Autor Wątek: MRDP 2021  (Przeczytany 168773 razy)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
Odp: MRDP 2021
« 31 Sty 2021, 23:03 »
A co powiecie na odcinek po ddr wzdłuż morza od Koszalina do Ustronia Morskiego?

niestety większość to polbruk

więcej zdjęć tutaj: https://www.skyscrapercity.com/threads/zachodniopomorskie-infrastruktura-rowerowa-i-szlaki-rowerowe.1924506/page-13#post-171793809

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
« 31 Sty 2021, 23:12 »
A co powiecie na odcinek po ddr wzdłuż morza od Koszalina do Ustronia Morskiego?

więcej zdjęć tutaj: https://www.skyscrapercity.com/threads/zachodniopomorskie-infrastruktura-rowerowa-i-szlaki-rowerowe.1924506/page-13#post-171793809

Podejrzewam, że pod koniec sierpnia będzie tam bardzo dużo turystów.

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 1 Lut 2021, 01:49 »
będzie gorzej niz jak byś puścił maraton ekspresówka. Wakacje a do tego dla  większości to bedzie juz 8 9 dzien jazdy.
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

• Miasto:
« 1 Lut 2021, 02:00 »
Nie zabieraj możliwości jazdy droga nr 11. Ja na tej drodze się wychowałem. Dla mnie to będzie miły akcent jechać droga nr 11 na której stawiałem pierwsze kroki na szosie. Wiem że to złą sława są owiane krajówki każdy się ich boi. Jak to słyszę. To nie wiem czy śmiać się czy płakać. Polska specjalność nie znam się ale się wypowiem. Ja na drogach krajowych mam  tysiące kilometrów przejechane i uważam te drogi za najlepsze pod ultra dystanse. To są najlepsze drogi w Polsce dobry asfalt stacje benzynowe itp.

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 1 Lut 2021, 08:20 »
Wystraszyłeś lekko z tym Koszalinem , gdzie tam nad samym morzem. Pewnie chodzi o Kołobrzeg. Za . Mimo prawie 400 km trasy teoretycznie nadmorskiej , tego widoku morza jest na lekarstwo. Trochę wartości dodanej :) , po ponad tygodniu turysci albo nie to chyba już wszystko jedno.

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
« 1 Lut 2021, 09:09 »
Wg mnie ta ścieżka w sezonie jest praktycznie nieprzejezdna. I nie chodzi o nawierzchnię. Momentami bardzo wąsko, tłumy pieszych, sporo wakacyjnych rowerzystów i do tego duży ruch poprzeczny na plażę, rodziny z leżakami itp. W zeszłym roku pojechaliśmy będąc na urlopie w okolicy raz i wystarczyło. Dla zmęczonego maratończyka to będzie koszmar.
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
« 1 Lut 2021, 11:41 »

Jechałem w połowie sierpnia z Kołobrzegu do Kopalina z dzieciakami. Odcinek między Ustroniem Morskim a Mielnem to w większości asfalt, ale zdarzały się i płyty, przed Pleśnią, oraz bruk. Turystów, szczególnie tych pieszych na DDR było sporo. Pod koniec sierpnia pewnie będzie ich mniej.

Co do zdjęć, pokazane fragmenty to odcinek między Ustroniem Morskim a Kołobrzegiem, w całości praktycznie z kostki brukowej, im bliżej Kołobrzegu tym bardziej zapchany, przez turystów pieszych.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 1 Lut 2021, 12:16 »

Przecież to plac zabaw jest a nie żaden ddr.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 1 Lut 2021, 13:11 »
Nie zabieraj możliwości jazdy droga nr 11. Ja na tej drodze się wychowałem. Dla mnie to będzie miły akcent jechać droga nr 11 na której stawiałem pierwsze kroki na szosie. Wiem że to złą sława są owiane krajówki każdy się ich boi. Jak to słyszę. To nie wiem czy śmiać się czy płakać. Polska specjalność nie znam się ale się wypowiem. Ja na drogach krajowych mam  tysiące kilometrów przejechane i uważam te drogi za najlepsze pod ultra dystanse. To są najlepsze drogi w Polsce dobry asfalt stacje benzynowe itp.

DK11 akurat jest do niczego, duży ruch i bez pobocza i więcej niż to jest konieczne to nie ma co po takich drogach jechać.

Natomiast jeśli alternatywa ma być w postaci takiej ścieżki rowerowej jak ta - to jest właśnie ten przypadek, kiedy jest to konieczne. Jazda w szczycie sezonu (a do tego najszybsi trafią tam w weekend) takim wynalazkiem - to jest zupełna porażka, to już lepiej przemęczyć krajówką niż się mordować taką ścieżką rowerową, która nawet na pusto będzie niewygodna do jazdy, a co dopiero jak będą tłumy. W Mielnie to już na głównej drodze jest problem z płynnością jazdy, to co dopiero na takiej ścieżce, gdzie wylegną tłumy.

Offline Mężczyzna CAT

• Na forum od: 16.11.2020
« 1 Lut 2021, 15:18 »
Witam Szanowne Grono :). Wpadałem często przez trzy miesiące, aby zobaczyć czy ruszyły zapisy.  Zrobiłem przerwę a tutaj start na całego już 75 osób :). Uff już goszczę na liście.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 1 Lut 2021, 18:21 »
Wystraszyłeś lekko z tym Koszalinem , gdzie tam nad samym morzem. Pewnie chodzi o Kołobrzeg. Za . Mimo prawie 400 km trasy teoretycznie nadmorskiej , tego widoku morza jest na lekarstwo. Trochę wartości dodanej :) , po ponad tygodniu turysci albo nie to chyba już wszystko jedno.

Oczywiście to kawałek z Kołobrzegu do Ustronia. Jak ze 3 lata  temu jechałem to dalej była już zwykła droga przez las.

DK11 to zostało już niewiele, a ruch to w większości idzie już po S6

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 1 Lut 2021, 18:30 »
DK11 to zostało już niewiele, a ruch to w większości idzie już po S6

Tego nie wziąłem pod uwagę, że S6 przejęła sporo ruchu.
To tym bardziej nie ma sensu kombinować. Też nie wiem czy jest potrzebne to dodatkowe kołowanie przed Mielnem, czy nie pojechać krajówką aż do skrętu na Mielno, jak trasa prowadziła w 2013 i 2017. To już jest ta faza wyścigu, gdzie ludzie tylko kilometry na metę odliczają i jakieś widoki to już większego wrażenia nie robią, od widoków to będą całe góry ;). I wtedy prosta droga z dobrym asfaltem jest najlepszym rozwiązaniem, a jeśli z DK 11 sporo samochodów zjechało na S6 to powinno być tam zupełnie OK na rower, tak jak jest np. na starej DK3.

• Miasto:
« 1 Lut 2021, 22:47 »
Ostrów Wlkp do Katowic droga nr 11 a następnie 94 do Krakowa. Więc w dużym ruchu to czuje się jak ryba w wodzie. Wiadomo nieznanego zawsze można się bać  ;D

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 2 Lut 2021, 13:03 »
Ostrów Wlkp do Katowic droga nr 11 a następnie 94 do Krakowa. Więc w dużym ruchu to czuje się jak ryba w wodzie. Wiadomo nieznanego zawsze można się bać  ;D

Zrobiłem na polskich krajówkach tysiące kilometrów, więc je znam bardzo dobrze.
I dlatego od wielu z nich się staram trzymać z daleka, bo raz, że są niebezpieczne, a dwa - bardzo nieprzyjemne do jazdy, przez ostatnie 10 lat ruch w Polsce mocno wzrósł. Hałas, smród i nerwy czy nie będę musiał do rowu zjeżdżać bo z naprzeciwka jakiś idiota musi wyprzedzić to nie jest to czego na rowerze szukam. Zdaj sobie sprawę że ze swoimi teoriami jak to doskonałe drogi na rower jesteś mocno osamotniony, światek ultra w ostatnich latach mocno skręcił z wykorzystywania tego typu dróg. To jeszcze tylko BBT się tego trzyma, co w sporej mierze wynika z punktów ulokowanych w miastach, które ograniczają swobodę planowania. Ale na przykładzie BBT dobrze widać jak zwiększył się ruch w Polsce, te same odcinki 10 lat temu były sporo wygodniejsze do jazdy jak np. DK10.

• Miasto:
« 2 Lut 2021, 18:50 »
Ja się bardzo się cieszę że jestem w tym osamotniony. Lubię mieć swoje zdanie. Wyrobione własnymi doświadczeniami. A nie powtarzać po kimś. Jazda bez kasku, po krajówkach, z mp3, bez okolarów itp

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum