Można by było też zwiększyć próg frekwencji - 15 to trochę mało - pewnie lepiej by było 20 albo nawet 25.
Rozwiązaniem byłoby wprowdzenie dodatkowego wspólczynnika np:Jeśli startuje mnie niż 50 osób to waga imprezy nie może być wyższa niż niż procent obliczony (ilość osób/100) . - chodzi mi o zasadę bo parametry mogą być inne.
Cytat: anpi w 27 Sty 2021, 00:47Rozwiązaniem byłoby wprowdzenie dodatkowego wspólczynnika np:Jeśli startuje mnie niż 50 osób to waga imprezy nie może być wyższa niż niż procent obliczony (ilość osób/100) . - chodzi mi o zasadę bo parametry mogą być inne.W 2019/2020 r. mieliśmy 9 imprez ze startującymi min 50 osobami.
Waga imprezy musi być znana przed startem, oczywiście można brać liczbę startujących zawodników ale z roku poprzedniego.przy czym liczba zawodników powinna być średnią ważoną na podstawie liczby startów zawodnika w PPM w poprzednim sezonie z ograniczeniem do liczby liczonych startów w klasyfikacji.
Do klasyfikacji generalnej PPM zaliczane są zawody (...) pod warunkiem sklasyfikowania minimum 15 zawodników.
w pkt III.1 jest lista zawodów i tras
Cytujw pkt III.1 jest lista zawodów i trasCzyli chodzi Ci o to, że każda trasa (z osobna) ma wymóg frekwencji 15 uczestników - dobrze rozumiem?