Autor Wątek: MRDP 2021  (Przeczytany 168678 razy)

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
Odp: MRDP 2021
« 24 Sie 2021, 21:10 »
No jak w grupie jedzie Kamil Chwistecki to musi być wesoło... Dwa lata temu na GMRDP mijałem się z nim przez jakiś czas. Był zdecydowanie ode mnie szybszy, mijał mnie, a za jakiś czas znowu mnie doganiał bo pomylił drogę. Jechał chyba bez nawigacji. I tak przez pół dnia. W końcu stanęliśmy na obiad w restauracji na Opolszczyźnie. Do obiadu piwko, potem miejscowi zaczęli nam stawiać kolejne. Na szczęście resztki zdrowego rozsądku wzięły górę i ewakuowałem się choć raczej nie powinienem wsiadać na rower. Kamil został. Potem zobaczyłem że się wycofał. Swoją drogą ta jego postawa trochę w opozycji do doświadczenia. Jeśli się nie mylę to BBT przejechał 10 razy i jest w radzie starszych imprezy...
« Ostatnia zmiana: 25 Sie 2021, 08:55 Raphael »

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 24 Sie 2021, 21:18 »
Paweł Sojecki zrobił połowę trasy ok 19:00 co daje czas 3 dni i 7h, na PK 14 w Muszynie był też ok 6,5h szybciej niż Kosma 4 lata temu. Jest to świetny czas, na nowy rekord trasy, pytanie czy Paweł to wytrzyma fizycznie?

Ja też się zastanawiam. Kurka, on spał teraz 3h, a dokładniej stał w miejscu 3h, to pewnie spał 2h. Coraz bardziej to jest odrealnione.

Do tego czeka go zimna noc. Na prognozie pokazuje coś koło 6st, ale ja się nie raz na tej prognozie w górach przejechałem i garmin pokazywał zero, a od picia z bidonów gardło bolało. Do tego wygląda na to, że chce cisnąć całą noc. Grupa pościgowa do Sojeckiego faktycznie nadrobiła całe 100km. Trudno jednak ocenić teraz kwestię wyspania. Co prawda w grupie pościgowej wszyscy chyba spali zeszłej nocy, za to Sojecki niby spał, ale te 2h to może być mało.

Do tego tworzy się grupa pościgowa numer 2: Naskręt/Szczygieł/Szumański/Rybkowski/Kania/Kozioł/Kałużny, a różnica między liderem to 200km. Jak dziś widzieliśmy jak przewaga może stopnieć, to nie ma co. To są mocni zawodnicy, jak zaczną dzidować i nie przeholują, to może być ciekawie.

Jak na razie chyba nikt się w Przemyślu nie wycofał, bo nie widzę nikogo n dworcu, ale spora grupa się teraz do Przemyśla zbliża.

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 24 Sie 2021, 21:31 »
Kropka Pawła Pieczki zatrzymała się akurat na największej stromiźnie w Banicy za cerkwią i pokazuje chwilową prędkość powyżej 10.kmh noto nieźle muszę przyznać chyba że to jakoś dziwnie próbkuje albo uśrednia...

Offline Kobieta Anulka177

• Miasto: Kotlina Kłodzka
  • Na forum od: 28.08.2018
« 24 Sie 2021, 21:33 »
Niedawno Paweł Sojecki wrzucił info, że złapał gumę, ale już naprawione i jedzie szukać miejsca, gdzie go nakarmią. O spaniu nic nie było  ::)
Uchodzić za idiotę w opinii kretyna to wyszukana przyjemność ceniona wśród smakoszy.

Offline Mężczyzna KarolZ

• Karol Żwiruk
  • Na forum od: 27.08.2016
« 24 Sie 2021, 21:35 »
Paweł Sojecki zrobił połowę trasy ok 19:00 co daje czas 3 dni i 7h, na PK 14 w Muszynie był też ok 6,5h szybciej niż Kosma 4 lata temu. Jest to świetny czas, na nowy rekord trasy, pytanie czy Paweł to wytrzyma fizycznie?

Zauważ że 4 lata temu pierwsze dwa dni były masakryczne pogodowo, w tym roku do przeprawy na Bugu śmignęli aż miło... Pytanie kiedy pojawi się kryzys związany z małą ilością snu ( o ile GPS pokazuje poprawne dane miał tylko 8h postoju )

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 24 Sie 2021, 21:38 »
4 lata temu tylko niedziela była deszczowa, potem jechało się już całkiem dobrze.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 24 Sie 2021, 21:40 »
Niedawno Paweł Sojecki wrzucił info, że złapał gumę, ale już naprawione i jedzie szukać miejsca, gdzie go nakarmią. O spaniu nic nie było  ::)

Gdzieś też pisał, że śpi jak mu gotują...

Offline Mężczyzna KarolZ

• Karol Żwiruk
« 24 Sie 2021, 21:44 »
Zobaczcie co Paweł wrzucił na fejsa, ma szczęście że tylko dętka wystrzeliła - zapewne udało mu się w miarę bezpiecznie zatrzymać skoro może jechać dalej. Ja podobną akcję 4 tygodnie temu przypłaciłem potężnym szlifem (do dziś 2 krwiaki), wybuchła dętka i zniszczona obręcz, nie dało się jechać dalej, no poza drogą do szpitala, ale to już nie rowerem :)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 24 Sie 2021, 21:45 »
Co do hejtowania maruderów, patrząc na wyniki z przed 4 lat to ma metę zdążyli tylko Ci co do ok 9:00 zaliczyli PK12 w Ustrzykach Górnych. Czyli cała grupa, która aktualnie dojeżdża do Przemyśla musi się zabrać do roboty.

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
« 24 Sie 2021, 22:05 »
4 lata temu tylko niedziela była deszczowa, potem jechało się już całkiem dobrze.

Prawda, mnie deszcz męczył jedynie do pierwszego noclegu czyli do Siemiatycz.

Offline Mężczyzna KarolZ

• Karol Żwiruk
« 24 Sie 2021, 22:43 »

Prawda, mnie deszcz męczył jedynie do pierwszego noclegu czyli do Siemiatycz.

no to miałem na myśli :) Siemiatycze = 5 km przed Bugiem

Offline Mężczyzna KarolZ

• Karol Żwiruk
« 24 Sie 2021, 23:20 »
Pieczka goni Sojeckiego :) już odległość zmalała do 74 km...
zobaczymy jak będzie rano, kto pójdzie spać, kto będzie kręcił w nocy...

Paweł Sojecki nie ma tarczówek, mając już jedną spaloną dętkę zapewne ostrożniej jedzie na zjazdach... Dobrze że mu się nic nie stało jak mu dętka się spaliła...
« Ostatnia zmiana: 24 Sie 2021, 23:27 KarolZ »

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
« 25 Sie 2021, 00:18 »
Pieczka goni Sojeckiego :) już odległość zmalała do 74 km...
zobaczymy jak będzie rano, kto pójdzie spać, kto będzie kręcił w nocy...

Paweł Sojecki nie ma tarczówek, mając już jedną spaloną dętkę zapewne ostrożniej jedzie na zjazdach... Dobrze że mu się nic nie stało jak mu dętka się spaliła...

To może być kluczowy moment wyścigu. Paweł Sojecki moim zdaniem powinien pójść spać na Głodówce, w przeciwnym razie jego dalsza jazda stanie się bardzo wolna i lepiej wypoczęty Paweł Pieczka go po prostu wyprzedzi.

Nie chcę w żadnym wypadku mu umniejszać bo to ciągle ekstraklasa polskiego ultra ale on już swoje lata ma ( przynajmniej w porównaniu do Pawła Pieczki) i po prostu regeneruje się wolniej.

Ta odległość między nimi tak zmalała po Paweł Pieczka jedzie o wiele bardziej płaski fragment. Jak Paweł Pieczka będzie wjeżdżał na Głodówkę to Paweł Sojecki mu znowu odjedzie, no chyba że zjadą się gdzieś na noclegu.

A co do spalonej dętki to nawet nie wiedziałem, że tak się da. Paweł to jest kawał chłopa, razem z bagażem waży swoje i żeby taki zestaw wyhamować potrzeba oddać dużo ciepła ;) dobrze, że wszystko jest ok i można śledzić dalej.
« Ostatnia zmiana: 25 Sie 2021, 08:26 kosola »

Offline Mężczyzna cyniczny

• Miasto: Piaseczno
  • Na forum od: 26.11.2012
    • Wycieczki rowerowe bliższe i dalsze
« 25 Sie 2021, 06:43 »
Wilk tez już chyba odczuwa mocno jazdę, bo rzadko widzę takie komentarze z jego strony:

Michał Wolff » 2021-08-25 00:10:27
Rzeznia, tak wypruty juz dawno nie bylem

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
« 25 Sie 2021, 07:40 »
Między pierwszą a drugą osobą znów 100 km różnicy.

idąc tokiem hejtowania - między pierwszym a ostatnim: 866 km.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum