jedne z najwyższych temperatur jakie odnotowali....
Także podjazd w takim upale drogą troli zapamiętałem na długo...
A potem już był standard :-)
Z pogodą to różnie bywa, bardziej martwił bym się czy Norwedzy wpuszczą turystów skoro jest covid i nie chce jakoś odpuścić. Ale warto planować:-)

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
Planować zawsze warto. Jak nie w tym to wprzyszlym będzie już gotowa trasa na wyjazd.
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Mężczyzna marcinpce

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 03.11.2019
Wiosna nareszcie zawitała na dobre 🌤🌻🪴🚴‍♂️. To nie primaaprylisowy żart🤣, czas zacząć snuć plany na rowerowe wakacje 2021.🗺🧭🌍🏖🏝🏜🏕🏞🚴‍♂️🇧🇻
https://fb.me/e/fcOx5idSZ

Kilka szczegółów wyprawy rowerowej 🏕🚴‍♂️🇧🇻

Wyprawa rowerowa po Skandynawi z sakwami  , spanie na dziko🏕 , cempingi🏖 itp.. z przewagą na dziko , wyjazd niskobudżetowy💰 , typowy wyjazd biwakowy .

Start wyprawy 1.06.2021 jest to wyprawa na kilka miesięcy , wiem ze nie każdy dysponuje takim czasem rozumiem , urlop sie każdemu należy odpocząć zresetować itp..
Wiem ze teraz ciężko turystycznie przekraczać granice z wiadomych przyczyn ale myślę że do lata sie wszystko unormuje i dojdzie realizacji planów.

Szukam towarzyszki🚶‍♀️🧍‍♀️ / towarzysza 🚶‍♂️🧍
wyprawy rowerowej po Skandynawi.
Dzienny dystans przewiduje od 80 - 120km w zależności od warunków drogowych, atmosferycznych  itp..
Spanie na dziko , cempingi ,pola namiotowe itp.. 
Trasa liczy ponad 11 tys km wiem ze to dużo zdaje sobie sprawę , na taką wyprawę potrzebny oczywiście sprawny rower 🚴‍♂️ , chęci , czas , lekką kondycję również zalecam .Rower z sakwami moze być naprawdę cieżki .
Bagaż wedle uznania jedni wolą namiot inni hamak nie zalecam , podstawowy sprzęt biwakowy namiot , karimata , kuchenka turystyczna wedle uznania. Taki sprzęt dobieracie sobie dla swoich potrzeb ,co bedzie wam potrzebne a co nie . Cieplejsze ubrania zalecane warunki atmosferyczne,  chłodno ❄, deszczowo 🌧, słonecznie ☀️, wietrznie 🌪 wszystko może się zdarzyć. Liczę że będzie pogoda laskawa i będzie można podziwiać malownicze widoki🏞🗻🌋 , cieszyć się z wyprawy rowerowej. Wyjazd niskobudżetowy💰💶🪙 , nie jest przez nikogo sponsorowany , środki własne a jaki budżet trudno mi określić tak aby starczyło Norwegia drogim krajem.
Trasa zróżnicowana , większości idzie Europejskimi  rowerowymi szlakami EuroVelo .
Przewidywane postoje na zwiedzanie ciekawych miejsc🏞🗺🌐 , kilka fotek 📸📹i w drogę byle poruszać się do przodu🚴‍♂️🚲.

Jak ktoś jeszcze nie ma wakacyjnych planów to zapraszam serdecznie do kontaktu 📧📨📩

#pabianicenadwochkolkach  💙
#rowerowepabianice  🧡

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum