Autor Wątek: połączenie - klocki do karbonów i obręcze aluminiowe  (Przeczytany 3511 razy)

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
Hej

mam pytanie odnośnie połączenia klocków dedykowanych do obręczy karbonowych i obręczy aluminiowych, czy taki zestaw:

1. będzie szybciej zużywał obręcze (szybciej niż standardowo)
2. będzie szybciej zużywał klocki (szybciej niż standardowo)
3. nie ma sensu ponieważ nie będzie efektywnego hamowania
4. nie ma sensu na mokrym ponieważ wtedy nie ma efektywnego hamowania

Mam 2 komplety kół, aluminiowe i karbonowe, chwiałbym wiedzieć czy przy zmianie kół będę musiał również wymieniać klocki. Zakładam że mam nie używać standardowych klocków do kół karbonowych bo je uszkodzę.

jak się zrobi ciepło przekonam się na własnej skórze ale wolałbym wiedzieć zawczasu

dzięki za podpowiedź

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
klocki do karbonu faktycznie lecą dużo szybciej.  Miałem korkowe CLARKS, przód poleciał w jeden sezon, tył jeszcze jakoś się trzyma ale też już dogorywa. Teraz założyłem wsuwki Tokena i zobaczę w przyszłym roku jak będzie z trwałością. Na siłę hamowania nie narzekałem.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Nie szybsze zużycie jest tu problemem. Jak się użyje tych samych klocków do aluminiowej obręczy, a potem do karbonowej - to w klockach zawsze zostają opiłki aluminium, które szybko mogą uszkodzić karbonową obręcz. Więc jeśli nie chce się ryzykować uszkodzeń.za każdą przekładką kół trzeba zmieniać i klocki.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum