Właśnie dziś szukając opinie o miernikach natknąłem się na wątek o bateriach. Chłopak chwali się, że ma sporo najtańszych mierników kupionych za ~10 zł. Kupował je tylko dla baterii 9V PP3, którymi są zasilane te mierniki, a oddzielnie baterii nie było w sprzedaży.
No, a serwis? Miska wyjechana, konusy do wymiany, ale szprychy dobre, co robimy?
Cytat: Antracyt w 3 Lis 2020, 14:08Właśnie dziś szukając opinie o miernikach natknąłem się na wątek o bateriach. Chłopak chwali się, że ma sporo najtańszych mierników kupionych za ~10 zł. Kupował je tylko dla baterii 9V PP3, którymi są zasilane te mierniki, a oddzielnie baterii nie było w sprzedaży.Ale to odnośnie czego ta informacja? W jakim rowerowym sprzęcie takie baterie mają zastosowanie?
Każdy ma swoje podejście. Ale przecież z takim kołem możesz jeździć dowolny maraton, kto powiedział, że to jest tylko na te długie? Do turystyki też się dobrze sprawdza, np. dodoelk i parę innych osób na naszych imprezach ultra z tym na stałe jeździ. Fiona Kolbinger wygrała w tym roku maraton na 800km w Alpach jadąc z dynamem. Ze swojej strony mogę tyle dodać, że brak konieczności bujania się z zasilaniem całej elektroniki, z oświetleniem włącznie jest wielkim bonusem na takiej imprezie.
To już było wrzucane i rozmawialiśmy kiedyś o tym. Wygląda bardzo obiecująco, tyle, że użytkowników i opinii niewiele, więc trzeba by na sobie to testować.
Trochę pomiarów, porównań i wniosków w temacie piast:https://www.cyclingabout.com/dynamo-hub-power-drag-testing-schmidt-son-shutter-precision-shimano/
Testy testami ale fajnie byłoby poznać opinię kogoś kto jeździł z SON i SP
To spytam jeszcze o coś takiego - ktoś próbował? Zawsze można zawiesić na sakwie i doładowywać sprzęty. https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/akcesoria-do-telefonow/ladowarki-przenosne/powerneed-ladowarka-solarna-18w-es-6-kamuflaz?snrai_campaign=ZKxwpFRcOTHj&snrai_source=&snrai_content=&snrai_id=01259d0d6d51ab8eb7b7a3cf42db9e9c
Przez cały pochmurny dzień naładowało pawerbank 5000 z którego później ładowałem telefon. Przy czystym niebie ładował się ok. 2-3 godziny. Wrażliwy na deszcz.
Na rowerze z sakwami - OK. Ale jak zamocować na szosówce panel 53x30 cm?
Dlatego pisałem, ze kłopotliwe w montażu. Ale na dużą podsiodłówkę to da radę przyczepić, choć będzie upierdliwe, sporo wygodniej będzie na torbę z przodu:
Cytat: memorek w 6 Lis 2020, 14:09Na rowerze z sakwami - OK. Ale jak zamocować na szosówce panel 53x30 cm? na plecach. Będzie chronić przed słońcem Jadąc turystycznie można się tym bawić ale na maraton to bym tego nie zabierał.