Autor Wątek: MARKI Premiium  (Przeczytany 10262 razy)

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: MARKI Premiium
« 12 Lis 2020, 23:15 »
tylko te firmy będą 2x droższe niż PL

A czy jest lepszy wyróżnik owego PREMIUM niż dwa razy wyższa cena od takiego samego produktu konkurencji? Na tym właśnie polega PREMIUM! :lol:

Offline Mężczyzna Qba

• Miasto:
  • Na forum od: 04.02.2014
« 13 Lis 2020, 00:36 »
Z wyżej wymienionych firm trochę produktów mi się przez ręce przewinęło.
Isadore - bardzo dobry krój, w końcu znalazłem bluzę z rękawami odpowiedniej długości. Potówki z „siatki” też są warte uwagi. Wydaje mi się, że dopiero po ostatnich reklamach w czasie TdF zaczęło się o nich robić głośniej

Rapha - w porządku, dobrze skrojone, dobrze odszyte. Mają zdecydowanie najlepszy marketing z wszystkich tu wymienionych.

Gore - to kupuję głównie dla membran, reszta ubrań mnie nie powala.

LaPassione - jako jedna z pierwszych marek mieli tak obecnie modne spodenki Cargo. I do tego produktu się przyczepię - szelki są słabe, a same spodenki mogłyby być dłuższe.

Sigr - genialny softshell Gotlandsleden. Znowu za jest argument o długości rękawów, tu są bardzo długie wkładki z otworem na kciuk. Oddychalnością bije na głowę ciuchy Endury/Castelli z którymi miałem do czynienia. Drugi temat to bardzo dobre spodenki Cargo, wolne od wad ww LaPassione. Dosyć mało znana marka, a szkoda.

Frugo

• Gość
« 13 Lis 2020, 08:00 »
Eroe to dla mnie premium. Mam spodenki i koszulkę, IMO nie ma się do czego przyczepić. Polecam.

Na Eroe i ich "najlepsze bibsy świata" słyszałem na MPP trochę narzekań na źle wszytą wkładkę, przez co się przesuwa i ciągle trzeba ją poprawiać
Jeśli chodzi o spodenki to mam podobne spostrzeżenia. Wkładka był przeszywana, bo była zbyt przesunięta do przodu. Drugim problemem, któryego nie dało sie w moim przypadku rozwiązać to bardzo elastyczny materiał, z którego są uszyte. Naciąga się bardzo lekko i nie trzyma pampersa przy tyłku przy zmianach pozycji na siodełku itp.

no to jest jak w samochodach , tam też jest firma ZF która produkuje skrzynie biegów dla BMW czy Land rovera ale inne marki mają możliwość kupna. Tylko co z tego jak w tych dwóch pierwszych skrzynia pracuje super z silnikiem a u innych nie.

W spodenkach to samo. Co z tego jak firma kupi super wkładkę jak odszycie i materiał już nie do końca jest w jakości premium.
Co świetnie obaj opisujecie.

Jest kilka firm w tym polskie, które wszywają ten sam rozmiar wkładek do różnych rozmiarów spodenek. Czy wkłada jest zła? No pewnie komuś siądzie. Ale czy każdemu?

Frugo

• Gość
« 13 Lis 2020, 08:02 »
Campagnolo, Castelli, Rudy Project

tylko te firmy będą 2x droższe niż PL

no i ?
Jaguar też droższy of Fiata.
To nie jest argument. Żaden.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 13 Lis 2020, 16:17 »
Spodenki Castelli kosztowały mnie ze 4 zł, jakoś mnie nie boli, że przepłacam
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 13 Lis 2020, 19:34 »
Spodenki Castelli kosztowały mnie ze 4 zł, jakoś mnie nie boli, że przepłacam
A gdzie to są takie wygórowane ceny? Lumpex?

« 13 Lis 2020, 19:44 »
A gdzie to są takie wygórowane ceny? Lumpex?
Najbliższy sklep odzieżowy. Ubrania drogie, za to niemal nową korbę i suport ht2 kupiłem za 10 zł/kg ;D
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 13 Lis 2020, 19:58 »
Najbliższy sklep odzieżowy. Ubrania drogie, za to niemal nową korbę i suport ht2 kupiłem za 10 zł/kg
Zapewne w sklepach z odzieżą niekoniecznie używaną można trafić coś fajnego za 4zł   ;)
Castelli to u mnie nr1

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 13 Lis 2020, 20:02 »
Tylko pytanie czy to było prawdziwe Castelli, czy jedynie chińska podróba, bo akurat tę markę to żółci lubią  :P

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 13 Lis 2020, 20:14 »
Fajny ten Kraków.
Jak chcesz kupić części rowerowe to wystarczy skoczyć do odzieżowego.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna m.arek

• Na forum od: 17.03.2014
« 15 Lis 2020, 22:29 »
Fajny ten Kraków.
Jak chcesz kupić części rowerowe to wystarczy skoczyć do odzieżowego.
Chyba tylko u worka na przedmieściach ;)

« 3 Gru 2020, 16:32 »
Tylko pytanie czy to było prawdziwe Castelli, czy jedynie chińska podróba, bo akurat tę markę to żółci lubią  :P
Mam kurtkę przeciwdeszczową Castelli z Aliexpress :D Akurat spodenki jakościowo nie przypominają taniego, chińskiego wyrobu.

Dziś wyrwałem fajną koszulkę/bluzę z długim rękawem Gore za ~5,6 zł - stan jak nowy. Mogłem poczekać do jutra, ale to już trochę przesada.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 3 Gru 2020, 21:04 »
Dziś wyrwałem fajną koszulkę/bluzę z długim rękawem Gore za ~5,6 zł - stan jak nowy. Mogłem poczekać do jutra, ale to już trochę przesada.
Na Ali?

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

« 3 Gru 2020, 21:20 »
Aliexpress jest dla burżujów.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum