Niby jaką ?
Dla mnie optymalna byłaby korba 44/28 aczkolwiek takowa nie istnieje... A ty jakie masz tam blaty po zmianie?
A te osie zakręcane które kupiłeś to ten system od DT Swiss??
Cytat: ślimac w 19 Lis 2020, 12:18Niby jaką ?A no taką że nie ma najmniejszego problemu z ustawieniem koła względem zacisku hamulca tak żeby wszystko ładnie chodziło bez ocierania. Wkładam koło, zakręcam i wiem że jest ok. Jeździłem wcześniej na QR i często musiałem wkładać koło po kilka razy żeby ustawić tak jak było wcześniej.
Zastanawiam się, gdzie się podziewają kable (od przerzutek i hamulców - 4 szt.) pod kierownicą, jak się zawiesi taki tobół.Ja mam problem z podwieszeniem torby na kierownicę.
no właśnie to w zasadzie tak podsumowując jest chyba największą wadą tego modelu. Przy demontażu koła sztywna ośka robi robotę.
Cytat: Borafu w 19 Lis 2020, 14:07No i nie wiem co byłoby lepiej gdybym miał sztywną oś?Lepiej dla Twoich wrogów, bo szlag by Cię przy tym trafił.
No i nie wiem co byłoby lepiej gdybym miał sztywną oś?
A konkretnie? Bo ja ciągle w emocjach niewiedzy.
właśnie o to mi chodziło. Prosta i bez.
Generalnie, jak jesteś na granicy rozmiarów, lepiej jest brać mniejszy.
mniejszą ramę da się powiększyć mostkiem czy sztycą, a z za dużą już się nic nie zrobi.
Ze zbyt małą ramą nic nie zrobisz, zbyt długą możesz natomiast skrócic mostkiem w kierunku geometrii progresywnej.