Autor Wątek: MRDP 2021  (Przeczytany 168683 razy)

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
Odp: MRDP 2021
« 22 Lip 2021, 11:57 »
+1 głos krytyczny. To nie jest impreza dla ludzi co się boją.

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 22 Lip 2021, 11:59 »
Zakładając, że musi być ta kategoria SUPPORT to jedyny ratunek widzę w tym co napisał Marceli. Zrobić osobny monitoring dla SUPPORT - mamy wtedy dwie kropki. I bądźmy szczerzy. Atrakcyjność takiego widowiska spada praktycznie do zera.

Można też zrobić osobny monitoring dla SOLO i OPEN. Myślę, że nikt się nie obrazi. Jak mają być nadajniki z TRACKCOURSE to nie problem bo na Małopolskiej 500 były dwie strony - dla 500 i 250 km. A jak z innej firmy to nie wiem jak to wygląda

Choć popieram Wilka i najlepszym wyjściem była by całkowita rezygnacja z tej kategorii. Wszak to są dwie osoby przeciwko 80. Szanujmy się.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 22 Lip 2021, 12:14 »
Można też zrobić osobny monitoring dla SOLO i OPEN. Myślę, że nikt się nie obrazi. Jak mają być nadajniki z TRACKCOURSE to nie problem bo na Małopolskiej 500 były dwie strony - dla 500 i 250 km. A jak z innej firmy to nie wiem jak to wygląda
Tak powinno być, każda kategoria z osobnym monitoringiem. Choć w przypadku Open i Solo są to na tyle niewielkie różnice, że nie ma większego problemu i to nikogo nie bulwersuje, bo jak pokazuje praktyka - obie te kategorie jadą samowystarczalnie. Natomiast jazda z wsparciem samochodu to jest już zupełnie inna bajka, zmieniająca bardzo wiele. W tym roku ma być monitoring Followmychallenge, nie Trackcourse. Ale to chyba żadna filozofia, druga stronka to jakiś kosztów nie generuje, szkielet wszystkiego jest taki sam.

Choć popieram Wilka i najlepszym wyjściem była by całkowita rezygnacja z tej kategorii. Wszak to są dwie osoby przeciwko 80. Szanujmy się.

Dokładnie o to chodzi. Od miesięcy było wiadomo, że to wyścig samowystarczalny, więc naciski na zmienianie tego nie są fair. Nie pasuje komuś ten fakt - jest wiele innych imprez, gdzie jest wsparcie. A nie robić tak poważne zmiany bo dwie osoby zaczynają naciskać, bo im samowystarczalna jazda nie pasuje. Nie pasuje - to nie trzeba było głowy zawracać i się zapisywać.

Online Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 22 Lip 2021, 12:27 »
W ogóle ten argument, że to odpowiedź na zapotrzebowanie zawodników, którzy nie chcą się chować w krzakach z samochodem, to też jakieś kuriozum.

Chciałbym, żeby Daniel był tak otwarty na nasze postulaty przedstawiane tutaj.

Offline Mężczyzna xsadusx

• Miasto: Czaple
  • Na forum od: 23.12.2016
« 22 Lip 2021, 12:30 »
Rozpisaliście się tu na parę stron i to wszystko racja, a rozwiązanie jest tu :).

https://mrdp.pl/regulamin-mrdp-2021 punkt 9 i tu https://racearoundpoland.pl/pl/cennik

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 22 Lip 2021, 13:00 »
Wiadomo, ze dla orga to taka kategoria to czysty zysk, zero dodatkowej roboty czy wydatków, a opłata za samochód wpada. Ale to jakieś ma znaczenie w przypadku jakby tych osób było wiele, a w przypadku dwóch to już nie są jakieś wielkie pieniądze, 500zł wg tabeli z opłatami. Dla takiej sumy to IMO nie warto takiej rzeźby na ostatnią chwilę odwalać, tak więc nie sądzę, żeby to finanse tu decydowały. Gdyby chcieć na tym więcej zarobić - to od początku powinna być taka kategoria, to by przyciągnęło pewnie z kilka osób.

A tu wygląda, że jest to rzeczywiście ustąpienie przed marudzeniem dwójki zawodników, co nie chcą jechać systemem samowystarczalnym. Tylko to jest kuriozum, jakby to wyglądało na TCR jakby nagle wprowadzić taką kategorię, bo kilka osób nie chce się chować po krzakach z samochodem? Przecież to psuje cały etos samowystarczalnych wyścigów. To są zupełnie inne światy, po jednej stronie dużo improwizacji i amatorki, po drugiej czysto profesjonalne przygotowanie. I dlatego nie jest dobrym pomysłem mieszanie tych systemów. Wyścigi ze wsparciem zdychają od paru lat, coraz mniej ludzi w nich jeździ - bo koszty są horrendalne. Dlatego promując wyścig - warto pójść w tę stronę co zachęci mnóstwo ludzi, a nie w ślepą uliczkę. Sukces Wisły, Pomorskiej, RTP, wielu innych imprez - jasno pokazuje, że wyścigi samowystarczalne to jest dobra droga rozwoju imprezy .

A takim rozwiązaniem wprowadzanym w ostatniej chwili tylko się wkurza tych co jadą samowystarczalnie (a tych jest zdecydowanie więcej), wcale nie przyciągając wielu innych. Szanujmy tych co podjęli wyzwanie i nie szukają drogi na skróty. Widziały gały co brały - każdy czytał regulamin i wiedział na co się zapisuje.

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 22 Lip 2021, 19:46 »
Powinny być 2 strony z monitoringiem. Ze wsparciem  zawodnicy powinny mieć swoją stronę i ala open, solo swoją. To jak ja bym męczył głowę Janikowi że ma zrezygnować z obowiązkowego  jazdy w kasku bo to mi nie pasuje taki maraton i nie wystartuje. Mi i tak zostało max 2-3 maratony. Bo wszędzie jest terror kaskowy
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
« 22 Lip 2021, 21:53 »
Kto z czynnych użytkowników forum startuje w tym roku? Którzy zawodnicy są uważani za faworytów tej edycji? Dzięki za odpowiedź.
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna Kałuża na Drodze

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 17.07.2019
« 23 Lip 2021, 11:29 »
Kałużny Adam podobno chcę pojechać  poniżej 7 dni  ;) słyszałem że planuje 460 km dziennie , ale to tylko przecieki z Kałuży   ;D ewentualnie głosy w mojej głowie  ;D

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 23 Lip 2021, 14:01 »
Kałużny Adam podobno chcę pojechać  poniżej 7 dni  ;) słyszałem że planuje 460 km dziennie , ale to tylko przecieki z Kałuży   ;D ewentualnie głosy w mojej głowie  ;D

Nie ma co, faworyt!

Ja planuję 9 dni i 666 minut.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 23 Lip 2021, 14:34 »
Dla mnie 10 dni bez minuty będzie wielkim wynikiem.

• Miasto:
« 23 Lip 2021, 20:32 »
Ostatnie 12 godzin do limitu może być tłok na mecie  ;D
« Ostatnia zmiana: 23 Lip 2021, 20:40 gkjanek »

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 23 Lip 2021, 21:52 »
A ja dzisiaj kręciłem na wschodnim odcinku MRDP. Aż się wierzyć nie chce, ale na kraterach w rejonie Zalewu Siemianówka najgorszy odcinek, który jeszcze zimą straszył obecnie jest nowy asfalt. Aż trochę szkoda takiej drogowej perełki, bo naprawdę robiło to wrażenie  :P. Trochę dziur jeszcze zostało, ale zupełnie do przeżycia. Rozryte zupełnie są za to Milejczyce, asfalt całkiem zerwany na ok 500m,ale szansa że to zrobią do wyscigu, bo na części drogi w miasteczku jest już nowiutki dywanik.

Na MRDP zamawiam taką pogodę jak była dzisiaj  :lol:

• Miasto:
« 23 Lip 2021, 23:04 »
Czyli jaka?. Palnik z nieba?

• Miasto:
« 26 Lip 2021, 02:51 »
Mam pytanie czy będzie przygotowana trasa z podzielonym śladem gpx do 10 tys punktów? . Czy trzeba samemu to ogarnąć?.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum