Autor Wątek: MRDP 2021  (Przeczytany 168660 razy)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
Odp: MRDP 2021
« 26 Sie 2021, 13:43 »
Krzysiek został już zaopiekowany. Dziękujemy za szybką pomoc

Offline Mężczyzna Wigor

« 26 Sie 2021, 13:48 »
Na "obserwacji" ? Jest cały ? Szlify czy coś więcej ?

Na ten moment jeszcze nie wiadomo, robią badania. Na pewno dzisiaj Krzyśka nie wypuszczą.

Offline Kobieta Anulka177

• Miasto: Kotlina Kłodzka
  • Na forum od: 28.08.2018
« 26 Sie 2021, 13:49 »
A to chyba będzie miał 2 komplety na zmianę, bo pani już tam pojechała, a ja nie mam z nią kontaktu, chciałam zapłacić to odmówiła, mówiąc, że dobro wróci do niej w inny sposób. Są jeszcze LUDZIE na świecie, to daje nadzieję :)
Uchodzić za idiotę w opinii kretyna to wyszukana przyjemność ceniona wśród smakoszy.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 26 Sie 2021, 13:54 »
Z racji, że w wyścigu jestem już tylko przed monitorem to wg. mnie umowny rower z tablicą 10 dni jedzie pod Łapszankę za: Urbańczyk i Mielczarek.

Zgadzam się i tak to zapewne będzie, ale zostawiam gdzieś te kilka procencików szans dla kogoś z ogonów. Może komuś się uda przejechać góry równo, a potem dokonać szaleńczego pościgu. Może Zielkowski lub Kędyś, bo jadą w miarę równo i tracą niewiele. Są około 2-3 godziny pod limitem. A może mający większą stratę Grzegorzewski? Było nie było doświadczenie ukończenia MRDP w 9 dni i 6 godzin jest jego atutem. Na pewno dla kibiców byłoby fajnie oglądać taką walkę do końca. :)

Wycofał się Emil Zieleniewicz, jeden z członków zelażnego trio z końca stawki. Przynajmniej tak to wygląda - minął Przemyśl, a teraz do niego wraca.
« Ostatnia zmiana: 26 Sie 2021, 14:02 olo »
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna rosiek

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 31.08.2015
« 26 Sie 2021, 15:15 »
Niestety mam też wiadomości od Ryśka Herca, że też się wycofuje :( Awaria achillesa. Sugerowałem mu wypoczynek i powrót na trasę jutro, ale znając Ryśka to raczej po zawodach. Szkoda, bo bardzo mu kibicowałem. Jakby nie było 4 lata temu ponad połowę tego dystansu przejechaliśm w zasięgu wzroku.
Mam wrażenie, że nie on jedyny z czołówki boryka/borykał się z problemami zdrowotnymi..

Offline Mężczyzna Wigor

« 26 Sie 2021, 15:42 »
Wycofał się Emil Zieleniewicz, jeden z członków zelażnego trio z końca stawki. Przynajmniej tak to wygląda - minął Przemyśl, a teraz do niego wraca.

Emil jest z powrotem na trasie, wygląda że tylko zawitał do rowerowego.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 26 Sie 2021, 15:48 »
Ja w pociągu z Zagórza do Krakowa. Po dobie odpoczynku, musiałem zrobić trasę 50 km na dworzec, innego wyjścia nie miałem. Dolegliwości nadal podobne, więc decyzja o wycofie słuszna, wiele więcej bym już nie ujechał. Warunki były paskudne, było trudniej niż 4 lata temu.

Szkoda, mnie głównie pogoda wymiotła. Rozsądniej byłoby jechać po kwaterach zamiast z namiotem, ale serce mówiło inaczej ;) Tak jak 4 lata temu pisałem tu że kolejny raz pojadę podobnie, tak teraz podtrzymuję to na kolejną kadencję  :)

Wprawdzie czwartej nocy planowałem już jakieś łóżko, nawet myślałem o Ustrzykach Górnych, ale nie dociągnąłem tam. Nocą w Bieszczadach było paskudnie, szczególnie że byłem już mocno zmiękczony poprzednią dobą opadów. Pobolewające kolano i achilles, w górach zaczęły się już buntować mocno. Myślę, że błąd popełniłem zeszłego popołudnia. W pewnym momencie przestało padać, a ja pełen entuzjazmu, gdy pierwsza warstwa przeciwdeszczowa się podsuszyła, zdjąłem ją, w tym niestety też skarpetki Dexshell.  Niestety nadal było stosunkowo chłodno i wietrznie, co prawdopodobnie załatwiło mi kontuzję.

Jechałem lepiej niż ostatnio, byłem kilkadziesiąt km do przodu. A co najważniejsze - byłem w dobrej sytuacji jeśli chodzi o senność.

Impreza super, warto było spróbować i poczuć klimat. Mam nadzieję, że kolejna edycja już za 2 lata  ;D

Podziękowania dla tych co śledzili i dopingowali  :)

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
« 26 Sie 2021, 15:59 »
Stromy zjazd, 9:40, po deszczu, poślizg podczas hamowania, wybór jeszcze czy uderzyć w wyższą czy niższą barierkę i lot w krzaki. Słyszałem trzask i obstawiałem ramę, ale to raczej były kości. Sam wezwałem pomoc, bez utraty przytomności. Otwarte złamanie obojczyka. Operacja miała być dziś, ale będzie jutro. Z roweru zdjąłem tracker, a sam rower z daleka cały, ale koła ósemki, ramy nie miałem czasu lustrować. Rower pozostawiony w sąsiednim gospodarstwie. Paczkę dostałem, wspaniałe dzięki. Najlepiej, że rozmawiałem z kolegą o pierwszym bardzo stromej ściance, że ledwo jest trakcja na prawie suchym, zjeździe, a co dopiero w deszczu... Wyjście za około trzy dni, szczegółów jeszcze brak.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 26 Sie 2021, 16:04 »
Otwarte złamanie obojczyka. Operacja miała być dziś, ale będzie jutro.
No to pozostaje cieszyć się, że "tylko" tyle i życzyć szybkiego powrotu do formy!

Offline Kobieta Anulka177

• Miasto: Kotlina Kłodzka
  • Na forum od: 28.08.2018
« 26 Sie 2021, 16:06 »
Serdecznie współczuję, wracaj do zdrowia  :icon_exclaim:, obojczyk to jeszcze nie tragedia (oby tylko rowerowi nic się nie stało  ;D ;) 8))
Uchodzić za idiotę w opinii kretyna to wyszukana przyjemność ceniona wśród smakoszy.

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
« 26 Sie 2021, 16:07 »
Zdrowia ! Zagoi się i będzie git.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 26 Sie 2021, 16:19 »
O kurde, życzę udanej operacji i szybkiego powrotu do siebie.

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
« 26 Sie 2021, 16:28 »
Radosław Osewski -  kolejny wycof :(

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 26 Sie 2021, 16:38 »
Według strony ze śledzeniem Paweł już przed Pawłem, a Wilk znów trzeci.

Offline Mężczyzna KarolZ

• Karol Żwiruk
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 27.08.2016
« 26 Sie 2021, 16:49 »
Według strony ze śledzeniem Paweł już przed Pawłem, a Wilk znów trzeci.

My tu gadu-gadu ( Krzysiek - wracaj do zdrowia ! pisz jak tam operacja, czy czegoś potrzebujesz - jak widzisz pospolite ruszenie Ci pomoże !! :)  ) a tu Paweł wyprzedził Pawła, co prawda na milimietry, ale po kilku dniach znów się spotkali i teraz już może procentować większa ilość snu Pieczki...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum