Autor Wątek: MRDP 2021  (Przeczytany 168692 razy)

Mariobiker

• Gość
Odp: MRDP 2021
« 26 Lip 2021, 15:23 »
Pytanie do mieszkańców Szczecina i okolic  ;)
Jak wygląda sprawa remontów na odcinku Goleniów - Stepnica - Wolin ?
W niedzielę rozmawiałem z Remkiem Siudzińskim i dowiedziałem się że tamten odcinek jest mocno rozkopany i dlatego jego trasa (RAP) jest wytyczona zupełnie inaczej.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 26 Lip 2021, 19:27 »
Tak sobie pomyślałem że fajnym pomysłem na oprawę medialną wyścigu byłoby zrobienie przed startem galerii typu "Rowery MRDP", na wzór "Rigs of..." robionych przez bikepacking.com przed wieloma zachodnimi ultramaratonami, jak np. tutaj:
https://bikepacking.com/bikes/tour-divide-rigs-2021/

Wymagałoby to ustaleń jak to zrobić, najlepiej krótko przed startem, bo wtedy wszystkie rowery będą w pełnym setupie. Wiele czasu to nie zajmie, szybkie fotki w kolejności wg numerów z listy startowej (żeby było łatwo zidentyfikować kto jest kto). Coś takiego na pewno cieszyło by się sporym zainteresowaniem kibiców, szczególnie gdy się to puści w sieci tuż po starcie.

O ile na typowych ultra do 1000km to za wiele sensu nie ma, bo "uzbrojenie" rowerów jest dość standardowe - to na wyścigu wielodniowym, gdzie zestawy są bardzo różne to byłby to bardzo fajny smaczek. I do tego nowość na naszym "rynku" ultra. Tylko warto żeby fotki robił ktoś kto się na tym zna, żeby nie spartolic zdjęć.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 26 Lip 2021, 19:41 »

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 26 Lip 2021, 19:46 »
Mam pytanie czy będzie przygotowana trasa z podzielonym śladem gpx do 10 tys punktów? . Czy trzeba samemu to ogarnąć?.

Tak, będzie ślad podzielony na kawałki do 10tys. punktóww formacie gpx (generowany przez mapsource) na około tydzień przed

W niedzielę rozmawiałem z Remkiem Siudzińskim i dowiedziałem się że tamten odcinek jest mocno rozkopany i dlatego jego trasa (RAP) jest wytyczona zupełnie inaczej.

Jest tam przebudowa odcinka Stepnica- Recław, przez miesiąc wiele może się zmienić.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 26 Lip 2021, 19:59 »
I nie odpowiedziałeś nam Wigor co z tym monitoringiem kategorii z wozem? Czy będzie osobna strona dla tej kategorii jak prosiło Cię tu iluś ludzi?

Bo widzę na FB, że kolega Fechner szuka członków do obsługi kampera. Więc to na pewno nie będzie forma amatorki, tylko wsparcie na pełnym wypasie, myślę że robione pod kątem rekordu trasy.

I mieszanie tego na monitoringu z całą resztą zawodników jadących na innych zasadach to nie będzie fair, znowu ktoś jadący z wozem skradnie całe show na wyścigu, gdzie miazdzaca część ludzi jedzie bez wsparcia.

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 26 Lip 2021, 20:06 »
Tak sobie pomyślałem że fajnym pomysłem na oprawę medialną wyścigu byłoby zrobienie przed startem galerii typu "Rowery MRDP", na wzór "Rigs of..." robionych przez bikepacking.com

Od dawna z zainteresowaniem oglądam te albumy. Zdziwiłem się nawet, że organizatorzy z Koła Ultra, którzy w ramach promocji zamieszczają tak wiele zdjęć, robionych przez profesjonalnego fotografa, nie zdecydowali się na podobne zestawienie. W końcu każdy rower przechodzi przez linie startu ... a i większość ludzi zwykle chwali się swoim setupem.

Byłoby to o tyle ciekawe, że nasz rynek pod tym względem jest inny, nie tylko od amerykańskiego, ale także od europejskiego.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 26 Lip 2021, 23:47 »
Dobry pomysł, tak w skali makro metoda mocowania lampki, fajnie by się na to patrzyło. Jednak czy rowery nie są za brudne na takie zdjęcia?

Mariobiker

• Gość
« 27 Lip 2021, 01:29 »
Pomysł Wilka bardzo ciekawy 🙂
Do tego nr i nazwisko zawodnika + marka i model roweru.

Offline Mężczyzna michuss

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 28.02.2014
« 27 Lip 2021, 06:38 »
Mario, tam jest, a przynajmniej do niedawna był mega syf. Kilka długich wahadeł, rozryta nawierzchnia, itd.

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 27 Lip 2021, 09:54 »
Szkoda ze nie było tego w 2017. Bo tam miałem pięknego ulepa. Teraz będzie trochę bardziej uporządkowane. Jestem na tak. Przed startem rowery powinny wyglądać jeszcze ładnie. Gorzej jak by na mecie robić zdjęcia.
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Offline Mężczyzna byczys

« 27 Lip 2021, 12:14 »
To mój w 2017:

Kurefek się otwierał, nie polecam  :icon_smile2:

Offline Mężczyzna Damian

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.05.2015
« 27 Lip 2021, 12:26 »
To mój w 2017:
...
Kurefek się otwierał, nie polecam  :icon_smile2:

Chyba tylko lemondki i garmina nie zmieniłeś z całego setupu z tego co ostatnio widziałem.

Offline Mężczyzna pirzu

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 03.09.2016
    • Tatry,...
« 27 Lip 2021, 12:42 »
Tak sobie pomyślałem że fajnym pomysłem na oprawę medialną wyścigu byłoby zrobienie przed startem galerii typu "Rowery MRDP"...

u mnie w relacji jest parę z MRDP 2017. http://pirzu.prv.pl/publikacje/MRDP2017/

Moim zdaniem ta kategoria ze wsparciem dla dwóch osób jest bez sensu. Ogólnie, fajnie było by zrobić jedną kategorię i gotowe. I tak liczba chętnych była by co 4 lata na poziomie 60-70 osób.

Mnie też się nie podoba pomysł z tą nową kategorią i to dopiero miesiąc przed startem. Uważam, że wszyscy powinni być samowystarczalni a tak będzie jak pisze Wilk. Jeżeli chcą jechać w takiej kategorii to nie ten maraton.
« Ostatnia zmiana: 27 Lip 2021, 12:50 pirzu »

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 27 Lip 2021, 15:19 »
Od dawna z zainteresowaniem oglądam te albumy. Zdziwiłem się nawet, że organizatorzy z Koła Ultra, którzy w ramach promocji zamieszczają tak wiele zdjęć, robionych przez profesjonalnego fotografa, nie zdecydowali się na podobne zestawienie. W końcu każdy rower przechodzi przez linie startu ... a i większość ludzi zwykle chwali się swoim setupem.

Byłoby to o tyle ciekawe, że nasz rynek pod tym względem jest inny, nie tylko od amerykańskiego, ale także od europejskiego.

Ale z imprez Koła Ultra to może na PGR ma to jedynie sens. Bo takie galerie mają sens tylko dla imprez, gdzie się śpi i przynajmniej część ludzi zabiera ekwipunek do spania. I wtedy te setupy rowerowe są bardzo rozmaite i taka galeria jest ciekawa. A na typowych maratonach 500-1000km to różnice są na tyle niewielkie, że to nie ma sensu, bardziej chyba, żeby pokazać same rowery, kto na czym jedzie, niż bagaż.

Dlatego najlepiej to się sprawdza na imprezach wielodniowych i samowystarczalnych, jak właśnie MRDP

Offline Mężczyzna byczys

« 27 Lip 2021, 15:23 »
Chyba tylko lemondki i garmina nie zmieniłeś z całego setupu z tego co ostatnio widziałem.

Lemondka tak, ale Garmin zmieniony z 62s na etrex touch 35 :) Jeszcze torebka Topeak jest ta sama.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum