Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
21 Lis 2024, 18:38
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Społeczność forum
»
Przywitaj się
»
Dzień dobry, część i czołem
Strony:
<< Poprzednia
1
[
2
]
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Dzień dobry, część i czołem (Przeczytany 8490 razy)
fosfoor
Gość
«
6 Maj 2007, 18:03 »
Dzięki wszystkim za powitanie i wpisy.
wracając do kwestii wyboru roweru, to co myslicie o rowerze Giant Tourer? Znalazłem taki, w dostepnej w miarę cenie. Czy ktos z forumowiczów ma może takie cacko czy może jakis znajomy chwali lub narzeka. Zależy mi na opiniach bardzo, bo w czwartek chce dokonac zakupu, a wciąż nie wiem na jaki się zdecydować.
http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/404
Rower chciałbym kupic taki, zeby słuzył mi podczas planowanej w przyszłym roku półrocznej wyprawie po Stanach Zjednoczonych. W związku z tym zastanawiam się czy nie wybrac TREKA, bo to amerykańska firma i w razie czego na miejscu nie byłoby problemu z wymianą części jak na przykład mogłoby byc z czeskim AUTHOREM.
Co myslicie o rowerze Trek Navigator?
http://www.rower.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=6_553_565&products_id=6551&zenid=ccebc20ce7b61d7667607abd9452f232
A może polecacie cos z Kellysa lub innych marek.
Prosze pomóżcie mi bo nie jestem specem od sprzetu, a chciałbym cos dobrego za w miare nie duze pieniądze (2 tys. maksimum)
tobiasz
Miasto: Poznań
Na forum od: 13.06.2006
«
6 Maj 2007, 18:18 »
gianta sobie daruj
trek to bardziej rower miejski niz trekingowy
co do naprawy roweru na trasie, zarowno z authorem jak i innymi firmami nie bedzie zadnych problemow
jezeli chcesz dobry stosunek ceny do jakosci to zastanow sie nad krossem lub unibikiem
author i kellys tez ma dobra oferte
bighunter
Miasto: Suwałki
Na forum od: 14.06.2006
«
7 Maj 2007, 16:15 »
author reflex polecam ja nowego z 2007 kupilem za 1700zl
fosfoor
Gość
«
7 Maj 2007, 21:29 »
kurcze author reflex kosztuje teraz 1900, jak dodam jeszcze osprzet zeby zrobic z niego trekkinga to w sumie wyjdzie cos koło 2100-2200. Duzo jak dla mnie
Ostatecznie odrzuciłem gianta i kellysa (podobno słabe ramy) i zawęziłem swój wybór do dwóch firm: Authora i Treka. Z Authora pod uwagę biorę classica i droższego stratosa, a z Treka bardzo podoba mi sie Trek 7100, tylko martwi mnie trochę wyrażona wyzej przez Tobiasza opinia, że Treki to raczej miejskie rowery niż trekkingowe. Szkoda, bo ten mi się strasznie podoba:
http://rowery.onet.pl/4,35,136853,5908,trek_7100,sprzet.html
Powiedzcie czy między crossami Authora: classic, stratos i reflex róznice są naprawde tak duże jak sugerują ich ceny? W końcu między classiciem a refleksem to aż 500 zł róznicy. Czy reflex jest az tak lepszy od classica?
W ogóle to dzieki za porady. Za 2 dni kupuje rower i kazda porada jest na wagę złota, najlepiej od kogos kto uzytkuje te rowery, a szczególnie fajnie jakby jakis posiadacz treka podzielił się swoimi doswiadzceniami. Plis
Maciek
Miasto: WM / WB
Na forum od: 08.08.2006
«
8 Maj 2007, 08:46 »
Jezeli zalezy Ci na przyzwoitym osprzecie w rosadnej cenie to na Twoim miejscu poszukalbym lekko uzywanego Stevensa (chyba X6 cross) na Allegro. Na calym deore z dynamem w piascie, obrecze Mavic (119, 219 albo cos podobnego), uzywki chodza po ok 1200 - 1400 zł. zaleznie od roku produkcji. Oczywiscie z blotnikami i bagaznikiem.
Pozdrawiam,
Maciek
arkadoo
Miasto: Łódź
Na forum od: 22.11.2006
«
8 Maj 2007, 16:22 »
Ja właśnie na allegro kupiłem lekko uzywanego trekinga. Część z nich to chyba rowery przeznaczone do jazd testowych, bo czasami trudno się dopatrzeć śladów zuużycia. Tylko pamiętaj żeby kupić rower z papierami :!:
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow
fosfoor
Gość
«
15 Maj 2007, 22:50 »
no i decyzja zapadła. Jutro odbieram authora classica przerobionego na rower wyprawowy. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Wszystkich, którzy podzielili się dobrą radą bardzo dziękuje.
tobiasz
Miasto: Poznań
Na forum od: 13.06.2006
«
15 Maj 2007, 22:58 »
napisz pozniej jak wrazenia z jazdy
fosfoor
Gość
«
17 Maj 2007, 21:58 »
No więc już 2 dni jestem szczęśliwym posiadaczem authora classica. Narazie duzo nie jeździłem, bo jest środek tygodnia, ale mimo to 2 wieczory z rzędy potestowałem nowy rowerek i kilka godzin jazdy mam juz za soba.
Jakie wrażenia? Cóż początki były traumatyczne
, bo po wyjściu ze sklepu z dopiero co kupionym rowerem przejechałem może z 20 metrów i ............ w rowerze spadł łańcuch
Tak więc w sklepie nieźle się zaczerwienili ze wstydu :oops: gdy klient wrócił z reklamacja bo 2 minutach od zakupienia roweru. No ale szybko załozyli i do teraz jest ok.
Co do jazdy, to narazie jestem zadowolony, bo do tej pory jeździłem na starym Grandzie firmy Kross, także róznica w jeździe jest ogromna. Pierwszy raz jezdżę na rowerze z amortyzatorem i muszę przyznać, że jest to fajna sprawa da się odczuć jego działanie. Rower bardzo dobrze spisuje sie na asfalcie, mozna rozwinąć naprawdę niezła prędkość, jednak najbardziej jestem zadowolony z tego jak tym rowerem mozna brac strome podjazdy. Pojechałem dzisiaj specjalnie, na taki podjazd w mojej okolicy, który zawsze sprawiał mi duuuze problemy, no a dzisiaj wziąłem go na lekko:)
Jest tylko jeden feler - przeżutki. jak zmieniam przednie czasami bardzo długo nie mogą zaskoczyc i hałasuja.
Drukuj
Strony:
<< Poprzednia
1
[
2
]
Wszystkie
Do góry
Tagi:
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»