Autor Wątek: MRDP 2021  (Przeczytany 168617 razy)

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Odp: MRDP 2021
« 29 Sie 2021, 22:09 »
Dziękujemy z Marysią za emocje towarzyszące śledzeniu punkcików-zawodników na mapie, za to, że nie było nudno, za zmiany na pozycjach 1-2-3 i walkę do końca.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 29 Sie 2021, 23:28 »
Dodaje kilka zdjęć z mety.
Wielka trójka, która ukończyła maraton w odstępie zaledwie godziny.

Panowie z 2 i 3 miejsca wyglądają jakby kilka dni pili a nie jechali na rowerze ;D

Wielkie gratulacja dla całej trójki :)
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna liggy

• Miasto:
  • Na forum od: 12.10.2020
« 30 Sie 2021, 00:05 »
Ja również gratuluję. Dla mnie taki czas dla takiej odległości to zupełna abstrakcja.

Zresztą widać - nawet mój faworyt gdzieś buty pogubił. :wink:

Rosiek - szkoda, że nie wziąłeś aparatu.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 30 Sie 2021, 07:05 »
Zawodnicy do Memorka włącznie mają komfortową sytuację. Mniej niż 400 km i 30 godzin. Nawet przy problemach z pogodą i sennością powoli doturlają się do mety na czas.

Niewiele gorzej mają Szymocha, Kordas, Szamrowicz, Nowak, Piechówka, którym zostało między 400-450 km.

Urbańczyk ma 450 km z ogonkiem, ale to doświadczony i mocny zawodnik. Ma spore szanse być na mecie na czas.

Paterak ma 525 km i tu już zaczynają się małe schody. Pokonanie 525 km w 30 godzin na maratonie byłoby bułką z masłem. Tutaj trzeba będzie się sporo nacierpieć. Aczkolwiek chyba trochę pospał, więc może znajdzie pokłady energii by powalczyć

Na koniec Mielczarek i Zielkowski. Oni mają do mety jeszcze 560 km i dużo ciężkiej walki przed nimi. Nie powiedziałbym, że są faworytami do dojechania w limicie, ale szans odbierać im nie można. Na uznanie zasługuje zwłaszcza Zielkowski. W moich zestawieniach znajdował się cały czas wśród faworytów do wycofu, miał spore straty. Inni z tego towarzystwa albo się wycofali, albo ciągle są w górach. On jednak dał radę minimalizować straty, przetrwać góry w niezłym stylu i ciągle ma szanse na limit. 
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 30 Sie 2021, 07:23 »
Problemem może być pogada:nad samym morzem dziś i jutro (także w nocy) wieje silny wiatr z północnego wschodu, ponad 30 km/h. Nieco lepiej wygląda to bardziej w głębi lądu (a przecież trasa stosunkowo rzadko biegnie nad samym morzem), ale ostatni 300 km odcinek będzie w każdym razie na przyzwoitym wmordewindzie. Nie będzie łatwo...

Offline Mężczyzna Ragnarokk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 15.11.2017
« 30 Sie 2021, 10:13 »
Muszę przyznać że jestem do wrażeniem, że organizatorom udało się tak załatwić, że najgorsza pogoda jest właśnie tam, gdzie akurat większość stawki jedzie :)

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 30 Sie 2021, 10:38 »
Dziękuję wszystkim za kibicowanie i gratulacje, udało się na końcówce wykrzesać z siebie wystarczająco sił i motywacji, choć ostatni raz porządniej spałem w Międzylesiu 3h, później ponad 1000km z 1h snu w Gubinie; więc pod koniec bardzo już muliło  ;)

Zawodnicy do Memorka włącznie mają komfortową sytuację. Mniej niż 400 km i 30 godzin. Nawet przy problemach z pogodą i sennością powoli doturlają się do mety na czas.

Niewiele gorzej mają Szymocha, Kordas, Szamrowicz, Nowak, Piechówka, którym zostało między 400-450 km.

Urbańczyk ma 450 km z ogonkiem, ale to doświadczony i mocny zawodnik. Ma spore szanse być na mecie na czas.

Nie byłbym takim optymistą. Patrząc jak mocno wieje dzisiaj w Jastrzębiej Górze z północnego wschodu- zawodników czeka straszna przeprawa. 450km w 26h na wypruciu całą trasą i pod mocny wiatr to jest bardzo wysoko zawieszona poprzeczka. Tak od Szamrowicza to już będzie wymagało bardzo ciężkiej orki by wyrobić się na metę w limicie. W zeszłym roku wielu zawodników na wybrzeżu sporo narobiło, ale to dlatego, że wtedy wiatr co najmniej nie przeszkadzal, a w sporej części pomagał.
« Ostatnia zmiana: 30 Sie 2021, 13:05 Wilk »

Offline Mężczyzna Cokeman

• Na forum od: 24.05.2013
« 30 Sie 2021, 10:59 »
Dziękuję wszystkim za kibicowanie i gratulacje, udało się na końcówce wykszesać z siebie wystarczająco sił i motywacji, choć ostatni raz porządniej spałem w Międzylesiu 3h, później ponad 1000km z 1h snu w Gubinie; więc pod koniec bardzo już muliło  ;)

I za to szacun. Dobrze, że nie ma obowiązkowych tachografów dla cyklistów, bo mandaty by leciały za jazdę ponad normę ;)

Offline Kobieta Anulka177

• Miasto: Kotlina Kłodzka
  • Na forum od: 28.08.2018
« 30 Sie 2021, 11:07 »
Dziękuję wszystkim za kibicowanie i gratulacje, udało się na końcówce wykszesać z siebie wystarczająco sił i motywacji, choć ostatni raz porządniej spałem w Międzylesiu 3h, później ponad 1000km z 1h snu w Gubinie; więc pod koniec bardzo już muliło  ;)

To ty żyjesz? Myślałam, że będziesz teraz spał przez trzy dni  :lol: :lol: Jeszcze raz wielkie gratulacje, świetny wynik  :)
Uchodzić za idiotę w opinii kretyna to wyszukana przyjemność ceniona wśród smakoszy.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 30 Sie 2021, 11:12 »
Nie byłbym takim optymistą. Patrząc jak mocno wieje dzisiaj w Jastrzębiej Górze z północnego wschodu- zawodników czeka straszna przeprawa. 450km w 26h na wypruciu całą trasą i pod mocny wiatr to jest bardzo wysoko zawieszona poprzeczka. Tak od Szamrowicza to już będzie wymagało bardzo ciężkiej orki by wyrobić się na metę w limicie. W zeszłym roku wielu zawodników na wybrzeżu sporo narobiło, ale to dlatego, że wtedy wiatr co najmniej nie przeszkadzal, a w sporej części pomagał.

Na pewno to będzie kawał orki, dużo zależy jak tam pogoda w drugiej części dnia i nocy się zachowa.

Natomiast na chwilę obecną jest jeszcze 25 godzin:
300-350 km do mety: Baranowski, Pałyska, Miłoszewski, Szymocha, Szamrowicz
350-400 km do mety: Piechówka, Kordas, Urbańczyk

I tutaj te szanse są nawet przy złej pogodzie dość realne. Oczywiście każdy z nich ma trochę inną sytuację, bo Baranowski ma do mety 300, a Urbańczyk prawie 400.

Gorzej wygląda sytuacja trójki: Nowak 435 km, Paterak 476 km, Mielczarek 501 km.

No i trzeba być optymistą. Z Łazów przez 2 km będa jechać z wiatrem, a ze Smołdzina to prawie z 10  ;D
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
« 30 Sie 2021, 11:58 »
Czy któryś z bardziej doświadczonych kolegów - analityków, mógłby pokusić się w oparciu o jej czas z Race Poland Maratonu, obliczyć w przybliżeniu czas Hipci na tej trasie i miejsce na mecie?
Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 30 Sie 2021, 12:04 »
Daj się chłopu wyspać  ;D

• Jurek rowerowy
« 30 Sie 2021, 12:07 »
Daj się chłopu wyspać  ;D

zajrzyj na post o 10:38 :)

Offline Kobieta Hipcia

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 10.06.2014
« 30 Sie 2021, 12:10 »
Czy któryś z bardziej doświadczonych kolegów - analityków, mógłby pokusić się w oparciu o jej czas z Race Poland Maratonu, obliczyć w przybliżeniu czas Hipci na tej trasie i miejsce na mecie?
Jaki jest sens szacowania czasu w wyścigu, który odbył się w mocno innych warunkach pogodowych, na dużo krótszej i mniej przewyższonej trasie? RAP jechałam z innymi założeniami, w dużej części prowadząc z bardzo komfortową przewagą, nie goniąc i nie uciekając przed nikim.

Moje przybliżone obliczenia czasu na MRDP licząc na podstawie mojego czasu z RAP to DNF - wycofałabym się w Trójmieście, bo akurat była weekendowa promocja na kubełki w KFC (1 + 1 gratis). ;D

• Jurek rowerowy
« 30 Sie 2021, 12:25 »
Jaki jest sens szacowania czasu w wyścigu, który odbył się w mocno innych warunkach pogodowych, na dużo krótszej i mniej przewyższonej trasie? RAP jechałam z innymi założeniami, w dużej części prowadząc z bardzo komfortową przewagą, nie goniąc i nie uciekając przed nikim.

Moje przybliżone obliczenia czasu na MRDP licząc na podstawie mojego czasu z RAP to DNF - wycofałabym się w Trójmieście, bo akurat była weekendowa promocja na kubełki w KFC (1 + 1 gratis). ;D

Dziękuję i pozdrawiam. To tylko zwykła ciekawość. Według mojej analizy obstawiam jednakowoż, że teraz byś już smacznie spała. :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum