Jeszcze Ultra Sudety Gravel Race ma z tego korzystać.
Badam temat, mam już wstępną odpowiedź od Follow My Challenge, nie mają przeciwwskazań co do tego terminu.
Ja jadąc z namiotem wygrałem edycję w 2013
Zapytam z ciekawości, czy był TEN Hilleberg?
Co innego miałem wtedy
No to jak nie pada, to może sam śpiwór, np. puchowy hydrofobowy 300 g puchu? No i spray na komary na twarz i stopery, aby bzyczenia nie słyszeć. W razie deszczu kwatera albo wiata. Z bagażem, to jest związana nie tylko masa, ale i objętość. Na takiej trasie trzeba brać to pod uwagę, duży pakunek będzie robił opory powietrza.
Ten śpiwór mi własnie najbardziej zawadza. Duże to. Jak to zmniejszyć? Nie znam się za bardzo na śpiworach, mam taki podstawowy naturehike. Waży coś koło 666g. Spory jest. Da się to zmniejszyć, nawet kosztem ciepła do jakiś 400g? Grzebię po internetach ostatnio w poszukiwaniu czegoś lżejszego ale poza jakimś bivy z folii nrc niczego nie widzę.
Podczas MRDP Wschód drugiej nocy było bardzo zimno, ale i tak wystarczyły mi wiata przystankowa zamiast hotelu/namiotu/agro, ręka za poduszkę oraz folia NRC za kołderkę. Było wystarczająco wygodnie i ciepło. Tylko czasu na sen sobie wiele nie dałem... Nawet nie pomyślałem o żadnym śpiworze, czy innym ustrojstwie do nocowania. Na całość MRDP przewiduję po prostu przynajmniej co trzecią noc normalny nocleg w hotelu czy innym pensjonacie. Pozostałe to drzemki na przystankach czy innych tym podobnych miejscach.
tailfinem