Autor Wątek: Pomoc-Hayes Stroker Ryde-odpowietrzanie  (Przeczytany 3704 razy)

Offline rrozak

• Miasto: Kłodzko
  • Na forum od: 21.02.2010
Pomoc-Hayes Stroker Ryde-odpowietrzanie
« 9 Cze 2010, 07:00 »
Cytat: "herco1981"
rrozak.Dokladnie szorowal....wiem kwestia dobrego ustawienia,ale tak czy inaczej jest dyskomfort,a ty jaki masz sposób?

Ja nie mam sposobu bo nie mam problemu :) Myślałem, że to cecha wszystkich hamulców tarczowych, a wygląda na to, że mi się trafił wyjątkowo udany egzemplarz :) U siebie kilkanaście razy wyciągałem koło, raz przekładałem tarcze przód <> tył, raz wymieniałem klocki i dosłownie jeszcze nigdy nie odkręcałem śrub pozycjonujących hamulce.

Widocznie moja Julie mnie lubi :)
Pozdrawiam,
Robert

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 9 Cze 2010, 11:44 »
Cytat: "herco1981"
Cytat: "Daniel"
Moje ewidentnie hamowały dużo słabiej, kiedy zmokły. I to na żywicznych i na metalicznych klockach.

Święta racja,ja mam ten sam problem i to nie jest kwestia przypadku bo moi znajomi maja ten sam problem.No cóż kwestia wyboru ,V czy tarcze,a może to zależy od kapitału jaki posiadamy???

Akurat moje hydrauliki w deszczu hamują właściwie, nie przypisuj im wad, których akurat nie mają ;).
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 9 Cze 2010, 14:28 »
Dla mnie hamulce tarczowe są bez wątpienia lepsze. Skuteczność hamowania, niewrażliwość na warunki atmosferyczne, bardzo prosta obsługa i regulacja to podstawowe zalety. Co prawda ja mam mechaniczne Avidy BB7 więc z hydraulikami nie mam osobistych doświadczeń. Mój kolega Zbyszek ma w swoim rowerze hamulce hydrauliczne Tektro Auriga i też nie miał z nimi poważniejszych kłopotów, a skuteczność hamowania bardzo sobie chwali.
Pamiętajmy, że najczęściej nasze doświadczenia są zawsze obarczone subiektywizmem i nie wyciągajmy zbyt pochopnie generalnych wniosków. Opisujmy własne i znane sobie przypadki, tak by inni mogli z nich skorzystać  :) (jeśli zechcą)
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum