Autor Wątek: Bałtyk Bieszczady Gravel Tour 2021  (Przeczytany 24994 razy)

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Odp: Bałtyk Bieszczady Gravel Tour 2021
« 23 Paź 2020, 00:12 »
W ogłoszeniu piszą, że tych punktów ma być znacznie mniej niż na BBT, a limit sporo łagodniejszy.

Bo nadal jest spory kawałek tortu do zgarnięcia, przy czym można zarobić konkretny pieniądz. Limit musi być łagodny, bo popyt na terenowe imprezy ultra ciągle rośnie. Tutaj wziąć udział może cały przekrój typów rowerzystów.

Taki limit często sprawia, że z ultra nie ma to wiele wspólnego, ale to się dobrze sprzedaje. Liczy się duży dystans na końcu, ludzie chcą być "ultrasami" :icon_smile:

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 23 Paź 2020, 00:28 »
Taki limit często sprawia, że z ultra nie ma to wiele wspólnego, ale to się dobrze sprzedaje. Liczy się duży dystans na końcu, ludzie chcą być "ultrasami" :icon_smile:
Popularyzacja turystyki rowerowej usprawiedliwia te koszta :) Ultra nie ultra, jak ktoś chce przesiedzieć na rowerze 100h, to już znacznie zawyża czas rocznej aktyności fizycznej w naszym kraju ;)
Coraz bardziej staje się oczywiste, że poziom sportowy maratonów szosowych znacznie przebija rajdy turystyczne typu Wisła 1200 (celowo pomijam czołówkę tych imprez, oni po prostu jeszcze nie mają alternatyw, więc ścigają się na rajdach turystycznych). Każdemu polecam filmy kolegi Bushcraftowego na YT, prawdopodobnie najlepszego naszego rowerowego youtubera. Wisłę pojechał w środku stawki kilka razy na różnych rowerach. Myślę, że jego spostrzeżenia po starcie w MPP są miarodajne.

Offline Mężczyzna byczys

« 23 Paź 2020, 00:59 »
Popularyzacja turystyki rowerowej usprawiedliwia te koszta

Jasne, popularyzacja dobrze robi jest w czym wybierać :) Dodatkowo dzięki temu infrastruktura rowerowa też się rozbudowuje i to widać gołym okiem.

Każdemu polecam filmy kolegi Bushcraftowego na YT,

Znam, śledzę od dawna :)

Offline Mężczyzna Fagetus

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 18.03.2016
« 23 Paź 2020, 08:02 »
Jakby nie patrzeć Wisła 1200 i jej popularność wyznaczyła nowy kierunek rozwoju długodystansowych imprez rowerowych. A nie zdobyłaby takiej popularności bez łagodnego limitu.

Offline rainzuk

• Miasto:
  • Na forum od: 05.05.2019
« 23 Paź 2020, 08:19 »
od Krakowa przez Pogórze ciężkowicko-rożnowskie (gdzie mieszkam) przez beskind niski można dolecieć w Bieszczady praktycznie po szutrze.

można jakiś ślad lub chociaż konkretniejszy opis prosić?

Frugo

• Gość
« 23 Paź 2020, 10:45 »
przysiądę w weekend nad tym, w sumie znajomy mnie męczy żebyśmy na raz z Krakowa w Bieszczady polecieli w końcu.

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 23 Paź 2020, 22:09 »
Trzeba się logować żeby coś zobaczyć

Frugo

• Gość
« 23 Paź 2020, 23:01 »
gpx

« 24 Paź 2020, 18:55 »
Powiedzmy że poprawiłem cóś.

Frugo

• Gość
« 24 Paź 2020, 20:28 »
oba pliki się ściągają i działają i mój i twój.

« 24 Paź 2020, 20:48 »
Twój w BaseCampie (i w MapSource) nie bardzo, ale w np. GPS Track Editor bezproblemowo.
Format GPX to tak naprawdę jest XML i jest dość elastyczny; i pliki generowane przez różne urządzenia czy softy/strony różnią się dość znacznie zawartością. Nie zawsze są w pełni kompatybilne ze wszystkim. To tak jak strony internetowe, prawie nigdy nie są w pełni zgodne ze standardem www. Są serwisy online które potrafią doprowadzić plik gpx do standardu, czegoś takiego użyłem właśnie... Sorry - powinienem zapytać o zgodę :)

Frugo

• Gość
« 25 Paź 2020, 09:23 »
odpalam mój w Base Campie. Działa.
Ale spoko. Można plik poprawiać. Jakby dobrze przysiąść to jeszcze można sporo z tej trasy wycisnąć. W sumie to z Dworca Głównego ten ślad trzeba zrobić aż do Komańczy.

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
Znamy już limit czasowy jaki określił organizator - 130h vs 1008 km

"Limit czasu na ukończenie trasy Bałtyk-Bieszczady Gravel Tour wynosi 130 godzin. Zawodnik decydujący się na udział w ultramaratonie, samodzielnie dokonuje wyboru limitu czasu spośród trzech dostępnych wariantów. Wybór limitu czasu wpłynie na dzień, w którym zawodnik pojawi się na starcie.
I tak kolejno, chętni którzy wybiorę limit między 130 a 100 godzin wystartują już w czwartek 29.07, począwszy od wczesnych godzin porannych. 30 lipca na trasę rusza Ci, którzy zadeklarują limit czasu pomiędzy 60 a 100 godzin, zaś śmiałkowie, którzy wybiorą najbardziej ekstremalny limit, poniżej 60 godzin, na linii startu pojawią dopiero w sobotę 31.07."
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
Tak się zastanawiam jak to jest z tymi limitami? Jak zadeklaruję 130 - 100 godzin, a przejadę np. w 80, to będę musiał czekać 20 godzin, żeby metę przeciąć? Czy po prostu nikt na mnie nie będzie czekał, ale czas zaliczą?
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna byczys

Wjedziesz z tymi deklarującymi czas pomiędzy 60 a 100. Jeśli będziesz wcześniej, to nie widzę problemu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum