Tylko najpierw to by trzeba obejrzeć jak to Gore-Bike za 5zł wygląda i w jakim jest stanie. Ciuchy tego typu jednak się szybko zjeżdżają, dobra bluza sporo traci na właściwościach po paru latach używania.
Da się wyrwać koszulę kosztującą 500 Euro za 5 zł, albo buty z podobnego przedziału cenowego za 8 zł.
Tego typu ubrania są częściej jak nowe niż mocno zużyte. Ktoś kupi, a potem przytyje lub podobne historie.
Zainspirowany opowieściami Foliowego Worka poszedłem do 3 szmateksów. Jeden z nich to taki szmateks z górnej półki. W żadnym nie znalazłem ciuchów rowerowych. :-( W jednym zdobyłem się na odwagę i zapytałem czy otrzymują czasem ciuchy rowerowe. Mina sprzedawczyni była taka jakby uznała mnie za nienormalnego. Ostatecznie powiedziała "Tylko to co widać".
Cytat: worek_foliowy w 4 Gru 2020, 20:57Da się wyrwać koszulę kosztującą 500 Euro za 5 zł, albo buty z podobnego przedziału cenowego za 8 zł. W takie teorie to niewielu uwierzy, taki fart to jak w totka trafić. Szmateksy to są ciuchy niskiej jakości i nie ma co się łudzić, że wiele takich okazji będzie. Ma to zastosowanie np. do ciuchów do chodzenia po domu, ale wyhaczyć dobry produkt na rower to już duża sztuka.Cytat: worek_foliowy w 4 Gru 2020, 21:00Tego typu ubrania są częściej jak nowe niż mocno zużyte. Ktoś kupi, a potem przytyje lub podobne historie. Bardzo wątpliwe teorie. Ktoś kto ma ciuchy Gore w dobrym stanie - to i wie ile one kosztują. I nie będzie ich oddawać do szmateksów na wagę, tylko sprzeda na Allegro czy innym portalu, gdzie jakieś realne pieniądze za to dostanie. Pewnie od czasu do czasu da się okazję trafić, ale realia tego biznesu to wyglądają tak:Cytat: Diver w 4 Gru 2020, 20:15Zainspirowany opowieściami Foliowego Worka poszedłem do 3 szmateksów. Jeden z nich to taki szmateks z górnej półki. W żadnym nie znalazłem ciuchów rowerowych. :-( W jednym zdobyłem się na odwagę i zapytałem czy otrzymują czasem ciuchy rowerowe. Mina sprzedawczyni była taka jakby uznała mnie za nienormalnego. Ostatecznie powiedziała "Tylko to co widać".
Nawet w szmatach jesteś ekspertem!
W takie teorie to niewielu uwierzy, taki fart to jak w totka trafić. Szmateksy to są ciuchy niskiej jakości i nie ma co się łudzić, że wiele takich okazji będzie. Ma to zastosowanie np. do ciuchów do chodzenia po domu, ale wyhaczyć dobry produkt na rower to już duża sztuka.
Bardzo wątpliwe teorie. Ktoś kto ma ciuchy Gore w dobrym stanie - to i wie ile one kosztują. I nie będzie ich oddawać do szmateksów na wagę, tylko sprzeda na Allegro czy innym portalu, gdzie jakieś realne pieniądze za to dostanie.
Pewnie od czasu do czasu da się okazję trafić, ale realia tego biznesu to wyglądają tak:
No chyba z tej radości sobie chlasnąłeś kielicha, albo pokaż te koszule za 500 EUR i buty za 500 EUR. Buty dobrej klasy kosztują raptem 150-200 EUR, koszule są jeszcze tańsze.
Tego typu ubrania są częściej jak nowe niż mocno zużyte. Ktoś kupi, a potem przytyje lub podobne historie. Zużyte ubrania w ciucharni są raczej po prostu kiepskiej jakości.
BTW jadąc w tym roku przez wioski wokół mnie, w czasie zbiórki "gabarytów", stwierdziłem, ze chałupę bym sobie umeblował za darmo i to całkiem sensownymi meblami, w dobrym wizualnie stanie. I tak to działa.