Autor Wątek: MRDP 2021  (Przeczytany 168576 razy)

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
Odp: MRDP 2021
« 13 Lis 2020, 16:48 »
Rafał Górnik mam pytanie czy masz zamiar wystartować w MRDP. Jeśli nie to po co komentujesz?!
Hola! Hola! A czy to ważne, czy jedzie, czy nie? To jest forum. Widzisz, ja nie jadę, a właśnie komentuję ;D

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 13 Lis 2020, 17:12 »
Ja się jeszcze waham, więc udzielam się tutaj też tak niepewnie  :icon_redface:

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 13 Lis 2020, 17:49 »
Ja się jeszcze waham

no bo jeszcze uwierzę...

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 13 Lis 2020, 18:19 »
Hola! Hola! A czy to ważne, czy jedzie, czy nie? To jest forum. Widzisz, ja nie jadę, a właśnie komentuję ;D

Dokładnie - dyskutować każdemu wolno, a Rafał przecież ma spore doświadczenie w temacie, jedzie też RTP, czyli można powiedzieć coś pośredniego pomiędzy MRDP a maratonem 1000km. Natomiast nie ma co ograniczać rozmowy w jakiś sposób, sprzęt na imprezę jest istotną częścią przygotowań, a dynamo właśnie jest taką specyfiką długich tras, więc nie dziwne, ze to ludzi interesuje.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 13 Lis 2020, 18:39 »
Prosiłem Hipka aby wydzielił mi nowy dział jak "Zawody na Orientację", aby zrobić porządek w tematach odnośnie MRDP, ale brak odezwu. Może jest tu inny admin co może dokonać takich zmian?

Ale w sumie po co osobny dział na MRDP? Co najwyżej ma to sens, żeby wrzucić wątki dotyczące wszystkich imprez tego cyklu w jedno miejsce. Ale na każdy wyścig jeden wątek wystarczy, po co mnożyć byty i tworzyć kilka osobnych? Sprzęt zawsze będzie się pojawiać w wątku dotyczącym takiego wyścigu, bo ta impreza mocno się różni od znanych wielu ludziom klasycznych ultra na 500-1000km. I przygotowanie się pod tym kątem też jest ważną częścią ogólnych przygotowań do startu.

Dział miałby dotyczyć wszystkich imprez pod szyldem MRDP. Teraz mamy nowy wątek MRDP 2021, a tak naprawdę o samym MRDP praktycznie niewiele napisane. Co nie zmienia faktu ze temat sprzętu i oświetlenia jest bardzo ważny i warto o tym pisać w kontekście MRDP. O samym MRDP i 4xMRDP jest już kilkanaście jak nie kilkadziesiąt tematów i będą przybywać kolejne. Warto to zebrać w jedno miejsce.

A żeby rozgrzać dyskusję o MRDP, co powiecie na kategorię OPEN z limitem 15 dni?

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 13 Lis 2020, 19:25 »
Może wtedy lepiej nazwać ją touriste?

No właśnie, to będzie taki MRDP Light, a nie najtrudniejszy wyścig w Polsce  ;). Ten wyżyłowany limit to jest prawdziwy fundament tej imprezy, coś co ją wyróżnia ze wszystkich innych.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 13 Lis 2020, 20:22 »
15 dni? To chyba byłoby zbyt łatwe.  ;)
No chyba, że byłby to jakiś dodatkowy limit pocieszenia, a ci, którzy nie zmieszczą się we właściwym limicie mogliby nosi stroje np. 3200 mk w 15 dni... ;) No dobra, kombinuję jak koń pod górkę...  ;D
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 13 Lis 2020, 20:28 »
Dla kategorii Extreme i Total limit bez zmian 10 dni, 15 dni tylko dla Open, taka kategoria pocieszenia dla tych co nie zmieszczą się w limicie 10 dni.

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 13 Lis 2020, 21:05 »

A żeby rozgrzać dyskusję o MRDP, co powiecie na kategorię OPEN z limitem 15 dni?

Zrobiłeś ją już w roku 2017, zapomniałeś? Tylko wtedy nie wszyscy o tym wiedzieli na starcie :icon_cool:

« 13 Lis 2020, 21:22 »
Może ma to sens...  teraz limit 10 dni będzie zdecydowanie trudniejszy do osiągnięcia. Kaszuby nie tylko wydłużają dystans o blisko 100 km, ale i przewyższenie! A górki, choć nie wysokie, to są konkretne! Jak było widać po naszych wynikach, na metę przyjechaliśmy o dobre 2 godziny później niż to szacowaliśmy jeszcze drugiej nocy. Jak się zastanawiacie o co chodzi, to My z Danielem przy okazji spotkania na popasie, w przybliżeniu zakładaliśmy kiedy dojedziemy. Ja mówiłem o północy, Daniel o godzinie 22... ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 13 Lis 2020, 22:03 »
Dla kategorii Extreme i Total limit bez zmian 10 dni, 15 dni tylko dla Open, taka kategoria pocieszenia dla tych co nie zmieszczą się w limicie 10 dni.

Jeśli już pytasz, to ja jestem na nie  :)

Mariobiker

• Gość
« 13 Lis 2020, 22:13 »

Zaraz zaraz dzisiaj nie jest 1 kwietnia  ;)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 13 Lis 2020, 22:41 »
Kaszuby nie tylko wydłużają dystans o blisko 100 km, ale i przewyższenie!

Coś Ci się pomyliło. Kaszuby to ledwie 20km więcej w porównaniu do starego wariantu + ok. 500-600m  w pionie. A za to odpada przejazd przez całe Trójmiasto najeżone światłami oraz prom na Wiśle, także i start ostry pewnie będzie sporo wcześniej. Tak więc czasowo to będzie praktycznie to samo (na prom w 2017 poleciało ponad pół godziny, bo jak dojechała druga grupa to akurat odpłynął). Nic, albo bardzo niewiele to zmieni czas przejazdu trasy.

Jeśli już pytasz, to ja jestem na nie  :)

Ja tak samo, ten limit to właśnie tworzy tę imprezę, a przy 15 dniach to będzie poziom łatwiejszy od MPP, ledwie 210km dziennie.

Zrobiłeś ją już w roku 2017, zapomniałeś? Tylko wtedy nie wszyscy o tym wiedzieli na starcie :icon_cool:

No właśnie, tych co się nie zmieszczą w limicie wystarczy potraktować jak 4 czy 8 lat temu, gdzie też dostali statuetki. Bo takie ukończenie w 15 dni to i tak będzie ukończenie 3 kategorii. Tak jest na wielu światowych imprezach, też na RTP - klasyfikowani z wynikami są ci co zmieszczą się w limicie, a ci co dojadą później mają status finishera.

Jeśli już z tymi kategoriami to radziłbym to zmienić na Solo i Pary (lub Open), bo ten podział na Extreme i Total Extreme jest średnio udany, a i te nazwy trochę za bardzo pretensjonalne. Wtedy byłoby sporo bardziej przejrzyście.

« 13 Lis 2020, 22:58 »
Coś Ci się pomyliło. Kaszuby to ledwie 20km więcej w porównaniu do starego wariantu + ok. 500-600m  w pionie. A za to odpada przejazd przez całe Trójmiasto najeżone światłami oraz prom na Wiśle, także i start ostry pewnie będzie sporo wcześniej. Tak więc czasowo to będzie praktycznie to samo (na prom w 2017 poleciało ponad pół godziny, bo jak dojechała druga grupa to akurat odpłynął). Nic, albo bardzo niewiele to zmieni czas przejazdu trasy.

Oby tak było, bo ja tylko dodałem 3 przejechane części, odejmując wspólne dla Zachodu i Gór Sudety (wychodzi ok 3220 km). Co do przewyższenia, to moje odczucia mogą wynikać z tego, że to była końcówka Wschodu i zmęczenie zrobiło swoje... ;)

« 13 Lis 2020, 23:18 »
W 15 dni to bym to na Facie ogarnął... ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum