Autor Wątek: MRDP 2021  (Przeczytany 168719 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: MRDP 2021
« 13 Sie 2021, 23:14 »
Jakby nie liczyć aby zdarzyć na prom trzeba mieć średnią z postojami minimum 25km/h, a to przekłada się na co najmniej  27-28km/h z czystej jazdy.

Ale to Ty mówisz o zdążeniu w niedzielę, to już w ogóle kosmos, to nawet Kosma w zeszłym roku nie wiem czy by to osiągnął, to już jest tempo na rekord trasy. IMO to szybsi się załapią właśnie na noc z niedzieli na poniedziałek, a większość nad ranem i w dzień w poniedziałek (i tak swoje możliwości oceniam), bo będą spali tej nocy. Choć to oczywiście od pogody w sporej mierze będzie zależeć.

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 13 Sie 2021, 23:22 »
Kosma spał po 700 km
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 14 Sie 2021, 11:20 »
Odnośnie objazdu przez most na Bugu to tak miałem trasę narysowaną, ktoś tu bardzo polecał tą wersję.

No ale ten ktoś jak pamiętam to polecał walory krajobrazowe drogi. A to będzie wykorzystane tylko w godzinach nocnych, gdy z tych walorów niczego się doświadczy, natomiast bez wątpienia doświadczy się dziur na tej drodze  ;). A wersja przez Sarnaki jest krótsza, mniej górek oraz dobry asfalt. I tak się dokłada na tym wariancie, to po co dokładać kolejne 3km i to po dziurach?

Chyba mowa o mnie.

Wersja przez Mierzwice ma walory krajobrazowe i turystyczne. Wiedzie przez dość spore zagłębie agroturystyczne. W Mierzwicach jest chyba z 10 albo i więcej agroturystyk, a za wsią są stare ośrodki wczasowe, z których chyba 1 albo 2 ciągle działają. Mega fajnych miejsc na nocleg na dziko naprawdę na wypasie też jest tam kilka. Część z nich nie ukryło się przed google mapami.

Droga z Kózek do Mierzwic jeszcze ujdzie, ale z Mierzwic to już jest mocno dziurawa.
Wersja przez Sarnaki jest za to gładka jak stół.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 14 Sie 2021, 16:48 »
Tak jeszcze w kontekście rozmowy o tym, czy panie lubią mieć różowe kropeczki na monitoringu. Tutaj zestaw Aliny Kilian na Transibericę, można powiedzieć Pink Full Custom  :P

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 14 Sie 2021, 20:39 »
A możesz jeszcze Daniel czy ktoś inny kto ma płatne konto wrzucić gdzieś wersję śladu z punktami kontrolnymi? Bo jak się ma darmowe konto na RWGPS to nie da się zgrać tych punktów i trzeba by to ręcznie nanosić na mapę, a to jest mocno upierdliwe. A Ty masz płatne konto to wystarczy tylko zgrać plik i gdzieś wrzucić, skąd można go ściągnąć.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 14 Sie 2021, 20:39 »
To ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie promów. Załóżmy, że nie mam szans zdążyć do Połęcka i jadę na objazd, ale tu po kilku kilometrach łapie mnie sen i decyduję się spać w Krośnie Odrzańskim. Rozumiem, że nawet jak ruszę w godzinach funkcjonowania promu nie naruszam regulaminu? Że nie muszę się wracać na prom?  ;)
To raczej skrajny przypadek, ale nigdy nie wiadomo co się wydarzy, kiedy będzie już ponad 2500 km w nogach.
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

« 14 Sie 2021, 20:41 »
A możesz jeszcze Daniel czy ktoś inny kto ma płatne konto wrzucić gdzieś wersję śladu z punktami kontrolnymi? Bo jak się ma darmowe konto na RWGPS to nie da się zgrać tych punktów i trzeba by to ręcznie nanosić na mapę, a to jest mocno upierdliwe. A Ty masz płatne konto to wystarczy tylko zgrać plik i gdzieś wrzucić, skąd można go ściągnąć.

Jak by się dało, też bym o to prosił, bo na Wschodzie musiałem to sprawdzać na telefonie i oczywiście traciłem czas...  i mnie wyprzedziłeś...  ;) ;D tj. Daniel mnie wyprzedził. ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 14 Sie 2021, 20:43 »
To ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie promów. Załóżmy, że nie mam szans zdążyć do Połęcka i jadę na objazd, ale tu po kilku kilometrach łapie mnie sen i decyduję się spać w Krośnie Odrzańskim. Rozumiem, że nawet jak ruszę w godzinach funkcjonowania promu nie naruszam regulaminu? Że nie muszę się wracać na prom?  ;)
To raczej skrajny przypadek, ale nigdy nie wiadomo co się wydarzy, kiedy będzie już ponad 2500 km w nogach.

A dlaczego miałby być problem? Przecież i tak nadrabiasz kilometry, a jak już wjedziesz na objazd to się go trzymasz, nie będziesz przecież za dnia zawracać i jeszcze więcej dokłądać, to już by b yło zupełnie nielogiczne.

« 14 Sie 2021, 20:50 »
A dlaczego miałby być problem? Przecież i tak nadrabiasz kilometry, a jak już wjedziesz na objazd to się go trzymasz, nie będziesz przecież za dnia zawracać i jeszcze więcej dokłądać, to już by b yło zupełnie nielogiczne.

Tak zapobiegawczo pytam, bo tak pomyślałem, że może być to potraktowane jako celowy wypad na nocleg bez zamiaru objechania i kontynuowania jazdy. Wtedy trzeba by wracać do punktu, z którego się zjechało z trasy. ;) Choć oczywiście jak już prom zamknięty, to wydaje się oczywistym objazd, bez względu na to, co będzie dalej.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 14 Sie 2021, 22:03 »
z punktami kontrolnymi
Wydawało mi się, że punkty kontrolne są w tej edycji "wirtualne". Coś musimy na nich robić, czy po prostu przejechać?

Marek

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 14 Sie 2021, 22:20 »
z punktami kontrolnymi
Wydawało mi się, że punkty kontrolne są w tej edycji "wirtualne". Coś musimy na nich robić, czy po prostu przejechać?

Marek

A tych SMSów nie trzeba wysyłać? Tak jak 4 lata temu?

Offline Mężczyzna memorek

• Na forum od: 12.05.2007
« 14 Sie 2021, 22:26 »
A tych SMSów nie trzeba wysyłać? Tak jak 4 lata temu?
Ano, coś mi się kołacze (choć nie mogę teraz znaleźć), że już nie.
Ale może niech to Daniel rozstrzygnie, że ktoś nie dostał przez mój babol dyskwalifikacji.  ;D

Marek

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 14 Sie 2021, 22:42 »

Na wszystkich imprezach z cyklu MRDP jest relacja sms i z każdego takiego wirtualnego punktu trzeba obowiązkowo wysyłać sms. To fajna sprawa, tego nie ma na żadnym innym wyścigu, w 2013 to w ogóle zastępowało monitoring. Oczywiście to nie tylko dane z PK można tam wysyłać, sporo więcej wnoszą  komentarze zawodników odnośnie wydarzeń na trasie

Offline Mężczyzna Wigor

• Na forum od: 19.03.2015
« 14 Sie 2021, 23:04 »

Jest na stronie maratonu: https://mrdp.pl/mapa-trasy-2021

a jakby ktoś chciał w jednym kawałku: https://mrdp.pl/uploads/2021/mrdp2021-slad+PK.gpx
jest też możliwość pobrania pliku do MapSource: https://mrdp.pl/uploads/2021/mrdp2021-slad-caly.gdb

Dodatkowe pliki będą w Komunikacie Startowym, który jutro zostanie opublikowany

Jak by się dało, też bym o to prosił, bo na Wschodzie musiałem to sprawdzać na telefonie i oczywiście traciłem czas...  i mnie wyprzedziłeś...  ;) ;D tj. Daniel mnie wyprzedził. ;)

Nie za bardzo rozumiem w czym problem, zawsze na stronie mrdp.pl publikuję plik gpx wraz z PK. Patrz Komunikat Startowy z 2020r.

Zgodnie z regulaminem masz prawo zmiany trasy w celu zjechania na nocleg i nie musisz wracać do tego samego miejsca trasy w którym zjechałeś pod warunkiem, że nie skracasz trasy, nie zmniejszasz największego nachylenia drogi, nie omijasz PK.

z punktami kontrolnymi

Marek

Szczegóły zasad potwierdzania PK będą opublikowane w Komunikacie Startowym, każdy PK jest wirtualny ale w miejscu jego lokalizacji należy wysłać sms potwierdzającego, co będzie automatycznie odnotowywane w tabeli wyników i zamieszczane w relacji na żywo.

Offline Mężczyzna Wigor

• Na forum od: 19.03.2015
« 14 Sie 2021, 23:51 »
Wilk, a jak to jest w Garminie, tam można wgrać ślad jednym plikiem a następnie PK drugim, czy to musi być jeden gpx  - ślad razem z waypointami?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum