A książeczka z wpisanymi wycieczkami i ładna odznaka będą miłymi pamiątkami takiego wyjazdu, takich wyjazdów.
Chyba właśnie taka książeczka/kronika będzie lepszą pamiątką niż sama odznaka...
Dział "Podróże i wyprawy" jest przeznaczony na relacje z odbytych wypraw. Na rozmowy o planach masz dział "Planowanie trasy".
Całość zajęła mi 5 lat i z roku na rok pokonywałem coraz większy dystans. Teraz zastanawiam się czy nie ruszyć jeszcze raz.
jest na pewno pewnego rodzaju anachroniczność formuły, z pieczątkami itp, drugim na pewno konkurencja innych ciekawych opcji, dostępnych obecnie, a nieznanych w czasach świetności (jeśl można tak to ująć) DRDP. Ja np zdecydowanie wolę zbierać gminy
Może teraz dla odmiany Mały Rajd? 1800 km, o ile pamiętam, też piechotą nie chodzi...
Jeden lubi jechać po trasie ułożonej przez kogoś, inny po ułożonej przez siebie, a jeszcze inny bez planu.
Przypuszczam, że w każdej gminie znajdzie się coś fajnego pod względem przyrodniczym lub widokowym. Wtedy ta zabawa miałaby dla mnie sens, bo samo jechanie aby kołem przejechać umowną granicę na mapie to dla mnie mało pociągające.
Jeżeli RDP ma być "pretekstem" wyjazdu na rower, objechania Polski, pooddychania Polską B i Polską C - to moim zdaniem jest to jeden z lepszych pretekstów. A książeczka z wpisanymi wycieczkami i ładna odznaka będą miłymi pamiątkami takiego wyjazdu, takich wyjazdów.
W przyszłym roku też będziesz miał czas na RDP a nawet MRDP . Całe 10 dni
Do tego książeczka, która była przygotowana pod wycieczkę rowerową 20 km, a nie 150 km.