Autor Wątek: MRDP 2021  (Przeczytany 175691 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: MRDP 2021
« 18 Cze 2021, 08:48 »
Należy się cieszyć, że nie trzeba tego lądować codziennie:) a nie narzekać na jedno czy dwa dodatkowe ładowania na tak długiej trasie.

Nie narzekam tylko stwierdzam fakt, że trzeba mieć spory zapas prądu na dwukrotne doładowanie trackera, bo 5200mAh to niemało. I obawiam się że nie zabraknie ludzi, którzy mogą tego nie wziąć pod uwagę.

Offline Mężczyzna Kałuża na Drodze

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 17.07.2019
« 18 Cze 2021, 10:14 »
Strona przydatna do układania spania na dziko bez namiotu ,szczególnie w górach
https://wiating.eu/
Na początku czerwca przejechałem górski odcinek MRDP i się przydała :-)
Mam pytanie odnośnie zapisu śladu przejazdu MRDP , jedziecie z jednym zapisem i potem wrzucacie całe 3200 km i jest szacun na dzielni , czy kilka 500 km itp.
Jeżdżę na Garminie 1030 i się zastanawiam jak czas jazdy przekroczy 99 godzin , czy potem jest 1D:01 godziny czy przekręciłem licznik i jest zero ?  :D

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 18 Cze 2021, 10:38 »
Wiating.eu jest nastawiony na góry, bo i społeczność trekingowa go tworzy głównie. Tam prawie nic nie ma jak chodzi o resztę trasy. Jeżeli chodzi o tracka, to mi po rtp nie chciało przyjąć tracka z pięciu dni. Garmin connect jeszcze łyknął ale strava odmówiła i nawet ich support odmówił współpracy.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 18 Cze 2021, 12:07 »
Nie ma sensu robić zapisu w jednym kawałku, Siudziński tak jechał i później miał wielkie problemy by to gdzieś wrzucić. Dużo lepszą metodą jest mieć kilka zapisów z trasy i później je połączyć w jeden (jeśli chcemy mieć w jednym kawałku). Ale trzeba w tym celu znacznie zmniejszyć liczbę punktów, bo Edge zapisuje co kilka sekund, a przy pomiarze mocy co sekundę - więc punktów są ogromne ilości, dużo większe niż w turystycznych Garminach typu Etrexa. I dlatego większość serwisów (praktycznie wszystkie) nie przyjmie całości śladu w jednym kawałku, będą wielkie problemy by cokolwiek z tym zrobić, by właśnie tę liczbę punktów zmniejszyć.

Ja po prostu mam ślady w takim układzie jak jadę - do czasu snu, po ruszeniu zaczynam nową aktywność.

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 18 Cze 2021, 12:09 »
Stodoły ...

Jeszcze kilkanaście lat tamu to było bardzo dobre rozwiązanie. Nocowało się całymi grupami.

Aktualnie coraz więcej z tym problemów. Mało kto ma jeszcze prawdziwą stodołę, poza tym ludzie boją się przyjmować obcych. Mnóstwo jest naciągaczy, nieodpowiedzialnych kolesi, którzy mogą przez swoją lekkomyślność puścić z dymem całe gospodarstwo, albo coś ukraść, itp.

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 18 Cze 2021, 13:15 »
No nie wiem , kol(eś)arz w trakcie ultra wygląda na naciągniętego , ale nie naciagacza ;
Co do ognia pełna zgoda , pierwsze i często jedyne obostrzenie brzmi , " ino nie kurz cobyś mi z dymem nie puścił" . Mi się do tej pory zawsze udawało , różnej klasy stodoły , częśc poprzez zaanektowanie , częsciej zapytanie , ale zawsze przed zmierzchem .

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 18 Cze 2021, 13:47 »
Mi się do tej pory zawsze udawało , różnej klasy stodoły , częśc poprzez zaanektowanie , częsciej zapytanie , ale zawsze przed zmierzchem .

Dobrze wiedzieć.

Praktykowałeś na terenach turystycznych, czy raczej takich, gdzie turysta to nadal kosmita?

« 18 Cze 2021, 15:09 »
Coś czuję, że nam przez tego covida mrdp przybierze survivalową formę. Z tego samego powodu może być też rekord frekwencji. Wigor od dawna nie uaktualnia strony, ciekawe ile ludzi jest teraz.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 18 Cze 2021, 15:57 »
Ale też patrz na tych co zapłacili, bo na ten wyścig zapisuje się na wiosnę wiele osób na fali noworocznego entuzjazmu, a w lipcu-sierpniu na sprawę patrzy się dużo realniej :P

Z minionych edycji to zawsze liczba stających na starcie odbiegała od listy zapisanych. Choć oczywiście to nie znaczy, że wszyscy nieopłaceni zrezygnują, sam też jeszcze nie płaciłem, a jak najbardziej mam w planach jechać. Niemniej pewna część tych nieopłaconych to są właśnie tacy "zimowo-wiosenni" fantaści ;)

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 18 Cze 2021, 19:54 »

Praktykowałeś na terenach turystycznych, czy raczej takich, gdzie turysta to nadal kosmita?

No w Sopocie , czy Zakopanem raczej nie próbowałem :)  .. ściana wschodnia i green velo , gospodarze bardzo otwarci i uczynni i wioski górskie , tam jest sporo takich nie w zagrodach gospodarskich a bezpośrednio na polach czy łakach na odludziu nieco. W temacie MRDP kompletnie nieznana mi jest za to ściana zachodnia , liczę ,że tyle dotrwam i sprawdzę .

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 18 Cze 2021, 21:35 »
Wigor od dawna nie uaktualnia strony, ciekawe ile ludzi jest teraz.

Jak to, strona jest aktualizowana przy każdej zmianie statusu opłaty lub dodaniu zawodnika.

ostatnia aktualizacja jest z 17-06-2021

Wilk, co do opłaty startowej to radzę się spieszyć, w Ori jest przygotowane dla nas ok 50 miejsc noclegowych, a chętnych prawie 70 osób, zgodnie z zasadami o przyznaniu rezerwacji na nocleg przed startem i na mecie decyduje kolejność wpłat za noclegi. Zostało ok 20 miejsc.

« 19 Cze 2021, 09:18 »
Jak to, strona jest aktualizowana przy każdej zmianie statusu opłaty lub dodaniu zawodnika.

ostatnia aktualizacja jest z 17-06-2021
O, to dałem powód do kolejnej aktualuzacji :) przegapiłem, pojawienie się jednego zawodnika na stronie i myślałem, że jest pauza.

Offline Mężczyzna xsadusx

• Miasto: Czaple
  • Na forum od: 23.12.2016
« 21 Cze 2021, 11:22 »
Na około 80km most w Kolbudach jest rozgrzebany i objazd wytyczono kolorem zielonym.
https://www.kolbudy.pl/wiadomosci/aktualnosci/5297-25-stycznia-br-most-na-ul-przemyslowej-w-kolbudach-zostanie-zamkniety

Do startu wyścigu to już miało być ukończone, ale pojawiły się nowe, nieoczekiwane. Obecnie jeszcze wszystko rozgrzebane.
https://www.kolbudy.pl/wiadomosci/aktualnosci/5383-most-na-ul-przemyslowej-konieczne-zmiany-projektowe-i-przebudowa-sieci

Offline Mężczyzna Wigor

« 21 Cze 2021, 20:01 »
To na szczęście łatwo objechać uliczką przed mostem w prawo.

Offline Mężczyzna Wigor

« 23 Cze 2021, 20:19 »
W Bazie Maratonu zostało już tylko 8 wolnych łózek, przypominam, że o przyznaniu rezerwacji decyduje kolejność wpłat wpisowego.  Chętnych jest o 20 osób więcej niż dostępnych miejsc.

Przy okazji właśnie zgłosił się 100 uczestnik:)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum