DNS Niestety postanowiłem zrezygnować ze startu w MRDP. Dogłębna analiza wszystkich dłuższych startów i wycieczek w tym roku nie pozostawiają złudzeń, nie jestem w tym sezonie na to gotowy, start skończy się DNFem gdzieś w okolicy 1000km. Kila rzeczy mi się posypało i niestety nie odzyskałem nad nimi kontroli. To straszna porażka, ale nie ma co się oszukiwać. Liczę na to, że za 4 lata też będzie MRDP.
Cytat: zly-sze w 11 Sie 2021, 20:49...Liczę na to, że za 4 lata też będzie MRDP...Jeśli będzie utrzymany system czteroletni bez wprowadzenia jakiegoś unikatowego akcentu (oprócz kultowych problemów ze strojami), to zostanie wyparty przez inne imprezy.Minęło już parę lat od momentu jak pisałem, że pojawią się terenowe i zimowe edycje znanych wyścigów. Mamy już gravelowy BBT. Na zimową Carpatię nie liczę, ale coś na pewno się urodzi. Nie liczyłbym, że MRDP, to coś, co będzie trwać po wieczność.Może jednak dasz radę spróbować? Potraktować to bardziej na luzie? Ja się nie ścigam, więc mogę pisać cokolwiek Powodzenia.
...Liczę na to, że za 4 lata też będzie MRDP...
Prawie bym Ci uwierzył, ale ta czerwona owijka mówi mi, że coś kombinujesz. ¯\_(ツ)_/¯Ale schodząc na bardziej poważne tony, nawiązując do "niewidoczny na drodze": szwędając się po trasie RAP w pierwszy wieczór, miałem okazję poświecić na zawodników z boku reflektorami auta. Te wyśmiewane niejednokrotnie paski odblaskowe (które obowiązkowo nakazał Remek, były obowiązkowe też na PZ#1) naprawdę działają i warto to rozważyć, jeśli ktoś o tym nie myślał.
Jedynie Remka i RTP wyścigi maja podobna skalę trudności.
Czy jest szansa że do wekendu bedzie dostępna ostateczna wersja trasy w całości i pocięta na odcinki? Trzeba ją jeszce obrobić pod siebie i to nie trwa 2 godzinki
Cytat: zly-sze w 11 Sie 2021, 20:49...Liczę na to, że za 4 lata też będzie MRDP...Jeśli będzie utrzymany system czteroletni bez wprowadzenia jakiegoś unikatowego akcentu (oprócz kultowych problemów ze strojami), to zostanie wyparty przez inne imprezy.
Czyli chcesz uśmiercić MRDP góry. Czyli jeden 4 najlepszych maratonów w Polsce. Światłe pomysły Milordzie.
Cytat: RS w 11 Sie 2021, 21:12Cytat: zly-sze w 11 Sie 2021, 20:49...Liczę na to, że za 4 lata też będzie MRDP...Można by rozważyć opcję trzyletnią: pół Polski, pół Polski, cała Polska. Daje to wiele możliwości kombinacji, np Gdynia Zakopane i Zakopane Gdynia zgodnie z kierunkami wskazówek zegara, albo w drugą stronę. Wtedy każda połówkę na trochę gór. Albo start gdzieś na wschodzie, wtedy jest połówka górska i nie górska.Przecież to już jest: GMRDP, WMRDP i ZMRDP
Cytat: zly-sze w 11 Sie 2021, 20:49...Liczę na to, że za 4 lata też będzie MRDP...Można by rozważyć opcję trzyletnią: pół Polski, pół Polski, cała Polska. Daje to wiele możliwości kombinacji, np Gdynia Zakopane i Zakopane Gdynia zgodnie z kierunkami wskazówek zegara, albo w drugą stronę. Wtedy każda połówkę na trochę gór. Albo start gdzieś na wschodzie, wtedy jest połówka górska i nie górska.Przecież to już jest: GMRDP, WMRDP i ZMRDP
...Liczę na to, że za 4 lata też będzie MRDP...Można by rozważyć opcję trzyletnią: pół Polski, pół Polski, cała Polska. Daje to wiele możliwości kombinacji, np Gdynia Zakopane i Zakopane Gdynia zgodnie z kierunkami wskazówek zegara, albo w drugą stronę. Wtedy każda połówkę na trochę gór. Albo start gdzieś na wschodzie, wtedy jest połówka górska i nie górska.
A tymczasem na liście startowej istotne zmiany - pojawili się Paweł Pieczka i Rysiek Herc, za to ze startu najwyraźniej zrezygnował Kosma.
jechać po to by się psychicznie i fizycznie zarzynać to nie moja bajka
Z Remkiem najpierw trzeba poczekać, zobaczymy, czy po przedsięwzięciu na taką skalę, będzie mu się chciało robić RAP w ogóle chociaż jeszcze raz albo czy co roku (Robert Janik też szybko przeszedł na cykl dwuletni, żeby się nie zamęczyć).
Przecież to już jest: GMRDP, WMRDP i ZMRDP