Autor Wątek: Polish Bike Tour  (Przeczytany 13698 razy)

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
Odp: Polish Bike Tour
« 11 Sty 2021, 13:42 »
A widzieliście limity czasowe?  :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 11 Sty 2021, 14:02 »
A widzieliście limity czasowe?  :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

Limity są komiczne, to nie ma nic z ultra wspólnego, można powiedzieć czysta turystyka, Bałtyk 600 - 84h, Zachód 800 - i Góry 400 - 192h. Przy 8 dniach na 400km - to wystarczy dziennie zrobić 50km, a na płaskim Zachodzie - 100km ;). A to wg opisów ma być mikst terenu z asfaltem, więc nie coś wielce trudnego technicznie. To dobrze pokazuje pod jakiego klienta celują, ze sportem to za wiele wspólnego nie ma.

Do tego trzeba kupić kota w worku, bo podobno ślady tras mają być dostępne dopiero parę dni przed startem, więc w ogóle nie sposób ocenić czy to w ogóle warte zachodu i jaka będzie atrakcyjność trasy.

Offline Mężczyzna Damian

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.05.2015
« 11 Sty 2021, 14:29 »
Z takim limitem to można z psem/dzieckiem w przyczepce jechać 8)

Online Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 11 Sty 2021, 15:07 »
Pytanie jak to wygląda od strony prawnej, czy cos takiego jak odmowa zwrotu pieniędzy w razie nieotrzymania świadczeń jest w ogóle legalne? Taki numer wycieli uczestnikom organizatorzy Gran Fondo 2020 w Gdyni i z tego co wiem jakaś spora grupa uczestników pójdzie z tym do sądu.

Szkoda życia procesować się o takie rzeczy...

Do tego trzeba kupić kota w worku, bo podobno ślady tras mają być dostępne dopiero parę dni przed startem, więc w ogóle nie sposób ocenić czy to w ogóle warte zachodu i jaka będzie atrakcyjność trasy.

Hehe, jak puszczą plażą, to wcale nie koniecznie będzie tak łatwo.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 11 Sty 2021, 17:14 »
Szkoda życia procesować się o takie rzeczy...

Może i szkoda, ale dobrze, że są ludzie co nie odpuszczają. Bo inaczej przybędzie lewych organizatorów, którzy na ten czy inny sposób będą próbowali ludzi ocyganić. Tutaj przynajmniej jest o tyle jasna sprawa, że w momencie zapisu wiesz na co się piszesz, choć jak pisałem nie wiem czy taki zapis jest legalny w świetle prawa.

A w przypadku Gran Fondo to już odwalili chamski numer, bo słowa o tym nie było w regulaminie. Ludziom odwołali wyścig - i chyba 100zł z wpisowego potrącili przy zwrotach. A ten wyścig jest mocno snobistyczny, z bardzo wysokim jak na świadczenia wpisowym, więc tym bardziej irytuje taki chamski numer względem zawodników. Po prostu org swoje ryzyko organizacji takiego przedsięwzięcia (i pewnie jeszcze zarobku) - postanowił opłacić pieniędzmi klientów, do czego prawa nie miał, bo nie taka była z klientami umowa. Co klienta w takiej sytuacji obchodzą koszta i ryzyko organizatora? Klienta interesują zapisy w regulaminie - bo na to się zgadzał płacąc za wyścig. I do tego ludzi mocno wkurzyło zachowanie organizatora, od razu niezadowolonych zaczął blokować, żadna dyskusja go nie interesowała. Ciekawe jak dalej się ta sprawa rozwija.
https://rowery.trojmiasto.pl/Spor-o-odwolane-Gran-Fondo-Gdynia-2020-Kto-ma-racje-n144848.html

Mariobiker

• Gość
« 11 Sty 2021, 20:37 »
A w internetach już od dawna czarują potencjalnych uczestników  ;D
https://www.facebook.com/watch/?v=1036162676884024

Offline Mężczyzna jazlasu

• Miasto:
  • Na forum od: 25.12.2019
« 12 Sty 2021, 16:39 »
A widział ktoś listę uczestników. Bo wydaje mi się, że to jakaś wielka tajemnica.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 12 Sty 2021, 16:43 »
Listę uczestników też podobno mają przed samym startem opublikować ;)

Mariobiker

• Gość
« 12 Sty 2021, 17:29 »
Listę uczestników też podobno mają przed samym startem opublikować ;)

Dziwne zwyczaje

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
« 12 Sty 2021, 18:05 »
Ja tam jestem zdania, że takich nowicjuszy których organizacyjnie nikt praktycznie nie zna to w pierwszym ich roku należy obserwować, potem czytać recki i może dopiero się zdecydować?
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 12 Sty 2021, 21:21 »
Ja tam jestem zdania, że takich nowicjuszy których organizacyjnie nikt praktycznie nie zna to w pierwszym ich roku należy obserwować, potem czytać recki i może dopiero się zdecydować?
Dobrze napisane, jestem tego samego zdania. Z jednej strony fajnie, że tych imprez jest coraz więcej, z drugiej oby za ilością szła również jakość. I jeszcze jedna rzecz mnie niepokoi - żeby komercja nie zabiła "ducha" tego rodzaju imprez rowerowych.

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Mariobiker

• Gość
« 12 Sty 2021, 22:35 »
[ I jeszcze jedna rzecz mnie niepokoi - żeby komercja nie zabiła "ducha" tego rodzaju imprez rowerowych.

Radku to niestety już się dzieje  :(

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
    • simrace.pl
« 13 Sty 2021, 10:14 »
Taki jest rynek więc tego nie zmienimy szybko.
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 5 Mar 2021, 13:45 »
Jedna nowość dotycząca wątku. Oprócz 4 imprez wokół Polki, powstała impreza startowa, która odbędzie się pod koniec Marca. Jej nazwa to ARENA BIKE RACE. Poniżej kilka linków na których można poczytać o szczegółach planowanego prologu 200 km.

https://arenagliwice.com/events/arena-bike-race/

https://www.eventim.pl/artist/arenabikerace/

Osobiście, co mnie odrzuca to mieszanka każdej maści terenu. Mamy odcinki pod szosę, gravela oraz typowe szlaki MTB. Jak dla mnie takie coś nie za bardzo ma sens. Jechać MTB po asfalcie to słabo. A znowu tłuc się gravelem po kamieniach czy korzeniach też słabe. W zasadzie skazujemy się na pchanie roweru. Co sądzicie o takim pomyśle???

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
    • simrace.pl
« 5 Mar 2021, 14:51 »
Niby fajnie, że coś nowego idzie więc sam jestem ciekawy jak to będzie finalnie wyglądało. Dodałem więc do kalendarza bo to jak na starter sezonu powinno być ciekawie.

https://www.polishbiketour.pl/arena-bike-race

Polski Klub MTB

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum