Autor Wątek: MRDP 2021  (Przeczytany 168677 razy)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
Odp: MRDP 2021
« 24 Sie 2021, 15:38 »
Paweł Sojecki właśnie napisał, że idzie spać, ma ok 8h przewagi, to powinien ruszyć nim go dogonią.

Offline Mężczyzna rosiek

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 31.08.2015
« 24 Sie 2021, 15:52 »
4 lata temu spałem w Wisełce. Nie było problemu ze znalezieniem noclegu. Na rower w pokoju też nikt nie marudził. Najważniejsze to z powrotem pojawić się nad tym morzem, a wtedy wizja mety już przyciąga jak magnes.

Olo. Ty widzę skupiłeś się na punktowaniu tych najsłabszych. Może spóbowałbyś wysłać im jakieś pozytywne myśli. Oni i tak teraz tego nie czytają... Oni walczą !!! Otuchy i wiary w ich siły im trzeba :) ... Ja tam trzymam za nich kciuki. Jeśli nie limicie, to życzę im by przetrwali i dojechali ...

Offline Mężczyzna rosiek

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 31.08.2015
« 24 Sie 2021, 15:55 »
Wilk "metodą biwakową" to wygrał edycję 2013, ale rzeczywiście Kosma wytyczył nowe standardy ( i ładnie je opisał  ;).

A tak na bieżąco - fascynująca jest jazda grupy pościgowej: Pieczka/Kijak/Wolff/Herc. Mam wrażenie, że zmniejszają dystans do lidera.

To zmniejszanie okupione jest zapewne krwią i potem. Rysiek pisał, że ma dość wiatru, więc musi tam hulać... Lżejsi tracą przewagę w górach gdy wieje nie w tę stronę :(

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 24 Sie 2021, 16:12 »
A tak na bieżąco - fascynująca jest jazda grupy pościgowej: Pieczka/Kijak/Wolff/Herc. Mam wrażenie, że zmniejszają dystans do lidera.

Tak, jeszcze rano miał niecałe 200km, teraz raptem 150km i topnieje, bo poszedł spać. "Grupa pościgowa" faktycznie mocno jedzie i nie odpuszcza, wymieniają się tylko pozycjami. Czy uda się Pawłowi Sojeckiemu wypocząć zanim go dogonią i uciekać dalej? Wydaje mi się, że tak i jutro odrobi, a nawet zwiększy przewagę z dzisiaj rana. Jeśli jednak nie, to być może nie straci prowadzenia, ale grupa pościgowa się na pewno mocno do niego zbliży. Za 6 godzin wszytko będziemy wiedzieć.

Offline Mężczyzna KarolZ

• Karol Żwiruk
  • Na forum od: 27.08.2016
« 24 Sie 2021, 16:15 »

Czy ktokolwiek jedzie z namiotem, na zasadzie systemu mieszanego, przede wszystkim krzaki, a łóżko w przypadku zmoczenia/choroby i kontuzji jeszcze do opanowania/ skrajnego zmęczenia?

Marceli Byczek wiezie namiot i śpi w nim, dziś napisał "Wczoraj od popołudnia zaczęło padać. We Włodawie złapałem kapcia, łatanie na mokro brr. Później w deszczu do Horodła, bardzo słabe asfalty, ciemno, jazda 15km/h więc kilometry nie chciały uciekać. Tyle że drogi puściutkie. Cały mokry spałem kilka godzin za cerkwią. Nie było łatwo się rano zebrać 🥴 "
« Ostatnia zmiana: 24 Sie 2021, 16:25 KarolZ »

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 24 Sie 2021, 16:19 »
Olo. Ty widzę skupiłeś się na punktowaniu tych najsłabszych. Może spóbowałbyś wysłać im jakieś pozytywne myśli. Oni i tak teraz tego nie czytają... Oni walczą !!! Otuchy i wiary w ich siły im trzeba  ... Ja tam trzymam za nich kciuki. Jeśli nie limicie, to życzę im by przetrwali i dojechali ...

Staram się nikogo nie punktować, no może trochę zawodników zbliżających się właśnie do Terespola. Ale oni ewidentnie nie wiedzieli na co się zapisują :-)

Wszyscy zawsze się skupiają na walce o czołowe lokaty, ja z kolei po prostu szukam tej granicy, gdzie jest jeszcze jazda w limicie, a gdzie już poza. Nic nie jest nigdy stracone, może być tak, że po minięciu gór mentalnie będzie lżej i np ktoś zrobi np. ostatnie 850 km w 48 godzin, nadrabiając straty :-)  Na mecie będzie czekać sława i chwała. :-)

Póki co nawet niektórzy zawodnicy z grupy faworytów do wycofu, tracą do limitu ok. 2-3 godziny. Nie jest to jeszcze przepaść, ale muszą trochę zwiększyć dzienne zasięgi.
« Ostatnia zmiana: 24 Sie 2021, 16:25 olo »
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna KarolZ

• Karol Żwiruk
« 24 Sie 2021, 16:28 »

Staram się nikogo nie punktować, no może trochę zawodników zbliżających się właśnie do Terespola. Ale oni ewidentnie nie wiedzieli na co się zapisują :-)

Ja myślę że oni nie zakładali jakiegokolwiek limitu... mają miesiąc na przejechanie, a start w MRDP to tak "przy okazji" - żeby było widać gdzie są itd... Nie sądzę żeby wystartowali i okazało się że nie ogarnęli swojego przygotowania, warunków, możliwości... jadą po przygodę a nie po jakiś tam limit...

« 24 Sie 2021, 16:33 »
jadą po przygodę a nie po jakiś tam limit...

Oczywiście. Jestem przekonany, że w tej grupie "za limitem" kilka osób dojedzie na metę, tylko może troszkę po limicie czasu, bo mają wielkie serce do kręcenia takich dystansów. Jak choćby ta grupa:

Jadą razem, śpią razem, na pewno cały czas żartują i świetnie się bawią.

Online Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 24 Sie 2021, 16:38 »

Czy ktokolwiek jedzie z namiotem, na zasadzie systemu mieszanego, przede wszystkim krzaki, a łóżko w przypadku zmoczenia/choroby i kontuzji jeszcze do opanowania/ skrajnego zmęczenia?

Marceli Byczek wiezie namiot i śpi w nim, dziś napisał "Wczoraj od popołudnia zaczęło padać. We Włodawie złapałem kapcia, łatanie na mokro brr. Później w deszczu do Horodła, bardzo słabe asfalty, ciemno, jazda 15km/h więc kilometry nie chciały uciekać. Tyle że drogi puściutkie. Cały mokry spałem kilka godzin za cerkwią. Nie było łatwo się rano zebrać 🥴 "

Byczys z zapytaniem czy może pod kościołem, z Rochem odpowiedź brzmiała "czemu nie"

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 24 Sie 2021, 16:39 »
A mi się wydaje, że w przypadku trezch ostatnich zawodników może to być klasyczny brak doświadczenia. Przejechali np. Bbtour w czasie powyżej 60 godzin, przeliczyli to razy trzy, wyszło, że jest jeszcze 100 godzin zapasu. Nie wzięli pod uwagi braku bufetów, dużo gorszych dróg, etc. W pewnym sensie im trochę zazdroszczę odwagi i podziwiam, że się na to rzucili. Sam wymiekłem cztery lata i nie wystartowałem, choć byłem w dobrej formie, można było powalczyć. Dziś moje rowery głównie zbierają kurz, więc tym bardziej pozostaje kibicować :-)
« Ostatnia zmiana: 24 Sie 2021, 16:46 olo »
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

« 24 Sie 2021, 16:59 »
Zwróć uwagę, że to co widzisz na trakingu, to jest trochę mylące. Oni ewidentnie jadą razem. Widziałem ich już w jednej knajpie i na jednym noclegu, gdzie siedzieli chyba do 12 w południe, bo padało. Jadą na wycieczkę, a nie na wyścigi, a towarzystwo dobrało się pierwsza klasa i śmichy chichy w tej ekipie nie mają końca.

Moim zdaniem będą tak jechać i się wspierać nadrabiając humorem mniejsze zacięcie do prędkości, choć nie wykluczam wycofów, np. w Przemyśl, że ktoś się od nich odłączy i wsiądzie w pociąg.

Offline Mężczyzna ehwj

• Miasto: Krościenko Wyżne
  • Na forum od: 21.03.2010
« 24 Sie 2021, 17:27 »
Między Krosnem a Gorlicami wiatr północno-zachodni o prędkości 20 km/h w porywach do ok 40 km/h. Mżawka lub deszcz momentami intensywny, temperatura 13 stopni. Niezbyt sprzyjające warunki jak na rower, tym bardziej wielki podziw dla uczestników. Kibicuję dalej.

Jutro ma być lepiej.
« Ostatnia zmiana: 24 Sie 2021, 18:09 ehwj »

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 24 Sie 2021, 18:28 »
W tamtych rejonach bywa różnie z siecią GSM, więc pewnie i na to spadają pewne dodatkowe opóźnienia, poza standardowymi paroma minutami co mają od początku trasy. Ale kropka już ruszyła, więc obecna sytacja jest już jasna.
Monitoring działał z opóźnieniem już na Żuławach Wiślanych, gdzie na wjeździe do województwa warmińsko-mazurskiego zostałem zaskoczony widokiem pierwszej dwójki, która na ekranie była kilka km przed Bielnikiem II. No i nie mam ich na zdjęciach  :icon_sad:

Offline Mężczyzna KarolZ

• Karol Żwiruk
« 24 Sie 2021, 20:24 »
Wiać że Pieczka wypoczęty, goni Sojeckiego całkiem sprawnie, dystans się zmniejszył już do 100 km, ale też Rysiu Herc nieźle ciśnie, tuż za Pieczką, Rysiu jest mocny w górach...

no i Sojecki jest już w połowie trasy....

Distance On Track:1614.34 KM (50.41%)
Odległość do przebycia: 1588.35 KM

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 24 Sie 2021, 20:48 »
Paweł Sojecki zrobił połowę trasy ok 19:00 co daje czas 3 dni i 7h, na PK 14 w Muszynie był też ok 6,5h szybciej niż Kosma 4 lata temu. Jest to świetny czas, na nowy rekord trasy, pytanie czy Paweł to wytrzyma fizycznie?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum